Huawei P20 Pro hands-on βίντεο στο τρικάμερο smartphone

TechblogTV. Βρισκόμαστε στο Παρίσι και έχουμε στα χέρια μας το φρεσκοανακοινωμένο Huawei P20 Pro με οθόνη 6.1 ιντσών AMOLED Full HD+, επεξεργαστή Kirin 970, μνήμη RAM 6GB και 3 κεντρικές κάμερες, 40MP, 20MP και 8MP μαζί με μια selfie των 24MP.

Tο Huawei P20 Pro είναι δίκαρτο και έρχεται με ενσωματωμένη μνήμη 128GB, μπαταρία με χωρητικότητα 4000mAh με δυνατότητα γρήγορης φόρτισης, λειτουργικό σύστημα Android 8.1 Oreo με Huawei EMUI 8.1 και είναι αδιάβροχο, ενώ απουσιάζει η έξοδος ακουστικών.

Το Huawei P20 Pro θα είναι διαθέσιμο στα μέσα Απριλίου με τιμή 879 Ευρώ.

Huawei P20 Pro hands-on βίντεο στο τρικάμερο smartphone, Huawei P20 Pro hands-on βίντεο στο τρικάμερο smartphone

Huawei P20 Pro hands-on βίντεο στο τρικάμερο smartphone, Huawei P20 Pro hands-on βίντεο στο τρικάμερο smartphone

Huawei P20 Pro hands-on βίντεο στο τρικάμερο smartphone, Huawei P20 Pro hands-on βίντεο στο τρικάμερο smartphone

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

19 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
jonjon

Κώστα@ η 📷 όντως; σκοτώνει!

Παπαροκας tiamat - Enûma Eliš

μπραβο για τη δουλεια στην καμερα δεν περιμενα ποτε οτι η huawei θα εβγαζε καλυτερη καμερα απο samsung. εδω μιλαμε παντα αντικειμενικα

η συσκευη ομως ειναι γεματη απο αλλοπροσαλλα faults! θα τα αναφερω συμπυκνωμενα.

εσυ! η ιδια εταιρεια βγαζεις το κοινως αποδεκτο ομορφο mate και το κοινως αποδεκτο κουκλι porsche design….. ποσο μικρη και κομπλεξικη εταιρεια εισαι για να αντιγραψεις τοσο ξεδιαντροπα το iphone x??

και το iphone x δικαιολογειται καπου πες…. ηθελε να ειναι το πρωτο με notch και χωρεσε μηχανισμο ιδιο με το xbox kinect. εσυ μωρη τσουτσου τι το θελες το notch?…ακομη και το πλαστο επιχειρημα του να μεγαλωσει η οθονη στην περιπτωση σου καταρριπτεται οταν μου εχεις και το fingerprint μπροστα αντι πισω….

μετα ειναι δυνατον να μην υποστηριζεις 4Κ στα 60 fr/s?

και το πιο κουλο που ειδα στο βιντεο του κωστα! ειναι ποτε δυνατον να μην εχεις επιλογη ληψης στο 16:9 οταν το 100% των τηλεορασεων και το 80% των pc monitor ειναι σε 16:9?????

πως δηλαδη θα δει ο αλλος την φωτογραφια του στην πανακριβη 4K τηλεοραση του??? κομμενη??

Taz_dev

Face recognition έχει;

alex

Το έχουμε πει 300.000 φορές.. Το essential phone ήταν το πρώτο με notch. Τα “δεν πούλησε πολύ”, “δεν ήταν πολύ γνωστό” κλπ δεν παίζουν απολύτως κανένα ρόλο γιατί προφανώς και οι εταιρείες μελετούν η μία τι βγάζει η άλλη..
Φτάνει πια με το Iphone X !!
Τώρα το οτι είναι άσχημα και τα δύο θα συμφωνήσω, αν και η εμφάνιση είναι υποκειμενικό θέμα..
Καλός ο ανταγωνισμός πάντως που υπάρχει αυτή τη στιγμή..Δυστυχώς ανεβαίνουν και οι τιμές..

JohnWave

->Ποιότητα κατασκευής : Λογικά εξαιρετική θα είναι.
->Design : Αν πούμε ότι το ΧΖ2 παίρνει 3/10, το iphone X 7/10 και τα S8/S9/Mate 10 Pro/P20 Pro Porsche 10/10, τότε το P20 Pro παίρνει 5/10 = βάση.
->Επεξεργαστική δύναμη : Ισχυρή αλλά σε επίπεδα περσινής ναυαρχίδας άλλων εταιριών. Τα περσινά S8 και OP5T σκοράρουν ψηλότερα στα benchmarks. Ίσως λένε να φταίει το ότι οι μετρήσεις έγιναν χωρίς optimization του λογισμικού. Θα δούμε.
->Οθόνη : Εξαιρετική
->Κάμερα : Μάλλον η κορυφαία ως σήμερα. Λέω “μάλλον” γιατί δεν μου αρκεί ποτέ η αξιολόγηση του DxO. Θέλω να σιγουρευτώ ότι οι φωτό που παρουσιάζονται είναι στο auto χωρίς κανένα πείραγμα μέσω manual mode.
->Mπαταρία: Πολύ καλή

Κώστας Ζ.

@JohnWave, γιατί βρε το ΧΖ2 3/10?

JohnWave

@Kώστα Ζ. με πάχος συσκευής 11,1mm ( όσο το Xperia E του 2012) και με screen to body ratio μεγαλύτερο από τo P20 Pro, το S9 το iphone X και πιθανόν όλες τις άλλες ναυαρχίδες 2018, πόσο να πάρει; Παίρνοντας τρία αντικειμενικά κριτήρια (μικρό πάχος + μικρά περιθώρια + έλλειψη κουμπιού μπροστά => εξέλιξη) και δύο υποκειμενικά (notch και edge οθόνες) εκεί το κατατάσσω προσωπικά. Μου αρέσουν οι edge οθόνες, μου αρέσουν τα μικρά περιθώρια, μου αρέσουν οι λεπτές συσκευές, δεν μου αρέσει το notch και το κουμπί μπροστά. Εσύ μπορεί να δίνεις άλλη βαρύτητα στα παραπάνω και επομένως να μη συμφωνείς μαζί μου. Κατανοητό και σεβαστό. 🙂

vasilis

ειχα προπαραγγειλει το s9+,το ακυρωσα περιμενοντας το p20 pro,ακομα δεν ξερω ομως.Σιγουρα εχει καλυτερη φωτογραφικη μηχανη και μεγαλυτερη αυτονομια,αλλα ποσο καλυτερη κι η αυτονομια δεν ειναι κατι που με βασανιζει πολυ.Η οθονη στο s9+ απλα δεν παιζεται και το καθενα εχει τα δικα του καλουδια,η διαφορα τους οικονομικα δεν ειναι μεγαλη.Αλλα αν ηταν να δοθει ενα τετοιο ποσο θα δινονταν σε samsung ή σε huawei ,με την λογικη πως δεν αλλαζω κινητα καθε χρονο?,ειμαι ακομα με το s5…ειναι ενας προβληματισμος.

Stathis

Παπαροκας tiamat κάθε φορά κάνεις πως ξεχνάς το essential phone (όσον αφορά το notch) το mi mix (για το all screen), πιο πριν τα sharp κτλ, τις 2 κάμερες που πήρε απ την Huawei (εκεί δεν σε είδα να φωνάζεις “πως ρε Apple αντιγράφεις ξεδιάντροπα την Huawei”) και πως ξεχνάς τις κόπιες που έχει κάνει η Apple ειδικά στην μετά Jobs εποχή. 1-2-3 μετά αυτό δεν λέγεται ούτε άγνοια ούτε αμνησία αλλά προπαγάνδα.

gogos01

ολα καλα ειναι, να εχεις λεφτα καθε 6 μηνες!!!!!!!
το θεμα ειναι μετα μεταπολιτικα,θα το χαρεις για 2χρονια θα ειναι τουμπανο και μετα θα θελεις να το δωσεις γιατι θα το εχεις βαρεθει,και να μην πισω στον ανταγωνισμο σωστα?,(αφου εισαι γκατζετακιας!). το θεμα ειναι οτι τοτε P20 pro θα εχει 300ευρω, τo S9plus θα εχεει 400ευρω και το Χ θα εχει 800ευρω.

JohnWave

@vasilis περίμενε λίγο τo review του gsmarena για την κάμερα και τη μέτρηση της ζωής της μπαταρίας. Επίσης περίμενε λίγο και το συγκριτικό του supersaftv για την κάμερα (μετά τη σύγκριση με το Pixel αποδείχθηκε ότι ο saf είναι αντικειμενικός μιας και παραδέχθηκε την ανωτερότητα του Pixel στους τομείς που υπερτερούσε).

vasilis

@JohnWave ναι φιλε μ αυτο εκανα,θελω να δω και να συγκρινω,δεν εχω κολληματα με τις μαρκες,ενταξει εχω samsung κι ειμαι ικανοποιημενος δε λεω,αλλα αν καποιο ειναι καλυτερο γιατι οχι.Σιγουρα νομιζω η οθονη παιζει μεγαλο ρολο ή τουλαχιστον ενα μεγαλο ποσοστο στην αγορα ενος τηλεφωνου και του s9+ ισως δεν εχει αντιπαλο,τωρα θα μου πεις αυτο που θα πω ποσες φορες θα το κανεις στην καθημερινοτητα σου,αλλα το slow mo της huawei ειναι πολυ μπελαλιδικο και καθολου ευχρηστο απ οτι ειδα σε σχεση με της samsung…οπως ειπες θα περιμενω
@gogos01 δεν αγοραζω ενα κινητο για να το πουλησω καλα μετα,ενταξει εχεις δικιο τα iphone κρατανε την τιμη τους υψηλα,αλλα για τα χαρακτηριστικα του ή εκει που με ενδιαφερει περισσοτερο,γιατι τελειο κανενα.

Παπαροκας tiamat - Enûma Eliš

Μια αλλη πτυχη του 20pro αποτελει οτι η διακριση του στη φωτογραφια θα κανει τεραστιο καλο στην εξελιξη των κινητων.

αν παρατηρειτε δεν υπαρχει εταιρεια πια που στο λανσαρισμα καποιας ναυαρχιδας να μην αναφερει τις επιδοσεις του στο DXO.

αυτο βεβαια ειναι και επικινδυνο για την ακεραιοτητα του DXO γιατι μιλαμε για εταιρειες με δις που μπορουν ευκολα να το διαβρωσουν …,αλλα αυτο ειναι μια αλλη συζητηση.

ηθελα απλα να πω οτι η samsung -που ελλειψη αλλων καινοτομιων απο πλευρα της- εχει εστιασει στη καμερα ως κυριο selling point τα τελευταια 4 χρονια θα πιεστει πολυ…. και αυτο θα τη κανει να μας δωσει ακομα γρηγοροτερα στα κινητα της τις τεχνολογιες που κατεχει!

ετσι πιεστηκε απο τη huawei και πλεον φερνει δικαρτα ΝΟΤΕ 8 και S9 επισημα στην ευρωπη!

πραγματικα κριμα που το p20 εχει notch! η samsung ειναι κωλοεταιρεια σαν εμπορικο σημα και καλο ειναι να τρωει φαπες ! νομιζω στην κορεα δεν εχουν καθολου καλη γνωμη για τις πουστιες που κανει στην υγεια και σε διαφορα οικονομικα επιπεδα αλλα δεν το χω τεκμηριωσει ακομα αυτο…

antonis

Μόνο εμένα με ξενερώνει που την μεγαλύτερη ανάλυση την έχει στο 4:3 (όλα τα κινητά βέβαια) αλλά δεν έχει 16:9 ή στο 18:9 πέφτει κατακόρυφα στα 7Μ?

Παπαροκας tiamat - Enûma Eliš

antonis οχι μονο σενα….απο την στιγμη που μας επιβαλουν την αηδια 18:9 να μαθουν να την υποστηριζουν κιολας! ακου 7mp

NIkiforos

Aπ οτι βιντεο εχω δει το stabilization στο 4k video ειναι ανυπαρκτο. Παιζει να γινει software update στο μελλον και να βελτιωθει σε αυτο το συγκεκριμενο ή ουτε καν?

vaskor

HD VOICE εχει?

Παπαροκας tiamat - Enûma Eliš

διαβασα σημερα οτι και οι 3 καμερες εχουν ois ! δε το ανεφερε παραδοξως η huawei , μαλλον για να προωθησει και να πουλησει την καλη σταθεροποιηση ως προιον της τεχνητης νοημοσυνης του κινητου και καλα, και οχι του hardware

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Software Android iOS

Epic Games Store: Έρχεται σε iOS και Android αργότερα φέτος

Η Epic Games επιβεβαίωσε ότι το Games Store της θα κυκλοφορήσει τόσο σε iOS όσο και σε Android αργότερα φέτος.

Software Android Google Google Pixel

Find My Device της Google: Με Android 15, θα βρίσκεις τo Pixel σου ακόμα και όταν είναι κλειστό

Το δίκτυο Find My Device της Google θα δώσει την ευκαιρία στους χρήστες Android να έχουν ένα δίκτυο παρακολούθησης χαμένων συσκευών.

Software Android Twitter

Το X προετοιμάζει την υποστήριξη passkey στο Android

To X φέρεται να εργάζεται για να φέρει υποστήριξη για passkeys στην εφαρμογή Android της, μετά την κυκλοφορία του iOS.