Intel: Ξεκίνησαν οι αγωγές για την ευπάθεια στα chips

Intel ευπάθεια chips, Intel: Ξεκίνησαν οι αγωγές για την ευπάθεια στα chips

Με πολλαπλές αγωγές βρίσκεται αντιμέτωπη η Intel, λόγω της ευπάθειας στα chips της. Ήδη έχουν υποβληθεί τρεις αγωγές σε California, Oregon και Indiana, οι οποίες κατηγορούν την Intel ότι άργησε να ενημερώσει για την ευπάθεια, για την οποία γνώριζε για καιρό, καθώς και για τις μειωμένες επιδόσεις που προκαλούνται από τα διορθωτικά patches.

Όλα ξεκίνησαν όταν το Register εντόπισε μια ευπάθεια kernel που μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα οι υπολογιστές που φέρουν επεξεργαστές της Intel να καταστούν ευάλωτοι σε χάκερς.

Η Intel ανέφερε ότι θα κυκλοφορήσει άμεσα patch ασφαλείας, αλλά το πρόβλημα είναι ότι αυτά θα μπορούσαν να επιβραδύνουν τους υπολογιστές μέχρι και 30%. Ταυτόχρονα όμως η εταιρεία δήλωσε ότι εργάζεται προς μια λύση που δεν επιβραδύνει τους επεξεργαστές.

Σύμφωνα με την Intel, το 90% των chip που έχουν επηρεαστεί από την ευπάθεια θα λάβουν τα patch μέχρι το τέλος της εβδομάδας αυτή ενώ και οι Microsoft, Google και Apple θα κυκλοφορήσουν ενημερώσεις.

Τέλος, να σημειωθεί ότι η εταιρεία άφησε να εννοηθεί ότι η εν λόγω ευπάθεια μπορεί να επηρεάζει και τους επεξεργαστές άλλων εταιρειών, υπονοώντας τις AMD και ARM. Όμως η AMD ανέφερε ότι οι επεξεργαστές της δεν έχουν επηρεαστεί από το πρόβλημα.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Tzonaros

Καλη τυχη χαχα. Εταιρεια δισεκατομμυρίων….

αλεξανδρος κεντανιδης

Ενας απο τη δουλεια χακαριστηκε κατεβαζοντας κατι εργα απο το the pirate bay. Ενδεχεται να ειχε θεμα λογω αυτου ;

Charlie

Η αθλιότητα της εταιρίας είναι να.φορτώσει το πρόβλημα και στην AMD.

Προφανώς το ήξεραν και στον βωμό των επιδόσεων δεν το διόρθωσαν ποτέ.

Η μια γκάφα μετά την άλλη…

Mpilias

AMD μέχρι να σβήσει ο ήλιος.

James

Οι καλές οι αγωγές θα έρθουν σε λίγο, όταν καταλάβει ο κόσμος οτι το ήξεραν το θέμα από το Μάρτη, αλλά κυκλοφόρησαν τα νέα Chip τους το φθινόπωρο που επηρεάζονται και αυτά.

Nick

Η μικρομαλακη έβγαλε patch για τον λόγο αυτό στα windows 10 τουλαχιστον που ξερω σιγουρα κ δημιούργησε πρόβλημα σε παρα πολλούς υπολογιστές με επεξεργαστη amd κ δεν βγάζει κιχ. Κάντε ένα άρθρο για αυτό να δείτε που θα γίνει χαμός.Απλα τραγική εταιρεία, απο το κακό στο χειρότερο, καμία εμπιστοσύνη, το μονοπωλειο τι κάνει…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Intel

Δύο από τα παλιότερα desktop PC στον κόσμο ανακαλύφθηκαν σε καθάρισμα σπιτιού

Σε μια εποχή που ό,τι ψάχνεις μπορείς να το βρεις στο e-bay, γίνονται ακόμα ανακαλύψεις που μπορούν να σε εκπλήξουν ευχάριστά.

Business Chip Intel

Η Intel ζητά 5 δισ. ευρώ από τη Γερμανία για την παραγωγή τσιπ

Η Intel ζήτησε επιπλέον επιδοτήσεις 4 έως 5 δισεκατομμυρίων ευρώ από τη γερμανική κυβέρνηση, προκειμένου να προχωρήσει σε ένα συγκρότημα κατασκευής Chip στην χώρα.

Computers Intel Microsoft

Τα Windows 12 μόλις εμφανίστηκαν σε έγγραφα Intel που διέρρευσαν

Tα Windows 11 δεν έχουν κυκλοφορήσει εδώ και πολύ καιρό ωστόσο φαίνεται πως η Microsoft ετοιμάζει ήδη το επόμενο βήμα της.

Business Intel

Intel: “Μαχαίρι” στον μισθό του CEO – Μείωση κατά 25%

Η ύφεση στην αγορά υπολογιστών οδηγεί την Intel στην απόφαση να περικόψει κατά 25% τον μισθό του CEO, Pat Gelsinger.