Reviews

Panasonic TX-65HZ2000 review: Γιορτή για τα μάτια!

H Panasonic έχει μακρά συνεργασία με τα στούντιο του Hollywood. Οι τηλεοράσεις και οι οθόνες της χρησιμοποιούνται ως αναφοράς από τους σκηνοθέτες και τους επαγγελματίες του χρώματος και του ήχου στα κινηματογραφικά στούντιο όσο και στα στούντιο επεξεργασίας post production.

Η 65άρα OLED ΤΧ-65ΗΖ2000 που έχει κάνει απόβαση στα νέα στούντιο του Techblog είναι ότι καλύτερο μπορεί να προσφέρει η Panasonic σήμερα στην τεχνολογίας OLED μετατρέποντας την απλή παρακολούθηση μια ταινίας σε εμπειρία που δεν έχουμε ξαναζήσει.

Αποστολή της εταιρείας με έδρα την Ιαπωνία είναι να επιτύχει εικόνα με την μεγαλύτερη δυνατή ακρίβεια ώστε οι θεατές να βλέπουν όλα τα χρώματα και τις λεπτομέρειες και να ακούνε όλους τους ήχους που οι δημιουργοί των ταινιών έχουν την πρόθεση να προσφέρουν.

Στο Hollywood η Panasonic έχει συστήσει μια ειδική ομάδα ειδικών τεχνικών οι οποίοι συνεργάζονται με τα κινηματογραφικά στούντιο και τους δημιουργούς ώστε από κοινού να αναπτύσσουν φορμά και τεχνολογίες οικιακής διασκέδασης. Το Panasonic Hollywood Laboratory βρίσκεται στην καρδιά του Los Angeles περισσότερα από 20 χρόνια.

Το OLED Panel με διαγώνιο 65 ιντσών ανάλυσης 4Κ είναι custom made της Panasonic μέσα από τη σειρά Master HDR OLED Professional Edition και δεν υπάρχει όμοιό του εκεί έξω προσφέροντας έως και 30% υψηλότερη φωτεινότητα σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Με 8 εκατομμύρια pixel, η οθόνη OLED της Panasonic προσφέρει εξαιρετική ευκρίνεια του χρώματος, αντίθεσης και της φωτεινότητας με εικόνα που φαίνεται εξίσου εντυπωσιακή από οποιαδήποτε γωνία.

H νέα 65άρα OLED ΤΧ-65ΗΖ2000 ενσωματώνει τον πανίσχυρο επεξεργαστή εικόνας HCX Intelligent Pro, ο μοναδικός που υποστηρίζει όλα τα φορμά HDR και συγκεκριμένα τα Dolby Vision IQ, HDR10+, HLG μαζί με τις τεχνολογίες Dynamic HDR Effect και Brightness Enhancer.

Το νέο Dolby Vision IQ σε συνεργασία με τους αισθητήρες περιβάλλοντος φωτισμού που διαθέτει η τηλεόραση “διαβάζουν” σε πραγματικό χρόνο το δωμάτιο που είναι τοποθετημένη και προσαρμόζουν την εικόνα σε κάθε αλλαγή φωτισμού αυτόματα δίνοντας όμως και την επιλογή για μικρορυθμίσεις από τον χρήστη.

Χάρη στην λειτουργία Netflix Calibrated mode ο θεατής μπορεί να απολαύσει ποιότητα Hollywood ακόμα και από περιεχόμενο μέσω streaming ενώ με την εξαιρετική λειτουργία Filmmaker Mode με το πάτημα ενός κουμπιού από το τηλεχειριστήριο η εικόνα ρυθμίζεται αυτόματα αποδίδοντας σωστά τα χρώματα τόσο σε σκοτεινά όσο και σε φωτεινά δωμάτια.

Με ιαπωνική τεχνολογία και τεχνογνωσία ο ισχυρός επεξεργαστής της Panasonic βελτιώνει την διαβάθμιση, την κίνηση και την λεπτομέρεια σε όποια εικόνα και αν προβάλει, αποδίδοντας τα χρώματα με ακρίβεια χάρη σε ένα επαγγελματικό σύστημα διαχείρισής τους που χρησιμοποιούν και οι επαγγελματίες του Hollywood.

Σύμμαχος του HCX Intelligent Pro για την απόλυτη οπτικοακουστική εμπειρία που προσφέρει η ΤΧ-65ΗΖ2000 είναι το στάδιο επεξεργασίας ήχου Jeno Engine που σε συνεργασία με την πασίγνωστη για τα ηχητικά της κατορθώματα, Technics τροφοδοτεί τα ηχεία Dolby Atmos που εκπέμπουν μπροστά αλλά και προς τα πάνω φέρνοντας ήχο 360 Soundscape Pro στο σαλόνι του σπιτιού σας.

Το UI της ονομάζεται Home Screen 5.0 και είναι εύκολο στη χρήση αναγνωρίζοντας το περιεχόμενο που σκοπεύετε να παρακολουθήσετε προσφέροντας μια μεγάλη ποικιλία εφαρμογών και πλήρως προσαρμόσιμη την αρχική οθόνη. Η πρόσβαση από μενού σε μενού και από εφαρμογή σε εφαρμογή είναι γρήγορη και εύκολη. Λειτουργίες φωνής μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαζί με κάποιο από τα συστήματα Google Assistant και Alexa.

Η ποιότητα της εικόνας είναι καθηλωτική και είμαι σίγουρος ότι μπορώ να την βελτιώσω ακόμα περισσότερο αν καθίσω να ασχοληθώ με τις έξτρα ρυθμίσεις στο μενού. Όμως δεν θα το κάνω γιατί είναι ήδη καλιμπραρισμένη να σου παίρνει το μυαλό αμέσως μόλις τοποθετηθεί στο σαλόνι σου. Η πιστότητα της εικόνας και χρώματος είναι η καλύτερη που έχω δει ποτέ. Γιορτή για τα μάτια! Ο ήχος; Καλύτερος και από εξωτερικά soundbars.

Τι μας λείπει από την Panasonic TX-65HZ2000 τα 3.799 ευρώ που κοστίζει για να την αγοράσουμε αλλά μπορούμε να ονειρευόμαστε!

Επεξεργάστηκε την 13 Σεπτεμβρίου 2020 12:19

Σχόλια

  • Αυτη τη στιγμη η καλυτερη τηλεοραση για ταινιες αλλα και για παιχνιδια αν δεν σε ενδιαφερει το hdmi 2.1!!!Συμφωνα με τους κορυφαιους παγκοσμιως!!!!Απλα τα λεω για να μη βγαινει ο καθε ξερολας και λεει τα δικα του για burn in και αλλες ιστοριες με ωεραιδες και ξωτικα καθως και αυτα εχουν τεσταριστει απο τους ειδικους και ολα οκ!!!

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.