Το Google Maps θα προειδοποιεί για τα σημεία καταγραφής υπερβολικής ταχύτητας

Google Maps, Το Google Maps θα προειδοποιεί για τα σημεία καταγραφής υπερβολικής ταχύτητας
Η Google φέρνει επιτέλους μερικές από τις πιο πρακτικές λειτουργίες του Waze στο Google Maps, με την πιο αξιοσημείωτη να είναι οι προειδοποιήσεις για τους κρυμμένους μετρητές ταχύτητας της Τροχαίας.
Τα σημάδια για το επερχόμενο αυτό χαρακτηριστικό εμφανίστηκαν για πρώτη φορά τον Νοέμβριο, και ξανά μετά τον Δεκέμβριο σε ορισμένους. Τώρα, κάποιοι χρήστες αναφέρουν ότι έχουν την δυνατότητα να βλέπουν κανονικά στην εφαρμογή τις προειδοποιήσεις μετρητών ταχύτητας. Οι ειδοποιήσεις βασίζονται σε αναφορές που έχουν γίνει από άλλους οδηγούς στην εκάστοτε περιοχή.
Οι ειδοποιήσεις για τις κάμερες καταγραφής ταχύτητας είναι ακριβώς αυτό που ακούγεται – μικρές προειδοποιήσεις στην εφαρμογή πλοήγησης που ενημερώνουν τους χρήστες για τα σημεία που μπορεί να κινδυνεύουν να πάρουν κλήση λόγω υπερβολικής ταχύτητας. Αυτά τα χαρακτηριστικά προήλθαν από την εφαρμογή πλοήγησης Waze, τα οποία η Google προηγουμένως είχε αποκτήσει.
Οι προειδοποιήσεις αυτές δεν είναι και πολύ δημοφιλείς στην αστυνομία, αλλά παραμένουν μία σπουδαία λειτουργία για τους οδηγούς που λαμβάνουν επίσης προειδοποιήσεις πριν από τροχαία ατυχήματα ή άλλα εμπόδια που θα εμφανιστούν στον δρόμο τους. Η Google φέρνει στο Google Maps τουλάχιστον μία από αυτές τις λειτουργίες – τις προειδοποιήσεις μηχανημάτων καταγραφής υπερβολικής ταχύτητας – τα πρώτα σημάδια της οποίας πρωτοεμφανίστηκαν τον Νοέμβριο, όταν κάποιοι χρήστες είχαν τη δυνατότητα να υποβάλλουν αναφορές (για τα σημεία ύπαρξης των μηχανημάτων).
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι παγίδες καταγραφής ταχύτητας εμφανίζονται στους χάρτες της Google ως πορτοκαλί δείκτες, κατά μήκος της διαδρομής του οδηγού. Αν πατήσετε έναν από αυτούς τους δείκτες, εμφανίζονται περισσότερες πληροφορίες, όπως για παράδειγμα αν πρόκειται για κάμερα καταγραφής ταχύτητας και πότε ήταν η τελευταία φορά που ενεργοποιήθηκε.
Δεν είναι σαφές αυτή τη στιγμή πόσοι χρήστες βλέπουν αυτές τις ειδοποιήσεις, καθώς και ποιες περιοχές η Google έχει καλύψει, σε πρώτη φάση. Με βάση τις διαρροές των τελευταίων δύο μηνών, οι χρήστες μπορούν επίσης να αναμένουν σύντομα προειδοποιήσεις για τυχόν τροχαία ατυχήματα που μπορεί να έχουν συμβεί κατά μήκος της διαδρομής τους, οι οποίες θα βασίζονται σε αναφορές που θα έχουν κάνει άλλοι οδηγοί κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους.
Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Google

Gemini για Android: Θα σας επιτρέπει να ανεβάσετε αρχεία PDF

Η εφαρμογή Gemini στο Android λαμβάνει συνεχώς βελτιώσεις από όταν κυκλοφόρησε στις αρχές του έτους, αποκτώντας νέες δυνατότητες.

Software Android featured Google

Android 15 Beta 1.1: Διορθώνει προβλήματα με τις ανέπαφες πληρωμές NFC και Google Wallet

Η Google κυκλοφόρησε μια μικρή ενημέρωση κώδικα για το τρέχον πρόγραμμα Android 15 Beta, η οποία αντιμετωπίζει ορισμένα ζητήματα.

Smartphones Google Pixel Pixel 7

Google Pixel 7 & Pixel 8: Δεύτερη ενημέρωση Απριλίου επιλύει προβλήματα δικτύου

Μετά την εγκατάσταση της μηνιαίας ενημέρωσης Μαρτίου 2024, χρήστες συσκευών Pixel 7 και Pixel 8 αντιμετώπισαν διάφορα προβλήματα δικτύου.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Διέρρευσε (και) η τιμή – Πόσο ακριβότερο θα είναι από το 7a;

Μια ακόμα είδηση έρχεται από το μέτωπο της Google και αυτή τη φορά αφορά το Pixel 8a και συγκεκριμένα την τιμή του.