Intel: Ανοίγει τον δρόμο για την κβαντική υπολογιστική με chip 49-qubit [CES 2018]

Intel κβαντικό chip, Intel: Ανοίγει τον δρόμο για την κβαντική υπολογιστική με chip 49-qubit [CES 2018]

Κβαντικό τσιπ 49-Qubit ανακοίνωσε η Intel στη CES 2018, με τον CEO της εταιρείας Brian Krzanich να αναφέρεται σε αυτό ως σημαντική εξέλιξη στον τομέα της κβαντικής υπολογιστικής και το επόμενο βήμα για την “κβαντική υπεροχή”.

Στην ομιλία της Intel, ο Krzanich ανέφερε ότι τα εργαστήρια της εταιρείας είναι δεσμευμένα να προωθήσουν την κβαντική υπολογιστική και προς αυτήν την κατεύθυνση έχουν στήσει ένα εργαστήριο στην Ολλανδία αποκλειστικά για τη δοκιμή και ην ανάπτυξη συστημάτων κβαντικής υπολογιστικής.

Η εταιρεία δεν έδωσε χρονοδιάγραμμα σχετικά με το κβαντικό τσιπ. Την ίδια στιγμή, η εταιρεία δοκιμάζει κι άλλα προηγμένα υπολογιστικά συστήματα, συμπεριλαμβανομένης της νευρομορφικής υπολογιστικής, της μορφής δηλαδή του τσιπ τεχνητής νοημοσύνης Loihi που η εταιρεία ανακοίνωσε τον Σεπτέμβριο.

Ο CEO της Intel ανέφερε ότι η εταιρεία έχει ένα πλήρως λειτουργικό νευρομορφικό τσιπ, το οποίο μετά από μερικές εβδομάδες ήδη πραγματοποιεί απλή αναγνώριση αντικειμένου στα εργαστήρια. Τα σχέδια της Intel είναι στα ερχόμενα χρόνια να εξετάσει περιπτώσεις χρήσης από τους συνεργάτες της.

Ο Krzanich δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα Meltdown και Spectre, λέγοντας ότι είναι πραγματικά αξιοθαύμαστο πως τόσες εταιρείες τεχνολογίας κατάφεραν να συνεργαστούν για να επιλύσουν τα ζητήματα αυτά.

Επιπλέον πρόσθεσε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει λάβει καμία πληροφόρηση ότι τα δεδομένα των χρηστών έχουν διαρρεύσει.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Geo pap

Η intel εχει πρωτα να φτιαξει αλλα πραγματα πειτε τις.ΠΟΛΥ ποιο σημαντικά.

nikos ms

geo pap Αυτό δε σημαίνει οτι πρεπει να σταματαει η προόδος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Internet AI Apple safari

iOS 18: Η Apple θέλει να βάλει browsing assistant με χαρακτηριστικά τεχνητής νοημοσύνης στο Safari

H Αpple θέλει να κάνει κάτι για να ξεχωρίσει το Safari από το Chrome, το Arc, το Edge, το Opera, τον Firefox και τους άλλους ανταγωνιστές.

Software AI featured Google

Google Photos: Τα εργαλεία επεξεργασίας με τεχνητή νοημοσύνη διαθέσιμα σε όλους τους χρήστες χωρίς συνδρομή

Η Google ανακοίνωσε ότι τα εργαλεία που υποστηρίζονται από AI στο Google Photos θα είναι διαθέσιμα σε οποιονδήποτε χρησιμοποιεί την εφαρμογή.

Software AI Bixby Samsung

Η Samsung θέλει να φέρει τη γενετική τεχνητή νοημοσύνη στο Bixby

Η παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη είναι το χαρακτηριστικό με το οποίο ασχολούνται όλοι οι κολοσσοί και προσπαθούν να εντάξουν στις συσκευές τους.