Sony Mobile @ IFA 2017 [Booth tour video]

Στην έκθεση IFA 2017 η Sony Mobile είχε μια μεγαλοπρεπή παρουσία μέσα στο αχανές περίπτερο (booth) της μαμάς εταιρείας Sony. Εκεί είχαμε την ευκαιρία να πιάσουμε στα χέρια μας πρώτοι τα νέα smartphones Sony Xperia XZ1 και Xperia XZ1 Compact τα πρώτα με Android 8.0 Oreo.

Sony Xperia XZ1
Το Xperia XZ1 έρχεται με οθόνη 5.2 ιντσών ανάλυσης Full HD, επεξεργαστή Snapdragon 835, μνήμη RAM 4GB και 64GB αποθηκευτικό χώρο με υποδοχή για κάρτες μνήμη micro SD. Η κάμερα στην πλάτη του έρχεται με αισθητήρα ανάλυσης 19 Megapixel με δυνατότητα καταγραφής βίντεο 4K αλλά και βίντεο με super slow motion στα 960fps ενώ συμπληρώνεται με την εφαρμογή 3D Creator. H selfie κάμερα έχει ανάλυση 13 Megapixel και η ενσωματωμένη μπαταρία χωρητικότητα 2700 mAh. Είναι αδιάβροχο και έρχεται με το Android Oreo.

Sony Xperia XZ1 compact
To Xperia XZ1 Compact δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τον μεγάλο τους αδερφό εκτός από το μέγθεος και έρχεται με οθόνη 4.6 ιντσών HD, επεξεργαστή Snapdragon 835 και μνήμη RAM 4GB. Ο αποθηκευτικός του χώρος είναι 32GB και δέχεται κάρτες μνήμης micro SD. Η κάμερα έχει αισθητήρα ανάλυσης 19 Megapixel με δυνατότητα καταγραφής βίντεο 4K και βίντεο super slow motion στα 960fps. H selfie κάμερα έχει super-wide-angle αισθητήρα ανάλυσης 8 Megapixel. Η μπαταρία του έχει χωρητικότητα 2.700mAh, είναι αδιάβροχο και έρχεται με το Android Oreo.

Sony Mobile IFA 2017 booth tour video, Sony Mobile @ IFA 2017 [Booth tour video]

Κατά την διάρκεια της έκθεσης είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε από κοντά και με τον Hirotsugu Kitamori, Senior Product Planner της Sony Mobile και να τον ρωτήσουμε τόσο για τα νέα smartphones όσο και για τα επόμενα βήματα της εταιρείας. Διαβάστε την συνέντευξη εδώ.

Sony Mobile IFA 2017 booth tour video, Sony Mobile @ IFA 2017 [Booth tour video]

Sony Mobile IFA 2017 booth tour video, Sony Mobile @ IFA 2017 [Booth tour video]

Sony Mobile IFA 2017 booth tour video, Sony Mobile @ IFA 2017 [Booth tour video]

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
GiorgosM

Στην κοσμάρα τους αυτοί χρόνια τώρα…χαθηκε κάθε ελπίδα

JohnWave

@GiorgosM, χαμένη είναι εδώ και χρόνια.

Pantelis

To XZ1 Μια χαρά κινητό είναι!!
Αν ερθει και σε καλή τιμη το πήρα

Πάνος®

Κουράσατε οι συνήθεις ύποπτοι με τα bezels και το πόσο κακά είναι τα smartphones της Sony, και το πόσο κατά διαόλου πάει η εταιρεία. Στο φινάλε μη σώσετε και πάρετε τίποτα από Sony. Πηγαίνετε πάρτε τις λουκανικόπιττες της Samsung και των υπολοίπων.

bezilys

Κοσμήματα, στιλάτο, διζαινατο και το κυριότερο έχουν την δικιά τους ταυτότητα κάνει μπαμ ότι είναι sony αναρωτιέμαι γιατί τέτοιο χατε ή τρολ είστε ή σας έχουν απόλυση από την Sony!

Πάνος®

@bezilys:
Μακάρι το XZ1 να είχε λίγο μεγαλύτερη μπαταρία, έστω 2900-3000mAh. Θα ήταν το τέλειο για μένα. Το μικρό με χαλάει που έχει usb 2.0 στην Type-C και αποθηκευτικό χώρο 32GB αντί για 64GB. Όπως και να ‘χει είναι μακράν το καλύτερο μικρό της αγοράς, και μακράν το πιο δυνατό.

One

Από ολα τα προϊόντα που παρουσίασε η Sony στην IFA μου άρεσαν περισσότερο τα μικρά ακουστικά WF-1000X με noice canceling, αλλα η τιμη τους ειναι στο θεο. Δεν αμφιβάλω πάντως οτι θα εχουν τρομερή ποιότητα ήχου.

djfapples

SONY ποιότητα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Render που διέρρευσαν δείχνουν τη νέα αναλογία διαστάσεων

Το Xperia 1 VI της Sony φημολογείται ότι έχει παρόμοια σχεδίαση με τον προκάτοχό του, απλώς με διαφορετική αναλογία διαστάσεων οθόνης.

Smartphones Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Θα διατηρήσει ακριβώς το ίδιο σύστημα κάμερας με το V

Απογοητευτικά είναι τα νέα για για το Xperia 1 VI όσον αφορά στο hardware που έχει επιλέξει η Sony για τις κάμερες.

Smartphones Android Smartphones Apple iPhone

Οι χρήστες Android που αλλάζουν σε iPhone προτιμούν παλαιότερα ή λιγότερο ακριβά μοντέλα

Σύμφωνα με την CIRP, οι χρήστες Android που αλλάζουν σε iPhone παρέμειναν τα τελευταία χρόνια σε χαμηλά ποσοστά από 11% έως 15%.