Nokia 8 ελληνικό βίντεο παρουσίαση

TechblogTV. Κρατάμε στα χέρια μας και σας παρουσιάζουμε το Nokia 8 με οθόνη 5.2 ιντσών LCD IPS με ανάλυση 1440×2560 pixel, επεξεργαστή Snapdragon 835, μνήμη RAM 4GB, dual camera 13MP + 13MP με οπτικά μέρη Zeiss και μπροστινή κάμερα 13 MP με autofocus.

Το Nokia 8 αναβαθμίστηκε σε Android 8.0.0 Oreo, ενσωματώνει μνήμη 64GB, δέχεται κάρτες μνήμης micro SD έως και 256GB, μπαταρία με χωρητικότητα 3090 με Quick Charge 3.0 και πιστοποίηση IP54 που το καθιστά ανθεκτικό στο πιτσίλισμα από νερό (όχι αδιάβροχο).

Η σχέση της Nokia με τη Google φαίνεται να ειναι ο νέος μεγάλος έρωτας στα Android smartphones.

Το Nokia 8 κυκλοφορεί Ελλάδα με τιμή 599 ευρώ, δείτε το βίντεο.

Nokia 8 ελληνικό βίντεο παρουσίαση, Nokia 8 ελληνικό βίντεο παρουσίαση

Nokia 8 ελληνικό βίντεο παρουσίαση, Nokia 8 ελληνικό βίντεο παρουσίαση

Nokia 8 ελληνικό βίντεο παρουσίαση, Nokia 8 ελληνικό βίντεο παρουσίαση

Nokia 8 ελληνικό βίντεο παρουσίαση, Nokia 8 ελληνικό βίντεο παρουσίαση

Nokia 8 ελληνικό βίντεο παρουσίαση, Nokia 8 ελληνικό βίντεο παρουσίαση

Nokia 8 ελληνικό βίντεο παρουσίαση, Nokia 8 ελληνικό βίντεο παρουσίαση

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

21 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Tom

Φίλε Κώστα Zeiss optics φοράει και όχι Leica.

Agnostos13

Nokia 7 θα δούμε στην Ελλάδα…ξέροουμε;

Makis

Εκείνο το δώρο που είχες αναφέρει, τελικά “δεν” σωστά;

Andr. Kar

Δεν υπάρχει λόγος να πάρεις νοκια… Πολύ απλά.

Πέτρος Π

@Andr. Kar : Αν δεις το βίντεο ο Κώστας λέει τα καλύτερα για το κινητό…! Τώρα εσύ πως φτάνεις στο συμπέρασμα αυτό δεν το καταλαβαίνω καν… Ό,τι να’ ναι…

Andr. Kar

@Πετρος Π… Πολύ απλά τα πράγματα φίλε μου. Με 500 περνεις το one plus 5t. Σιγά μην δώσω 600 για το νοκια. Έχεις επιλογές πολύ καλύτερες… Από τα 600 του νοκια 8.ακομα και το mi 6 καλύτερο είναι

KostasB

Δίκιο έχει ο @Makis.
Το δωράκι που λέγαμε;

Όσον αφορά το κινητό, όντως πολύ ωραία φαίνεται η οθόνη. Και χρώματα και φωτεινότητα. Πρέπει να έχουν κάνει καλή δουλειά.
Το δακτυλικό εκτός από τις φορές που δεν πιάνει, φαίνεται και σχετικά αργό. Πιθανώς να βελτιωθεί από καμιά αναβάθμιση.
Στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά εκτός από την αδιαβροχοποίηση δεν του λείπει κάτι σε σύγκριση με τις υπόλοιπες ναυαρχίδες.
Θετικό ότι έχει καθαρό Android και θα παίρνει γρήγορες αναβαθμίσεις και κυρίως μηνιαίες ενημερώσεις ασφαλείας.
Η κάμερα όντως φαίνεται να τα πηγαίνει πολύ καλά. Με καλές λεπτομερείς χωρίς θολούρες ακόμα και αν ζουμάρεις στην φωτογραφία.
Θα το ήθελα νωρίτερα στην αγορά για να είχε πέσει λιγάκι η τιμή του μέχρι τώρα. Και θα ήθελα επίσης να έρθει η έκδοση με τα 6gb ram και 128gb αποθηκευτικό.

Makis

Φτιάξε την εστίαση Κώστα. Μόνιμα ανεστίαστος. Στην τελική βγάλε το auto focus και κλείδωσέ την εκεί που στέκεσαι.

Swer

Καλά με το s8 στα 530-570€ και τρεις αναβαθμίσεις , θα αγοράσει κάποιος αυτό;

jonn

η τιμη του εχει ηδη παει πιο χαμηλα 470 uk,!!!!!

manosz

Αν είχε κ πίσω τον αναγνώστη αποτυπωμάτων θα ήταν τέλειο..

Πέτρος Π

@Swer : Κοίτα όλα υποκειμενικά είναι.. Πχ για εμένα το Νοκια είναι καλύτερο από το S8 που λες στους περισσότερους τομείς… Καλύτερη και ποιοτικότερη κατασκευή, πιο στιβαρό, καλύτερη αναλογία οθόνης, χωρίς να είναι υπερβολικά στενόμακρο και χωρίς το edge που ουσιαστικά χάνεις μέρος της οθόνης και δεν εχεις από που να το πιάσεις… Εξαιρετική κάμερα, stock android χωρίς τη σαβούρα του touchwiz, περισσότερες αναβαθμίσεις κλπ κλπ.. Όσο για τη τιμή μην ξεχνάμε ότι μόλις κυκλοφόρησε… Το S8 όταν βγήκε είχε 900 € αν θυμάστε… Και στο Νοκια λογικά η τιμή θα πέσει γρήγορα, αλλά σαν τιμή εκκίνησης τα 600 € νομίζω είναι πολύ τίμια για αυτά που προσφέρει..

Nickolas

Μπράβο Κώστα πολύ ωραίο review, το μόνο που δεν ανέφερες είναι το Ozo, δοκίμασες μήπως σε κανα νυχτερινό κέντρο αν όντως τελικά δίνει τόσο καλό ήχο;

Κατα τη γνώμη μου το κινητό είναι πολύ καλό, πήρε την Ορεο πριν από πολλές ναυαρχίδες, από χαρακτηριστικά έχει κορυφαία, δεν είναι αδιάβροχο που αναφέρει και ένα παιδί παραπάνω, αλλά είναι splash proof.

Μπορεί να μην έχει edge to edge οθόνη, αλλά γενικά τέτοιου είδους οθόνες κατα τη γνώμη μου είναι και τρομερά ευαίσθητες σε πτώσεις συν οτι θες ένα κάρο χρήματα για επισκευή οπότε κάποιος πρέπει να τα έχει όλα υπόψη όταν αγοράζει τόσο ακριβές συσκευές.

Η τιμή στην Ελλάδα θα μπορούσε πάντως να είναι και καλύτερη τη στιγμή που όπως αναφέρει και ο john πιο πάνω έχει πέσει στο εξωτερικό στα 470, ακόμη και στο skroutz το βρίσκεις κοντά στα 520 αυτή τη στιγμή.

@tito

@Πετρος Π. Σωστός!!

Βασιλης

Παρωχημένη σχεδίαση, μετρια ποιότητα Κατασκευής, Επίσης οι καμερες του απλά καλές.Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να σταθεί απέναντι σε καταξιωμένους παίκτες.Εχει πολύ δρόμο ακόμη να καλύψει.Αυτη τη καραμέλα ότι δεν ξέρεις από πού να το κρατήσεις κόψτε την μερικοί…..2018 και η νοκια θέλει 600 ευρώ για ένα κινητό που το μέγεθος του μοιράζεται 50/50 οθόνη-πλαίσιο…. apple νούμερο 2….και η sony νούμερο 3……

Nickolas

@Βασιλης
Σχεδιαστικά μπορεί να μην είναι κάτι ιδιαίτερο αλλά είναι ένα όμορφο κινητό, η ποιότητα κατασκευής μόνο μέτρια δεν είναι, αν ρίξεις μια ματιά σε βιντεο του JerryRigEverything θα καταλάβεις. Οι κάμερες μπορεί να μην είναι κορυφαίες αλλά είναι πολύ καλές και αυτό φαίνεται και από τις καλές επιδόσεις σε χαμηλές συνθήκες φωτισμού όπως αναφέρει και ο Κώστας στο review, την ημέρα έτσι κι αλλιώς όλα πάνω κάτω τα ίδια είναι.
Τώρα για τα πλαίσια που αναφέρεις, προσωπικά δεν έχω θέμα στο χειρισμό, αλλά κάποιοι μπορεί όντως να μη βολεύονται με μικρά εως ανύπαρκτα πλαίσια τι να κάνουμε. Πάντως δεν είναι ανάγκη να τα παραλες δεν έχει τεράστια πλαίσια το κινητό το αναφέρει και ο Κώστας στο βίντεο, όπως επίσης δεν έχουν πια τεράστια πλαίσια και τα iphone, το X είναι στα ίδια επίπεδα με τα Galaxy.
Για μένα η Nokia με τα κινητά που έβγαλε φέτος στην πρώτη της προσπάθεια μετά τη Microsoft μου έδειξε οτι είναι λίγα τα πράγματα που πρέπει να προσθέσει για να χτυπήσει κορυφή.

Giorgoszio

Κινηταρα πραγματικα! Μπράβο Nokia! Άργησες αλλά το comeback είναι σίγουρο.
Έχω και 1 μήνα το Nokia 5 και τα σπάει!

Ironman mark 43

Κώστα,
-Ράδιο fm έχει;
-το ξυπνητήρι χτύπα όταν το κινητό είναι απενεργοποιημένο;
-υποστηρίζει θέματα στο ui;

ΒΕΡΓΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ

Επειδη δε βλεπω την ερωτηση μου στα σχολια θα ηθελα να ξαναρωτησω το nokia 8 ειναι simple sim η dual sim? Γιατι στις ιστοσελιδες των καταστηματων πωλησης αναφερεται ως simple sim. Ευχαριστω πολυ και περιμενω την απαντηση σας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Software Android iOS

Epic Games Store: Έρχεται σε iOS και Android αργότερα φέτος

Η Epic Games επιβεβαίωσε ότι το Games Store της θα κυκλοφορήσει τόσο σε iOS όσο και σε Android αργότερα φέτος.

Software Android Google Google Pixel

Find My Device της Google: Με Android 15, θα βρίσκεις τo Pixel σου ακόμα και όταν είναι κλειστό

Το δίκτυο Find My Device της Google θα δώσει την ευκαιρία στους χρήστες Android να έχουν ένα δίκτυο παρακολούθησης χαμένων συσκευών.

Software Android Twitter

Το X προετοιμάζει την υποστήριξη passkey στο Android

To X φέρεται να εργάζεται για να φέρει υποστήριξη για passkeys στην εφαρμογή Android της, μετά την κυκλοφορία του iOS.