Reviews

Sony Xperia 5 III review: Γούστα ακριβά

Κρατάμε στα χέρια μας και σας παρουσιάζουμε το Sony Xperia 5 III με οθόνη OLED HDR 6.1″ FullHD+ 120Hz, Snapdragon 888 5G, 8GB RAM/ 128GB ROM, τριπλή κάμερα 12 Megapixel και μπαταρία χωρητικότητας 4.500 mAh. Έχει σασί από αλουμίνιο, γυαλί Gorilla Glass 6 μπροστά και πίσω, στερεοφωνικά ηχεία και είναι αδιάβροχο με πιστοποίηση IP68.

Είναι Dual SIM, δέχεται κάρτες μνήμης micro SD έως και 1TB, έχει αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων στο πλάι μέσα στο power button, έχει πάχος 8.2 χλστ. και βάρος 168 γρ.

Διαθέτει τριπλή κάμερα με αιθητήρες Exmor RS 12MP f/1.7 wide, 12MP f/2.3 telephoto, 12MP f/2.2 ultra-wide με Optical Steady Shot (όχι στην ultra-wide), Hybrid zoom έως 12.5x και φακούς Carl Zeiss T-Coating για μείωση των αντανακλάσεων.

Το camera setup διαθέτει σύστημα Realtime AF και EyeAF για ανθρώπους και κατοικίδια και Tracking Auto Focus για παρακολούθηση αντικειμένων. Μπορεί να τραβήξει βίντεο 4K HDR 24, 25, 30, 60fps και 120fps έχει Optical Steady Shot και Selfie κάμερα 8 Megapixel f/2.0 με ψηφιακό σταθεροποιητή.

Ενσωματώνει WiFi ax, NFC, Bluetooth 5.2, μπαταρία με γρήγορη φόρτιση 30W και τρέχει Android 11. Η τιμή του στην ελληνική αγορά, 999 ευρώ.

Επεξεργάστηκε την 26 Οκτωβρίου 2021 20:42

Σχόλια

  • Ακριβό οταν κανει 999??
    Οταν σου δίνει δώρο και τα h910??
    Δλδ ο άμεσος ανταγωνιστής iphone 13 pro που κάνει 1229 τι γούστο πρεπει να ειναι;;

    • Τα Sony WH-H910NB 179 ευρώ έχουν ανώτερη τιμή από την ίδια τη Sony και δεν τα υπολογίζω σαν έκπτωση. 999 ευρώ θα βγάλεις από την τσέπη σου. Το κινητό είναι αυτό που περιγράφω στο βίντεο και είναι για "ακριβά γούστα" (δεν είπα ότι είναι ακριβό), έχει διαφορά και ξέρω-προσπαθώ να χρησιμοποιώ τα ελληνικά μου καλά!

      • Οταν εχουν παει στο ενάμιση χιλιάρικο οι τιμες των α κατηγοριας smartphone εκει εξω και μας λες οτι ειναι γούστα ακριβα τα xperia.. ειναι σαν να υπονοείς οτι ειναι ακριβα ή οτι δεν τα αξίζουν!
        Αυτα που σου προσφερει το xperia 5iii και ειδικα το πακετο προσφορας με τα h910 δεν ειναι γουστα ακριβα!
        Το πιο τιμιο εκει εξω ειναι!
        Κριμα να ακουμε οτι μόνο ultra fanboy θα σκασει αυτά τα λεφτα!
        Την ωρα που ξερουμε οτι αλλοι σκανε πολυ περισσοτερα για χειροτερες συσκευες

        • Μα ειναι για ultra funboy οπως το πες... Γιατι λειπουν καποια βασικά (mainstream) πραγματα... Πχ night mode στην καμερα... Ποσους ξερεις που θα κατσουν να μπουνε pro λειτουργιες να φτιαξουν iso και κλειστρο για να βγαλουν μια νυχτερινη αντι να πατησουν απλα night mode στα κινητα τους? Εγώ κανέναν... Κ αυτο ηταν ενα παραδειγμα... Επισης το 21:9 που εχει σαν αναλογια δν ειναι για ολους..ειναι υποκειμενικο.. Οπως γενικα η σχεδιαση. Και η τιμη σιγουρα ειναι υψηλη.. Γιατι του λείπουν καποια βασικα οπως σου ειπα πραγματα. Αν τα ειχε αυτα τοτε ναι θα ηταν ανταγωνιστης του 13 pro που ανέφερες σαν παράδειγμα και θα ηταν και vfm σε σχεση με εκεινο. Αλλα με τετοιες ελλειψεις δν μπορει να το ανταγωνιστει καν. Θα το παρουν μονο funboys η ατομα που εχουν ορεξη να παιζουν με pro ρυθμισεις και ασχολουνται με φωτογραφια... Οποιοσδήποτε αλλος θα παει στο iphone κ ας ειναι πιο ακριβο (παράδειγμα το λεω.. Προσωπικα δν μου αρεσουν τα iphone) γιατι εχει ολα αυτα τα mainstream που κανουν τη ζωη ευκολη και τα οποια δν εχει tο Sony

          • Δεν ειναι για φανμποι λεω εγώ!
            Εγω παλι γιατι βλεπω πως οι 9 στις 10 φωτο δικες μου, γνωστών μου κ φιλων ειναι σε καλο φωτισμό;
            Αρα για την 1 στις 10 βραδινες κανεις έτσι;
            Που στη τελικη θα ειναι ελαχιστα καλύτερη στο προ που κανει 230 ευρω περισσότερα!
            Ποσο καμένοι μπορει να είστε;
            Την τέλεια βραδινή φωτο που για να την στειλεις στην συσκευή μου σε αυτην την φοβερή ποιοτητα θα πρεπει να κανεις ολόκληρη υπερπροσπαθεια δεν την υπολογίζουμε ε;
            Ειδικα οταν μας λετε οτι δεν βολεύει το 21/9 κ το iphone εχει 20/9 με ενα τραγικα άσχημο σεμεδακι!
            Παρε αιφον ειδικα γιατι θα σου κανει ευκολη τη ζωη με αυτο το τελειο ui..
            Πραγματικά το εχετε τερματίσει!

          • Φιλε μου σε χω ξαναδει σε σχολια εδω και εχουμε ξανα "μιλησει".... Νομιζα εισαι τρολ αλλα.. Εισαι αρρωστος.... Καμια σωτηρια.. Τεσπα... Οπως σ πα κ στο πιο πανω σχολιο δεν μ αρεσουν τα iphone κ δεν θα επαιρνα ποτε ακριβως γιατι ηξερα οτι θα πεις για iphone.. Και το εκανες... Δευτερον...την τελεια βραδυνη φωτο γιατι να στην στειλω? Την κραταω για μένα να την δειχνω απο το κινητο μου η το λαπτοπ μου αμα θελω να την δειξω...και αααμα την στειλω καπου θα χασει καποια ποιοτητα και απο τελεια θα σταλθει σαν "σχεδον" τελεια... Που και παλι ειναι ανωτερο απο την μετρια βραδυνη φωτο που θα βγαλει το δικο σου και θα σταλθει σαν μετρια προς κακη... Αφου κ εκεινη θα χασει ποιοτητα.. Επισης αναφερθηκες στις νυχτερινες.. Στην 1/10...την μερα φιλε ολες οι ναυαρχιδες βγαζουν... Την νυχτα φαινεται η διαφορα... Στα ζορικα... Γι αυτο ανεφερα νυχτερινες και night mode.. Γτ εκει ξεχωριζει μια συσκευη απο μια αλλη. Την ημερα πανω κατω σε αυτα τα λεφτα ολα βγαζουν παααρα πολυ καλες. Τελος παντων.. Δεν εχει νοημα να σου μιλαει κανεις... Εκτος αν ειναι γιατρός. Καλη συνεχεια!!

          • Γιωργο αν δεν είχε αδιαβροχοποιηση θα σου ελεγε πες μου ποσες φορες βουτάς με το κινητο στο νερο. Τωρα που έχει στο μοστραρει σαν χαρακτηριστικο. Αν δεν είχε καλη οθονη θα σου ελεγε οτι εχει μετρια αλλα η διαφορα της τιμης το δικαιολογει αν και ετσι μπορεις να δεις ανετα μια καλη ταινια. ρε πριν αρκετο καιρο αυτος ελεγε οτι τα κινητα της Sony ειναι για λιγους και εκλεκτους. Τωρα που εβγαλε καλουτσικο κινητο τα αλλαξε. Δεν τον πιανεις με τπτ. Οι ψυχολογοι εχουν σηκωσει τα ποδια ψηλα...

          • Εννοουσα πως ειναι για ανθρωπους ψαγμενους που δεν παιρνουν τηλεφωνα μονο για να λενε οτι πηραν το πιο δημοφιλές!
            Ειναι ακριβα τηλ δεν ειναι ποκο χ53 nfc!
            Nfc εχουμε εδω κ σχεδον 10 χρονια συνδεουμε με μια επαφη ασυρματα κ γρηγορα το κινητο μας στο sony ηχοσυστημα του αυτοκινητου μας σχεδον 10 χρονια τωρα!
            Η ακουμε ασυρματα την μουσικη μας ευκολα στο home cinema!
            Ενας που δεν ειναι εκλεκτικος δεν τον νοιαζουν αυτα!
            Εξυπνακια οταν εγω μιλουσα κ ελεγα πραγματα που ειχα στο sony Xperia z2 η στο xperia z! οι αλλοι τα κοροιδευανε οταν τα βαλανε ομως ολα μετα το γυρισαν!
            Δεν ειμαι εγω αυτος που δεν τον πιανεις πουθενα!
            Δεν θα βγαλει ο τρελος εμενα τρελό!
            Δεν θα παρω ps επειδη ειναι δημοφιλες θα παρω γιατι θελω να παιξω και θα σκεφτω και τη δινουν αλλες εταιρίες
            Δε θα παρω μηλο επειδη ειναι δημοφιλες θα δω τι προσφερουν κ οι αλλοι!

          • Αστα να πανε... Ελεγα να μην ξαναπαντησω σε σχολιο του απο καιρο πριν απλα ειπα να κανω μια απόπειρα... Και ελαβα και τα μετρα μου... Πχ λεγοντας οτι δν θα επαιρνα ποτε iPhone.. Για να μην παει να πει για iPhone και αυτος πηγε κ ειπε... "παρε iPhone".. Χαχαχα... Αστα. Δν υπαρχει σωτηρια.. Γιατι να χεις λεει την τελεια νυχτερινη αφου θα κανεις ολοκληρη διαδικασια για να την στειλεις σε αλλο κινητο(εν τω μεταξυ την περνας σε otg φλασακι κ αμεσως το βαζεις σε αλλο κινητο... Μισο λεπτο υποθεση πχ αν δν θες να χανεις ποιοτητα καθολου).. Οκ... Οποτε καλυτερα να εχουμε κακες νυχτερινες.... Χαχα... Καμια ελπιδα... Δν ξανασχολουμαι με το παλικαρι... Εχει θεματα σοβαρα. Και σιγουρα δν ειναι μονο στα κινητά το προβλημα του..

          • Ηξερες οτι θα πω για μήλο διοτι ξέρεις οτι ειναι το μόνο που μπορει να σταθεί απέναντι στο 5iii!
            Αλλά ακόμα κ αυτο δεν θα καταφερει κ πολλα διοτι απλα χάνει στα περισσοτερα σημεία!
            Συνεχιζω να λεω οτι κακως ο Βλαχακης εβαλε αυτον τον τιτλο!
            Αλλα λογικό κ αυτος να λεει τετοια αφου οι συνεργατες του θεωρουν οτι ελαχιστοι ελληνες βγαζουν 20 χιλιαρικα για να ειναι ανετοι κ να παρουν ακριβο τηλ!
            Τα ακουσαμε κ αυτα!
            Τωρα εσεις οι ψυχικα υγειεις, τα ξεφτερια που σας χαλαει το μακροστενο 5iii κ η έλλειψη ναιτ μοντ!
            Κ μας βγαζετε κ τρελους επειδη λεμε πως η διαφορα ειναι απειροελαχιστη συνεχιστε ετσι! μονο προσεξτε μη σας κλεψει κανα βραδυ η νασα κ σας χασουν οι δικοί σας

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.