Η Κίνα αναπτύσσει τα πρώτα φυτά στη Σελήνη

φυτά στη σελήνη, Η Κίνα αναπτύσσει τα πρώτα φυτά στη Σελήνη
Πριν λίγες μέρες ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος προσεληνώθηκε στην αθέατη μεριά της Σελήνης. Στο σκάφος υπάρχει τοποθετημένος ειδικός θάλαμος, στον οποίο πρόκεται να αναπτυχθούν φυτά, για πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας, στην “επιφάνεια” του φεγγαριού.
Το πράσινο που βλέπετε να ξεπροβάλει από το χώμα στην παραπάνω φωτογραφία μπορεί να μην γεμίζει το μάτι, αλλά αντιπροσωπεύει ένα μεγάλο βήμα στην εξερεύνηση του διαστήματος. Οι σπόροι βαμβακιού που ήρθαν στο φεγγάρι με την αποστολή Chang’e-4 της Κίνας έχουν βλαστήσει, σημειώνοντας την πρώτη φορά που φυτά έχουν αναπτυχθεί στην “επιφάνεια” του σεληνιακού τοπίου. Δεν έρχονται φυσικά σε επαφή με την σεληνιακή επιφάνεια, όπως ίσως σκεφτεί κάποιος. Σπόροι βαμβακιού, σπόροι πατάτας, μύκητες και αυγά εντόμων είναι τοποθετημένα μέσα σε μια σφραγισμένη, αυτοσυντηρούμενη βιόσφαιρα που παρέχει το απαραίτητο κλίμα και τροφή.
Η Κίνα επιχειρεί να αποδείξει ότι τα φυτά μπορούν να συνεχίσουν να αναπτύσσονται, και σε αυτό δεν θα σταθούν εμπόδιο οι πολύ διαφορετικές θερμοκρασίες και η μικρότερη βαρύτητα, που επικρατούν στην Σελήνη. Ο μηχανισμός του αεροσκάφους πρέπει να πραγματοποιήσει δραματικές αλλαγές για να μπορέσει να διατηρήσει τις συνθήκες της βιόσφαιρας του θαλάμου και να κρατήσει το εσωτερικό του σχετικά σταθερό.
Ακόμη και με αυτές τις προκλήσεις, η προσπάθεια αυτή αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό ορόσημο: υποδηλώνει ότι οι αστροναύτες θα έχουν ρεαλιστικές πιθανότητες να καλλιεργούν φυτά στις αποστολές τους για χρήση σε τρόφιμα, ή άλλους πόρους. Αυτό θα μπορούσε να ελαφρύνει το φορτίο για τις μακροπρόθεσμες αποστολές στη Σελήνη και τον Άρη, και θα μπορούσε να καταστήσει δυνατή τη διαμονή μετά από κάποιες αρχικές προμήθειες που μπορεί να αποδειχθούν ελλειπείς.
φυτά στη σελήνη, Η Κίνα αναπτύσσει τα πρώτα φυτά στη Σελήνη
Το να φθάσουμε στο σημείο να αναπτύσσονται αγροκτήματα εκτός Γης είναι πολύ μακριά ακόμη, αλλά τουλάχιστον αχνοφαίνονται στον ορίζοντα μετά από αυτό το επίτευγμα.
Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

40 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
tarif16

μήπως να βάλουν φυτά,σιτάρια και καλαμπόκια εκεί που πεινάει ο κόσμος?
…άκου βαμβάκι στη σελήνη!!!
άντε κι ένας αργαλειός και μια ντουζίνα κινέζες!!!
ασταδιάλα….συγχύστηκα…

ΚώσταςD.

@@ιες…. Αφού η σελήνη είτε τεχνητός δορυφόρος είναι είτε διαστημόπλοιο που όπως και να έχει μας παρακολουθεί όλους και όχι μόνο….. Θα το πει επίσημα κάποιος ή θα κάνουν όλοι τον “κινέζο”;;;; Μέχρι και οι Κινέζοι τον “κινέζο” κάνουν…. 😂😂😂😂😂😂😁😁😁

bill

kosta d
συγχαρητήρια για το iq σου
διαστημόπλοιο λεει η σεληνη
μετα την επιπεδη γη τωρα η σεληνη διαστημόπλοιο

VHolland

@tarif16 Ο ορισμός του ταρίφα ξερόλα…

Γιώργος Μι

Σιγά μην έβαλαν και σισιχάχα…

ΚώσταςD.

@bill Άμα δεν ξέρεις τι θα πεις…. 😂😂😂😂😂

tarif16

VHolland
ξερόλας δεν το έπαιξα ποτέ…. και σε κανέναν….
κι επειδή φαίνεσαι άνθρωπος με τρομερό επίπεδο, το σταματάω εδώ…. άλλωστε σε αυτό το level δεν τα καταφέρνω.
respect στην εμπειρία.

VHolland

Δε θα μπορούσες να μην είσαι ταρίφας.

ΜakisReloaded

Εγω το θεωρω παντως, ευκολο να καλλιεργηθει το οτιδηποτε στο διαστημα εφοσον υπαρχει ελεγχομενο περιβαλλον! Το επιτευγμα στην ολη υποθεση, το οποιο βεβαια θα το χουν κανει οι κινεζοι, ετσι πιστευω ειναι να καλλιεργησουν κατι, το οτιδηποτε φυτεμενο σε χωμα ΣΕΛΗΝΗΣ ή ακομα και ΑΡΗ!

ανδρεασ

Ξεράθηκαν ήδη!

Vendetta

ΚώσταςD. ενώ εσύ ξέρεις πολύ καλά τι λες… Μέσα στην εικασία είσαι σύμφωνα με τις γνώσεις που έχεις λάβει από τα πιο ακραία site και βιβλία του κόσμου.
Δεν μπορώ να καταλάβω τι στο καλό υλικό έχει ο εγκέφαλός σου και σκέφτεσαι έτσι…τι άλλο θα ακούσω…διαστημόπλοιο η Σελήνη…
Εν τω μεταξύ googlareis “Σελήνη διαστημόπλοιο” και σου εμφανίζονται 2-3 άρθρα από εγκυρότατες πηγές (αποκάλυψη του john και τεραπειπερς).

ΚώσταςD.

@Vendetta Τι να βρεις στο Google…..

ΚώσταςD.

@Vendetta Α και κάτι ακόμη. Εγώ δεν πρόκειται να βάλω τσιπακι στο χέρι μου ή οπουδήποτε αλλού στο σώμα μου σε σχέση με κάτι άλλους που περιμένουν στην ουρά…..😂😂😂😂😂, οπότε πιστεύω ακόμη καλά λειτουργεί ο εγκέφαλός μου!!!

Παπαροκας tiamat - Enûma Eliš 

Kostas d πραγματι εγινες ένας ακραίος μεσα απο τα πιο ακραια και φανατικά hoaxes οπως η ελευθερη ωρα και εχεις χασει καθε επαφή με τον εξω κόσμο. Κρίμα!

ΚώσταςD.

ελευθερη ωρα;;; Ούτε έχω διαβάσει ποτέ μου…. Εσείς βπου τα διαβάζετε να τα βλέπετε…. 😂😂😂😂

Παπαροκας tiamat - Enûma Eliš 

Εχεις δικιι είναι lite για σενα

Παπαροκας tiamat - Enûma Eliš 

Δικιο*

Vendetta

Διαβάζω τα άρθρα περί σελήνης και διαστημόπλοιο και έχω πεθάνει στα γέλια. Κώστα ακροβατείς σε μια κλωστή που είναι έτοιμη να σπάσει. Μόλις σπάσει πας ντουγρου για ψυχιατρείο!!! Και ξέρεις τι γίνεται στα σύγχρονα ψυχιατρεία? Σου βάζουν τσιπάκι για να μην διαφύγεις…οπότε ως πειραματόζωο θα το φορέσεις πρώτος και μετά βλέπουμε και αποφασίζουμε εμείς οι κοινοί θνητοί…
ΥΓ: προσοχή!!! το ψυχιατρείο δεν είναι σε καμιά υπόγεια βάση αλλά στο Χαϊδάρι

ΚώσταςD.

@Vendetta Που να ‘ξέρες… τι γέλιο έχω ρίξει εγώ, ειδικά μαζί σου!!! Μόνο αυτό σου λέω!!! 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Vendetta

Κώστα μου το γέλιο που ρίχνεις εύχομαι να το κρατήσεις (το γέλιο είναι υγεία). Η φαντασία σου εύχομαι επίσης να μη σε οδηγήσει σε περίεργα μονοπάτια (ψυχολόγους, κοινωνική αποξένωση, ψυχιατρείο, καταγγελίες ότι είσαι τρελός κ.λπ.)

ΚώσταςD.

@Vendetta Αυτό που κάνετε κάποιοι να βγάζετε κάποιον τρελό ψυχοπαθή και χίλια δυο επειδή δεν συμφωνεί με τη δική σας άποψη και χωρίς καν να τον ξέρετε δεν μπορώ να το καταλάβω… Ρε φίλε άμα δεν σου αρέσει η άποψή μου πες στα ίσα δεν συμφωνώ μαζί σου λες βλ@κείες και εγώ είμαι ο τέλειος και τέλος. Απλά και ωραία. Με το να δίνεται “ονόματα” και να κατηγορείται κάποιον απλά δείχνετε το κατώτερο “επίπεδό” σας… Δεν ξέρετε να κάνετε και τίποτα άλλο…

Παπαροκας tiamat - Enûma Eliš 

Κωστα εγινες ακραιος εξτρεμιστης (επιλογες) και δε θα θελα ποτέ να σε συναντουσα απο κοντα καθως μου φαίνεσαι πολυ creepy!

ΚώσταςD.

Οκ παπαροκα ρίξε και καμιά παπαροκια….😂😂😂😂😂

Vendetta

Τι έγινε Κώστα μου? Αλλαγή πολιτικής και στρατηγικής απαντήσεων με τάσεις υποχώρησης διακρίνω. Με τέτοιο iq που πολλές φορές έχει αποκαλέσει (αυτοσαρκαστεί) ότι έχεις δεν σε είχα να επέλεγες την τελευταία απάντηση…Μήπως έχεις υπερκετιμήσει τις δυνατότητές σου? Επίσης, τι έγινε με το τελευταίο σου σχόλιο στα τσιπάκια που έλεγες ότι το υψηλότατο iq που διαθέτεις δεν πρόκειται να ασχοληθείς άλλο με μένα? εδώ δεν είσαι και ασχολείσαι? ξέρεις τι συμβαίνει? σου την σπάει να πετάγεται μία πορδή σαν και εμένα κάθε φορά που ξεφεύγεις και φαντάζεσαι πράσινα ανθρωπάκια, μασόνους, υπόγειες εγκαταστάσεις και διαστημόπλοια και να σε προσγειώνει…και δεν αντέχεις…πρέπει να απαντήσεις ΥΓ: Θέλω επειγόντως να κανονίσουμε καφεδάκι…είμαι σίγουρος ότι θα σκάσεις με περούκα, γυαλί μαύρο, θα με περάσεις από ανιχνευτή μετάλλων, θα κοιτάς στον ουρανό μήπως σε παρακολουθεί κανένας δορυφόρος ή διαστημόπλοιο και στο τέλος θα κάτσεις και θα μου πεις “είσαι της CIA ή της NSA?”. Θα παραγγείλω μονό εσπρέσο και θα αρχίσεις να μου πεις ότι είναι ραδιενεργός διότι στην Κολομβία που καλλιεργείται έχουν μυστικές εγκαταστάσεις με UFO. Φυσικά καμία απόδειξη. Θα είναι σύντομος ο καφές μας δεδομένου ότι δεν θα μπορώ να πιάσω το υψηλό IQ σου!!! Δεν διαφωνώ με τις απόψεις σου. Διαφωνώ με την έλλειψη… Συνέχεια »

Vendetta

Παπαροκά δεν διαβάζει ελεύθερη ώρα…γνωρίζει όμως ότι η Σελήνη είναι διαστημόπλοιο και απορεί πότε θα το αποκαλύψουν επίσημα οι υπόγειες και μυστικές δυνάμεις του πλανήτη Γη.

Παπαροκας tiamat - Enûma Eliš 

Vendetta ηταν πολυ δυνατό οντως αυτο που ειπε για τη σελήνη-διαστημικό λεωφορείο! Το βαζω άνετα νούμερο ενα στα ισια με ενα που χα διαβάσει κάποτε οτι τα μερμυγκια επειδη παρουσιάζουν σύνθετες κοινωνικες δομες με περιπλοκες μεταξη τους συνδέσεις επρόκειτο για αρχαίο πολιτισμό που επιβιωσε μετα απο καταστροφή ανάλογη ενος πυρινικου όλεθρου.
Το νουμερο τρια του βάθρου ανηκει παλι στον κωστα που χε πει οτι ο κοσμος μας ειναι τεχνιτος και μη αληθινος όπως στο matrix

Vendetta

Λοιπόν. Έδωσες φοβερή ιδέα. Πρόταση για Κώστα Βλαχάκη να φτιάξει μία στήλη που θα παραθέτουμε link από το techblog μόνο για μαργαριτάρια σχόλια. Με ένα απλό module στο wp ο κάθε χρήστης βάζει το υποψήφιο μαργαριτάρι και ψηφίζουμε. Βέβαια θέλει λίγη δουλίτσα ώστε να μην χτυπάει από bots αλλά φτιάχνεται.

ΚώσταςD.

Αχ πόσο “μηδενικά”…. Ότι ακριβώς θέλει το “σύστημα”… Iq ραδικιού μόνο για χλευασμό!!!! Και έτοιμοι προς τσιπαρισμα!!!! 2-3 είστε στο techblog… 😂😂😂😂😂😂😂😂

Vendetta

Κώστα στο ηλεκτρονικό επανιδείν μέχρι την επόμενη αρλούμπα σου!!!
ΥΓ: κοίτα παλικάρι μου το κράξιμο που έφαγες στο άρθρο με το 5G. Δεν είναι 2-3 που έχουν καταλάβει τι φυντάνι είσαι…απλά θέλουν να κρατήσουν ένα ευγενικό επίπεδο και δεν μιλούν…

Vendetta

Παπαροκά μήπως θυμάσαι πότε στο περίπου είπε για τον τεχνητό και όχι αληθινό κόσμο όπως στο matrix? και με τι είχε σχέση το άρθρο? Έχω αρχίσει να φτιάχνω φάκελο για την περίπτωσή του.

Παπαροκας tiamat - Enûma Eliš

vendetta δυστυχώς παει καιρός και δεν θυμάμαι αλλα εδω είμαστε και εχουμε τον kostasd να μας διαφωτίζει με τις απόκρυφες γνώσεις του Harry Potter οποτε και ισως μελλοντικα να μας το εξηγήσει καλύτερα!

ΚώσταςD.

@Είστε και οι δυο σας “γεννημένοι” για “χοντρό δούλεμα”!!! Έχω “λιώσει” αλήθεια!!! 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Vendetta

Δεν μας είπες τελικά. Ποιες είναι οι πηγές σου ότι η Σελήνη είναι διαστημόπλοιο? Επίσης ποιες είναι οι πηγές σου ότι οι Κινέζοι γνωρίζουν (ή ήταν ένα από τα αστεία σου?)?

ΚώσταςD.

@Παπαροκας tiamat Πω πω ειρωνεία κακία και ζήλια…. Ούτε 5χρονα έτσι…. 😂😂😂😂😂

Vendetta

ΚώσταςD όσο δεν μας λες πηγές για το διαστημόπλοιο της Σελήνης εκτίθεσαι. Άσε τις υπεκφυγές με τον Παπαροκά και πες μας που να ψάξουμε!!! Θέλω την γνώση άμεσα στο πιάτο μου!!! Ξεκάθαρα!!!
Παπαροκά απλά απολαυστικός!!! Έχω ρίξει πολύ γέλιο με το σχόλιό σου!!! Κώστα τις πηγές…μην ξεφεύγεις σαν τα τριάχρονα!!!

ΚώσταςD.

Τι να πω…. Ότι και να πω είναι λίγο για την “περίπτωσή” σας… Περιμένω ένα επόμενο “δυνατό” άρθρο να τα ξαναπούμε… Αναμονή… 😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Vendetta

Άσε τα λίγα και τα πολλά. Σε πήραμε χαμπάρι φυντάνι. Δώσε πηγές αλλιώς δεν πρόκειται να ασχοληθούμε άλλο μαζί σου. Και όλοι γνωριζουμε πόσο πολύ θέλετε να τραβάτε την προσοχή μας!!! Sources please…
ΥΓ: όλες οι παραπάνω λέξεις λαμβάνουν εισαγωγικά η κάθεμια ξεχωριστά

Vendetta

ΚώσταD. την χαρά του ψυχασθενή να τραβήξει προσοχή στα νέα άρθρα δεν στη δίνω…δεν πα να λες ότι θες…όπως είχα πει σε παλαιότερο αρθρο εδώ θα είμαι σε κάθε άρθρο που θα κάνεις παρόμοια λάθη (διαστημόπλοιο η σεληνη χωρίς πηγές).
Έχε υπόψη σου ότι όσο ευγενικοί και να είναι οι χρήστες του συγκεκριμένου μπλογκ κάποια στιγμή θα αντιδράσουν. Δώσε προσοχή στα όρια τους.
ΥΓ: το ότι οικειοποιείται λέξεις μου (π.χ. φυντάνι) μία ιδιοφυία σαν εσένα πρέπει να αρχίσει να σε ανησυχεί και σε τρομάζει..

ΚώσταςD.

Καθίστε και ξαναδιαβάστε τα σχόλια σας μήπως και καταλάβετε τι είστε… Πολύ ασχολήθηκα με δυο-τρεις iq ραδικιού… Ότι κόμπλεξ έχετε μαζί μου να βρείτε ειδικούς να σας το λύσουν… Τέλος.

Vendetta

Φτασαμε στο σημειο να διαβαζουμε τα δικά σου σχολια για να καταλαβουμε οτι δε βρισκομαστε σε κρισιμο σημειο.
Συμβουλεψου επειγοντως γιατρο εαν πιστευεις οσα λες και δεν τρολαρεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τεχνολογία IoT Space

Orbex: Αυτός είναι ο μεγαλύτερος 3D-Printed πύραυλος του κόσμου

Μπορεί να θέλει πολύ δρόμο ακόμη για να φθάσει στο επίπεδο της Blue Origin ή της SpaceX, αλλά η βρετανική startup επιχείρηση Orbex νιώθει αρκετά σίγουρη για να προχωρήσει στο δεύτερο στάδιο κατασκευής του βασικού πυραύλου της.

Τεχνολογία NASA

Τα έτη από το 2015 μέχρι και το 2018 ήταν οι τέσσερις πιο θερμές χρονιές στη Γη από το 1880

Αν περάσατε πολύ χρόνο έξω το περασμένο καλοκαίρι και είχατε την εντύπωση ότι δεν ήταν και τόσο ζεστό όπως τα προηγούμενα χρόνια, είχατε δίκιο. Η NASA και η NOAA ανακοίνωσαν ότι οι παγκόσμιες επιφανειακές θερμοκρασίες το 2018 ήταν οι τέταρτες θερμότερες από το 1880. Αυτό σημαίνει ότι το 2018 ήταν το τέταρτο καυτότερο έτος που […]

Τεχνολογία HMD Global Nokia

Nokia TA-1139: Μία απλή αλλά μοντέρνα συσκευή τηλεφώνου από την HMD, με μπαταρία 1020mAh

Η HMD ετοιμάζει ένα νέο χαρακτηριστικό Nokia, μια συσκευή Series 30+. Έχει ωραίο εργονομικό σχήμα, επιπλέον είναι πάρα πολύ ελαφρύ (μόλις 83.6g) και με υπερβολικά μεγάλη μπαταρία 1.020mAh για την κατηγορία του. Με τέτοια μπαταρία έχει τη δυνατότητα να διαρκεί τόσο πολύ που θα ξεχνάτε να το φορτίσετε.

Cars Google Google Maps

Το Google Maps θα προειδοποιεί για τα σημεία καταγραφής υπερβολικής ταχύτητας

Η Google φέρνει επιτέλους μερικές από τις πιο πρακτικές λειτουργίες του Waze στο Google Maps, με την πιο αξιοσημείωτη να είναι οι προειδοποιήσεις για τους κρυμμένους μετρητές ταχύτητας της Τροχαίας.