Reviews

Realme GT review: Gran Turismo

Η ναυαρχίδα της Realme για το 2021 ακούει στην κωδική ονομασία GT και είναι ένα γρήγορο smartphone φορτωμένο με ένα σωρό εντυπωσιακά τεχνικά χαρακτηριστικά. Το “Gran Turismo” της Realme φέρνει στην καλύτερη τιμή smartphone με Snapdragon 888. Πάμε να το γνωρίσουμε.

Ξεκινάω με την τιμή, η έκδοση 8/128 θα κοστίζει 499 ευρώ για όσους το αποκτήσουν από 25 Ιουνίου έως 3 Ιουλίου ενώ μετά θα ανέβει 100 ευρώ πάνω. Θα πρέπει να περιμένουμε ακόμα μια έκδοση με 12/256 η οποία λέγεται ότι θα κυκλοφορήσει αργότερα.

Από εμφάνιση το GT έχει κλασσικό σχεδιασμό. Είναι λεπτό, ελαφρύ και κάθεται καλά στο χέρι. Δεν το λες μεγάλο, αλλά ούτε και μικρό. Έχει μέγεθος που θα αρέσει σε κάποιους. Είναι 5G, δέχεται δύο κάρτες SIM, όχι όμως κάρτες μνήμης microSD. Διαθέτει την ευπρόσδεκτη έξοδο ακουστικών, έχει στερεοφωνικά ηχεία δεν έχει όμως κάποια προστασία για νερό ή υγρασία.

Δεν νοείται ναυαρχίδα το 2021 με επεξεργαστή της Qualcomm που δεν θα είναι ο Snapdragon 888 και το Realme GT δεν αποτελεί εξαίρεση. Ενσωματώνει το ισχυρότερό επεξεργαστή της Qualcomm και μπόλικη μνήμη RAM για να πηγαίνει σφαίρα. Αν με αυτά τα specs σκέφτεστε ατελείωτο gaming και το μυαλό σας πάει αναγκαστικά και σε υψηλές θερμοκρασίες, ξανασκεφτείτε το! Το GT ενσωματώνει ένα νέο σύστημα ψύξης που κρατάει χαμηλά τη θερμοκρασία όση ώρα και αν το ταλαιπωρήσετε.

Έρχεται με οθόνη 6.43″ FullHD+ τεχνολογίας Super AMOLED με ρυθμό ανανέωσης 120Hz. Είναι μια πολύ φωτεινή, ωραία οθόνη με πολύ καλή γωνία θέασης και πλούσια γεμάτα χρώματα. Στο μενού συναντάμε ένα πλούτο διαφορετικών ρυθμίσεων όπως η λειτουργία χρώματος οθόνης και θερμοκρασία χρώματος και επιλογές για βελτίωση της ανάλυσης στα βίντεο ή των χρωμάτων αυτών.

Επιλογή έχουμε και για το ρυθμό ανανέωσης που μπορούμε να το έχουμε σταθερά στα 120Hz, τα 60Hz ή αυτόματα να εναλλάσσεται ανάλογα τη χρήση για περεταίρω εξοικονόμηση ενέργειας. Διαθέτει διπλούς αισθητήρες φωτισμού περιβάλλοντος, οι οποίοι μπορούν να προσαρμόσουν αυτόματα το πιο άνετο επίπεδο φωτεινότητας για τα μάτια.

Ανάμεσα σε άλλα καλούδια θα βρείτε NFC, WiFi 6, Bluetooth 5.2 και γρήγορη φόρτιση 65W SuperDart που στις δοκιμές μας κατάφερε να φορτίσει την μπαταρία με χωρητικότητα 4500mAh μέσα σε λίγο παραπάνω από 40 λεπτά.

Μιας αναφέρθηκα στην μπαταρία, δεν είναι η μεγαλύτερη εκεί έξω, δεν κρατάει περισσότερο από μια μέρα, μια μέρα φουλ όμως και το καλό είναι ότι φορτίζει πραγματικά γρήγορα έχοντας πέντε επίπεδα προστασίας ασφάλειας. Υποστηρίζει αντίστροφη φόρτιση για άλλα smartphones αλλά και αξεσουάρ μέσω καλωδίου. Με ρωτάς αν έχει ασύρματη φόρτιση, δεν έχει.

Πάμε και στην κάμερα. Αυτή είναι τριπλή, με τον βασικό αισθητήρα 64 Megapixel της Sony με f/1.8 να συνοδεύεται από ακόμα δυο, έναν 8 Megapixel Ultra-wide με f/2.3 και έναν 2 Megapixel macro με f/2.4. Αν έχετε δει ή έχετε χρησιμοποιήσει Realme smartphone πρόσφατα θα είστε εξοικειωμένος με το UI της κάμερας του GT. Μας άρεσε η επιλογή για Pro Mode στη λειτουργία Night Mode αλλά και αυτή για να τραβάμε και με τα 64 Megapixel του κινητού.

Εδώ δεν έχουμε κάποιον φακό telephoto, ο macro φακός βγάζει καλή δουλίτσα δεν μας ξετρέλανε όμως κιόλας. Γενικά θα πρέπει να κατατάξετε την βασική κάμερα του Realme GT σε μια μεσαία κατηγορία επιδόσεων. Βγάζει καλές φωτογραφίες και μας άρεσαν πολύ οι ultra-wide, δεν μας έδωσε όμως το κάτι παραπάνω για να το μνημονεύουμε.

Σε ότι αφορά το βίντεο υπάρχει η επιλογή για έως και 4K με 60fps και έχει ένα πολύ αξιόλογο ψηφιακό σταθεροποιητή εικόνας που κάνει δουλειά.

Η selfie 16 Megapixel f/2.5 είναι επίσης της Sony και υποστηρίζει λειτουργία beauty AI με ένα νέο αλγόριθμο που έχει αναπτυχθεί για διαφορετικά φύλα, διαφορετικούς τύπους επιδερμίδας και διαφορετικά σχήματα και χαρακτηριστικά προσώπου. Γνώμη μου να μην την ενεργοποιήσετε.

Κλείνοντας να πούμε ότι το Realme GT τρέχει Android 11 με το Realme UI 2.0 και όπως έχουμε γνωρίσει από πρόσφατα μοντέλα της εταιρείας, είναι κατά τη γνώμη μου ένα από τα πιο όμορφα και παραμετροποιήσιμα UI εκεί έξω. Τουλάχιστον, αρέσει σε εμένα πολύ.

Επεξεργάστηκε την 16 Ιουνίου 2021 7:41

Σχόλια

  • Άσχετο,
    Και εμείς με το 7 pro περιμένουμε το μεγάλο update,
    και περιμένουμε...
    και περιμένουμε...
    και περιμένουμε...
    και περιμένουμε...
    και περιμένουμε...
    και περιμένουμε...

  • Αυτό το πράγμα που άλλες τιμές ανακοινώνουν οι εταιρείες και άλλες έρχονται εδώ..
    Υποτίθεται στα 369€ θα ήταν η τιμή για τις πρώτες ημέρες της προσφοράς..

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.