Ερευνητές χρησιμοποιούν Μηχανική Μάθηση εναντίον του video buffering

Ερευνητές του MIT χρησιμοποίησαν Μηχανική Μάθηση για να κατασκευάσουν ένα σύστημα, το οποίο μειώνει δραστικά -όπως ισχυρίζονται- το video buffering.

Χρησιμοποιώντας μηχανική μάθηση, το σύστημα Pensieve, όπως αποκαλείται, υπολογίζει τον βέλτιστο αλγόριθμο που θα χρησιμοποιήσει ώστε ο θεατής να έχει ένα βίντεο με την καλύτερη δυνατή ανάλυση, αποφεύγοντας ταυτόχρονα τα διαλείμματα που προκαλεί το buffering, ανεξάρτητα από τη σύνδεση.

Αυτό είναι κάτι που και το YouTube και το Netflix προσπαθούν ήδη να κάνουν. Σύμφωνα όμως με τους ερευνητές του Εργαστηρίου Υπολογιστών και Τεχνητής Νοημοσύνης του MIT (Computer Science and Artificial Intelligence Laboratory – CSAIL) τα υπάρχοντα συστήματα, κάνουν στην ουσία μια ανταλλαγή μεταξύ της ποιότητας του βίντεο και του πόσο συχνά πρέπει να κάνει rebuffer προκειμένου να προετοιμάσουν το επόμενο τμήμα του βίντεο για προβολή.

MIT video buffering, Ερευνητές χρησιμοποιούν Μηχανική Μάθηση εναντίον του video buffering

Το σύστημα Pensieve, χρησιμοποιώντας μηχανική μάθηση, μαθαίνει ποιος αλγόριθμος λειτουργεί καλύτερα σε διάφορες συνθήκες, για παράδειγμα όταν κάποιος μπαίνει σε μια σήραγγα ή όταν υπάρχει μεγάλη χρήση του δικτύου. Με αυτόν τον τρόπο υπόσχεται μείωση του buffering κατά 30%.

Η ομάδα δηλώνει ότι το σύστημά της δοκιμάστηκε με περιεχόμενο διάρκειας ενός μήνα και ότι φυσικά η έκθεση σε περισσότερα δεδομένα, θα μπορούσε να συμβάλει στην περαιτέρω ενίσχυση της απόδοσής του.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear MIT Science

ΜΙΤ: Ανακαλύφθηκε νέος τρόπος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας

Οι μηχανικοί του MIT κατάφεραν να δημιουργήσουν ηλεκτρισμό με μία διάταξη που αντλεί σωματίδια από το περιβάλλον.

Software MIT AI

Μελέτη του MIT βρίσκει λάθη και ανακρίβειες στις βάσεις δεδομένων

Ένα ποσοστό 3% των δεδομένων σε βάσεις δεδομένων παρουσιάζονται ως ανακριβή και λανθασμένα, σύμφωνα με μελέτη του MIT.

Cars featured MIT

Extending ShadowCam: Βοηθά τα αυτόνομα οχήματα να βλέπουν πίσω από τις γωνίες

Ομάδα του MIT ανέπτυξε το Extending ShadowCam που χρησιμοποιεί τις σκιές για να αντιλαμβάνεται αν κάποιο αντικείμενο κινείται σε νεκρή ζώνη.

Business AI Facebook MIT

MIT και Facebook αναπτύσσουν AI που δημιουργεί διευθύνσεις σε κατοίκους μη χαρτογραφημένων περιοχών

Το MIT σε συνεργασία με το Facebook, αναπτύσσουν νέα τεχνητή νοημοσύνη για να μπορεί να δώσει διευθύνσεις σε κατοίκους που βρίσκονται σε μη χαρτογραφημένες περιοχές και δεν έχουν κάποια οδό στην κατοικία τους.