Η Ελληνική Πρωτοβουλία Τεχνολογικών Συνεργατικών Σχηματισμών στη CeBIT

Η Ελληνική Πρωτοβουλία Τεχνολογικών Συνεργατικών Σχηματισμών (Hellenic Technology Clusters Initiative – ΗTCI) συμμετέχει στη φετινή CeBIT, την μεγαλύτερη έκθεση πληροφορικής στον κόσμο, που θα πραγματοποιηθεί στο Ανόβερο, από τις 15 έως τις 21 Μαρτίου 2007. Στο πλαίσιο αυτό, το HTCI θα παρουσιάσει, τις δραστηριότητες, τους στόχους και τις καινοτομίες των εταιρειών που συμμετέχουν στο πρώτο ελληνικό cluster Ημιαγωγών και Ενσωματωμένων Συστημάτων, σε περίπτερο που θα φιλοξενηθεί στο Future Park (περίπτερο 9-B16).

Στόχος του HTCI είναι η ανάδειξη των καινοτομιών που αναπτύσσονται από ελληνικές επιχειρήσεις, η ανάπτυξη συνεργειών με εταιρείες του κλάδου, καθώς και η προσέλκυση του ενδιαφέροντος των αναλυτών τεχνολογίας και των επενδυτών, που παρακολουθούν τις τελευταίες εξελίξεις στη διεθνή αγορά των ημιαγωγών και ενσωματωμένων συστημάτων.

Στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο Future Park, έναν χώρο της CeBIT που έχει φτιαχτεί ειδικά για την παρουσίαση των καινοτόμων ιδεών και τεχνολογικών επιτευγμάτων, που θα καθορίσουν τις εξελίξεις στην αγορά τεχνολογιών πληροφορικής του μέλλοντος, οι εταιρείες-μέλη του ελληνικού cluster ημιαγωγών θα παρουσιάσουν καινοτόμα προϊόντα στο χώρο των ασύρματων επικοινωνιών, έξυπνων συσκευών και ολοκληρωμένων συστημάτων ρομποτικής όρασης.

Το πρώτο πιλοτικό πρόγραμμα που υλοποιεί το HTCI στην Ελλάδα αφορά στη λειτουργία του Κέντρου Καινοτομίας Μικροηλεκτρονικής, που εγκαινιάστηκε πρόσφατα και φιλοξενεί 15 εταιρίες υψηλής τεχνολογίας, που διακρίνονται στο χώρο της Μικροηλεκτρονικής Σχεδίασης, Ημιαγωγών και Ενσωματωμένων Συστημάτων. Μεταξύ των εταιριών που συμμετέχουν στο cluster μικροηλεκτρονικής συγκαταλέγονται οι εταιρίες: 4Plus, Alma Technologies, Analogies, Atmel, BlueDev, Bytemobile, Diaplous, GDT, Globetech, Helic, inAccess Networks, Sciencis, Theon και Theta.

Πρόκειται για δυναμικά αναπτυσσόμενες εταιρίες, που ήδη εξάγουν προϊόντα αιχμής σε ανεπτυγμένες αγορές του εξωτερικού, διαθέτοντας στο πελατολόγιο τους μεγάλα ονόματα από την παγκόσμια αγορά της πληροφορικής τεχνολογίας και των τηλεπικοινωνιών, όπως π.χ. είναι οι: Cognitive Video Technologies, Freescale, Fujitsu, HP, IBM, Intel, Indesit Group, Mitsubishi, Raytheon, Sagem, Samsung, Sharnoff, Sony, Toshiba, Telefonica και Vodafone, μεταξύ άλλων.

Παράλληλα, οι εταιρίες-μέλη του ελληνικού cluster μικροηλεκτρονικής έχουν αναπτύξει συνεργασίες με τα κέντρα έρευνας και ανάπτυξης κορυφαίων εταιριών, όπως είναι οι EMC2, France Telecom, HP, IBM, Indesit Group, Sun Microsystems, Telecom Italia, μεταξύ άλλων. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι μερικές από τις εταιρίες που συμμετέχουν στο cluster έχουν προσελκύσει το ενδιαφέρον σημαντικών επενδυτικών σχημάτων, όπως είναι η Alpha Finance στην Ελλάδα, η CyVenture Capital στην Κύπρο και η Armada Partners στη Μεγάλη Βρετανία.

Η συμμετοχή στη έκθεση CeBIT 2007, αποτελεί σημαντική ευκαιρία για το HTCI να παρουσιάσει τις δραστηριότητες και επιτυχίες του, στο πλαίσιο της προσπάθειας για την προώθηση της καινοτομίας και την ανάδειξη της Ελλάδας ως ελκυστική αγορά για τους ξένους επενδυτές, μέσα από την στήριξη νέων, καινοτόμων επιχειρήσεων και κέντρων R&D στον τομέα της μικροηλεκτρονικής.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Events HTCI

Μικροηλεκτρονική και Ενσωματωμένα Συστήματα: Ημερίδα στη Θεσσαλονίκη

Η Ένωση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ημιαγωγών (ΕΝΕΒΗ), το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και η Ελληνική Πρωτοβουλία Τεχνολογικών Συνεργατικών Σχηματισμών (HTCI) διοργανώνουν Ημερίδα με θέμα «Μικροηλεκτρονική & Ενσωματωμένα Συστήματα», στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης στις 30 Νοεμβρίου 2007.

Τεχνολογία HTCI

Τεχνολογίες “Made in Greece”

Με θέμα «Re-discover Greece: Technology-Innovation-Business», η Ελληνική Πρωτοβουλία Τεχνολογικών Συνεργατικών Σχηματισμών (HTCI) θα πραγματοποιήσει σειρά εκδηλώσεων στη Βοστώνη και τη Νέα Υόρκη μεταξύ 17 και 19 Οκτωβρίου. Βασικός στόχος είναι η προσέλκυση φοιτητών, ερευνητών, επιστημόνων και υψηλόβαθμων στελεχών από το χώρο της υψηλής τεχνολογίας, καθώς και επιχειρηματιών και ιδιωτικών κεφαλαίων, ακολουθώντας τα παραδείγματα της Κορέας […]

Events HTCI

Η HTCI συμμετείχε ως χορηγός στο διεθνές συνέδριο «International Electronics 2007»

Η Ελληνική Πρωτοβουλία Τεχνολογικών Συνεργατικών Σχηματισμών (HTCI) συμμετείχε ως χορηγός, στο Διεθνές Συνέδριο «16th Annual International Electronics Forum», που πραγματοποιήθηκε από τις 2 έως τις 4 Μαΐου 2007 στο Ξενοδοχείο Plaza Resort, στην Ανάβυσσο, με την υποστήριξη της Ένωσης Ελληνικής Βιομηχανίας Ημιαγωγών (ΕΝ.Ε.Β.Η).

Events HTCI

Η HTCI χορηγός στο Διεθνές Συνέδριο «International Electronics 2007»

Η Ελληνική Πρωτοβουλία Τεχνολογικών Συνεργατικών Σχηματισμών (HTCI) συμμετέχει ως χορηγός, στο Διεθνές Συνέδριο «16th Annual International Electronics Forum», που πραγματοποιείται από τις 2 έως τις 4 Μαΐου 2007 στο Ξενοδοχείο Plaza Resort, στην Ανάβυσσο, με την υποστήριξη της Ένωσης Ελληνικής Βιομηχανίας Ημιαγωγών (ΕΝ.Ε.Β.Η).