Sony Xperia XA1 Plus ελληνικό βίντεο παρουσίαση

TechblogTV. Κρατάμε στα χέρια μας και σας παρουσιάζουμε το Sony Xperia XA1 Plus με οθόνη αφής 5.5 ιντσών LCD IPS Full HD, οκταπύρηνο επεξεργαστή MediaTek MT6757, μνήμη RAM 4GB, ενσωματωμένη μνήμη 32GB (+ micro SD), κάμερα 23 Megapixel και μπαταρία 3430 mAh.

Το Xperia XA1 Plus έρχεται με μπροστινή κάμερα 8 Megapixel, αναγνωστη δαχτυλικών αποτυπωμάτων, ραδιόφωνο FM και τιμή 299 ευρώ. Δείτε το βίντεο.

Sony Xperia XA1 Plus ελληνικό βίντεο παερουσίαση, Sony Xperia XA1 Plus ελληνικό βίντεο παρουσίαση

Sony Xperia XA1 Plus ελληνικό βίντεο παερουσίαση, Sony Xperia XA1 Plus ελληνικό βίντεο παρουσίαση

Sony Xperia XA1 Plus ελληνικό βίντεο παερουσίαση, Sony Xperia XA1 Plus ελληνικό βίντεο παρουσίαση

Sony Xperia XA1 Plus ελληνικό βίντεο παερουσίαση, Sony Xperia XA1 Plus ελληνικό βίντεο παρουσίαση

Sony Xperia XA1 Plus ελληνικό βίντεο παερουσίαση, Sony Xperia XA1 Plus ελληνικό βίντεο παρουσίαση

Sony Xperia XA1 Plus ελληνικό βίντεο παερουσίαση, Sony Xperia XA1 Plus ελληνικό βίντεο παρουσίαση

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

31 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Ανδρέας Τ.

αμα δεν αλλαξει ροτα η εταιρεια δεν σηκωνει κεφαλι

αυτο το κινητο ειναι 2014 σχεδιο

Jack Sf

Αν είναι αυτό 2014 σχέδιο τα κινητά που ανταγωνιζεται είναι 2012 (Από κανονικες εταιριες οχι περίπτερα Κίνας)

bezilys

@Ανδρέας Τ haters always gonna hate!

One

Ειδαμε και τα bezeless. Ειναι στενομακρα σαν σοκοκοφρετα, σπανε με το παραμικρό, εχουν προβλήματα στην οθόνη αφης, κάθετες γραμμές στην οθόνη, και δεν ξερουμε τι αλλο θα προκυψει.

Η Sony τουλαχιστον κατι που λειτουργει δεν το αλλαζει.

Το συγκεκριμένο κινητό παντως ειναι πολυ καλό για τη τιμή του, αν και πιστεύω επρεπε να το κάνει στις 5 ίντσες.

Thanos

Κώστα καλησπέρα. Μια απορία. Είναι δικαρτο με dedicated sd;

giannisanag

300 ευρώ αν είχε έναν Snap 660 και καλή καμερα θα έλεγα ότι είναι μια εξαιρετική αγορά. Έχω κράξει το design της Σόνυ αλλά αυτό εδώ εμφανισιακά μου αρέσει αν και θα έπρεπε να είναι μεταλλικο.
NFC έχει; Fast Charge?

όταν παίρνω με 100 ευρώ λιγότερα κινέζικα με ίδια η καλύτερη απόδοση … Τότε λυπάμαι, δεν αρκεί το Brand Name. 300 Ευρώ για mediatek που δεν γράφει Χ30 δεν δίνω

John

To Xiaomi A1 στα 250 ευρώ δεν έχει αντίπαλο. Μπορεί να μην έχει πολύ καλή οθόνη (είναι IPS) και υστερεί και στο video αλλά σε σχέση με τα υπόλοιπα της ίδιας κατηγορίας τιμής είναι η καλύτερη πρόταση.

Gvirginia

@Thanos

Ναι. Δύο κάρτες Nano και ξεχωριστά mSD.

Ar78

Brand name τεράστιο αλλά στα κινητά δεν έχει. Δυστυχώς πήρα χτες στα χέρια μου ένα σε γνωστή αλυσίδα κ ήταν σχεδόν πιο μεγάλο από το mi max 2 που κρατούσα κ είναι 6.4.Σαν κατασκευή μου φάνηκε καλή κ πολυτελής αλλά δε με ενθουσίασε ούτε με ή οθόνη πάρα τα όσα άκουγα ούτε το ui κ γενικά έβλεπα ότι δεν τράβηξε κανενός το βλέμμα. Επειγόντως νέο σχεδιαστικό τμήμα.

Sakis

Από ότι καταλαβαίνω δεν έχετε θετικές εντυπώσεις από τη νέα συσκευή είναι χειρότερη από τις προηγούμενες που κυκλοφόρησαν..;; Δεν φέρνει κάτι το καινούργιο σαν συσκευή τουλάχιστον από το 5 έως το 10 πόσο θα της βάζατε..;; Είναι καλύτερα να περιμένουμε τις νέες συσκευές της Sony του χρόνου..;;;

Κ ft

Όχι φίλε, δεν έπρεπε να το κάνει στις 5 ίντσες, αλλά στις 2,για να έχει φυσιολογικό μέγεθος.

Georgerapp

Τα σχολια οπότε θέλουν περνάνε αμαν Πία.
Θελω να ρωτήσω ενα xiaomi πως ξέρουμε ότι ειναι εισαγωγή της info και εχει εγγύηση ελληνική;ποια μαγαζιά ειναι αυτά;ολα;

Ανδρέας Τ.

δηλαδη πρεπει να εισαι hater για να μην σου αρεσει αυτο το τουβλο με λιγη οθονη??

ενταξει τοτε παρτε το και εσεις που λετε σπανε ευκολα τα αλλα, καρφωστε καμια προκα με αυτο το τουβλ και θα ειστε οκ

bezilys

@Ανδρέας Τ μια τούβλο μια πλακάκι αποφάσιστε επιτέλους εσείς οι χατερς τι θα λέτε!!

Ανδρέας Τ.

οτι σου αρεσει διαλεξε και τα 2 ισχουν

John

Βλέποντας το video ο καθένας μπορεί να καταλάβει ότι (α) υστερεί σε UI με πολύ σαβούρα της Sony πράγμα που φαίνεται και από τον χρόνο που κάνει να εκκινήσει (β) σε κάμερα είναι στην καλύτερη μέτριο (γ) αργεί να φορτώσει εφαρμογές και τρώει κολλήματα (μάλλον φταίει και ο επεξεργαστής που είναι της πλάκας).
Επίσης από άλλα review βλέπω ότι αναφέρεται ότι σε παιχνίδια ζεσταίνεται αρκετά.
Θέλω να μου πει κάποιος φαν της Sony που μιλάει για “hater” για ποιον λόγο να αγοράσει κάποιος το συγκεκριμένο κινητό.
ΥΓ. Μπράβο στον Κώστα που λέει την αλήθεια και δεν καλύπτει τα προβλήματα.

Ιωάννης jb

Όταν έχεις συνηθίσει κύριε βλαχακη να ζεις με εξωπραγματικες συσκευές (Xz1,i8,u11,op5) για το 90% των καταναλωτών, λόγο υψηλής τιμής… Τα οποία όμως είναι τέρατα επιδόσεων… Είναι λογικό να σου φαίνεται μια τέτοια συσκευή ότι κολλάει..
Είναι υπερβολή να πει κανείς ότι κολλάει μια συσκευή που σε κανένα εξάμηνο μπορεί να κάνει και λιγότερα από 200 ευρώ…

Βλέπει κανείς εύκολα μια πολύ ωραία οθόνη, μια κάμερα που για τα λεφτά της είναι πολύ καλή, μια επιτέλους τεράστια μπαταρία και ένα chipset που κάνει πολύ καλά τη δουλειά του…
Η καρδιά του smartphone είναι η mali t880 mp2, μια εξαιρετική κάρτα γραφικών η οποία θα κρατήσει την συσκευή σε πολύ καλά επίπεδα για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα…
Έχει αδυναμίες σαν συσκευή.. Για μένα προσωπικά μεγαλύτερη όλων είναι το ότι τα ανύπαρκτα πλαϊνά περιθώρια (δλδ το design) σου κάνουν τη ζωή δύσκολη όταν θα καθίσεις να παίξεις το αγαπημένο σου game.. και όχι μόνο..
Κάτι τέτοιο όμως το μεγαλύτερο ποσοστό καταναλωτών δεν το θεωρεί αδυναμία διότι θέλουν μικρά περιθώρια…

Ar78.. Δεν τράβηξε το βλέμμα διότι κανείς δεν διαφημίζει Sony smartphone.. Προωθούν πολύ συγκεκριμένα smartphone και ο κόσμος επειδή είναι ανίδεος νομίζει ότι αυτά είναι και τα μόνα καλά

John

Για παραδειγμα το Xiaomi A1 επειδη το ειδα εχει snapdragon 625 , stock android, 4/64 Gb , πιο ωραιο σχεδιασμο (μεταλλικο , λεπτο και μικροτερα bezels) και διπλη καμερα (καλη στις φωτογραφιες οχι τοσο καλη σε video) στην ιδια τιμη με το Sony. Απο οθονη και τα δυο IPS , απο μπαταρια το Α1 εχει μικροτερη αλλα με αριστη διαχειριση ενεργειας απο τον επεξεργαστη. Αρα δεν ειναι θεμα διαφημισης ειναι θεμα ουσιας.

Gvirginia

Snapdragon 625 με Helio P20 είναι στα ίδια επίπεδα.
XA1 Plus SBR: 71.7%
Mi A1 SBR: 70.1%
XA1 Plus endurance rating: 102 h
Mi A1 endurance rating: 87 h
Μπορεί να γίνει και σύγκριση αναλογικά.

Τώρα πώς έχει μικρότερα bezels και άριστη διαχείριση ενέργειας το Mi A1, δε ξέρω.

John

Αν εκανες τον κοπο να διαβαζες κανα review του A1 (πχ. Android authority) θα καταλαβαινες. Οι δυο επεξεργαστες δεν εχουν καμια σχεση και ειναι και Stock android χωρις σαβουρες μεσα οποτε θα παρει και αναβαθμισεις για τουλαχιστον 2 χρονια.

Gvirginia

Να διαβάσω review για τα bezels και την αυτονομία? Ε, αυτό έκανα και παρέθεσα νούμερα από το gsmarena. Όχι λόγια του αέρα.
Όσο για τους επεξεργαστές, άστο.

Γιώργος Κ.

Ίσως πρώτη φορά που δε με ενοχλεί το design της Sony σε κάποιο μοντέλο της. Αυτό φαίνεται όντως όμορφο και premium, ίσως γιατί είναι μαύρο. Στο skroutz μπορεί να το βρει κάποιος στα 370 περίπου και όχι 300, κάτι που υποδεικνύει πως η συσκευή είναι ακριβή για όσα προσφέρει. Ειδικά για τα μικροκολληματα που τρώει που σύμφωνα με τον κ. Βλαχακη χάρηκε περισσότερο να χρησιμοποιεί ακόμη και το moto E4 που έχει τα μισά χαρακτηριστικά. Και δεν είναι ότι έχει συνηθίσει να χρησιμοποιεί και να παρουσιάζει ναυαρχίδες μιας και το προηγούμενο review είναι του Ε4. Στα συν η μπαταρία και η οθόνη του.

John

To Moto E4 έχει και αυτό stock android. Κάνει τεράστια διαφορά σε συνδυασμό με επεξεργαστή Snapdragon για βέλτιστο optimazation όσο και αν κάποιοι άσχετοι δεν το καταλαβαίνουν ότι παίζει μεγάλο ρόλο.

Gvirginia

@John

Τους χαρακτηρισμούς κράτα τους για τον εαυτό σου. Εγώ δε μίλησα ούτε για UI smoothness, ούτε για bloatware και ούτε για τίποτα άλλο.
Εσύ μπήκες σε άλλο ένα άρθρο να πετάξεις χολή και με τη σχετικότητα που έχεις είπες ψέματα για μικρότερα bezels και καλύτερη διαχείριση μπαταρίας.

Άκουσε εκεί “optimazation” με Snapdragon…

Ιωάννης jb

Sony xperia και σαβούρα είναι δύο πράγματα που δεν πηγαίνουν μαζί…
Ειδικά οι συσκευές των τελευταίων χρόνων είναι εφάμιλλες αυτών με στοκ αντροιντ…
Συγκρίσεις Sony με χαομι είναι το λιγότερο γελοίες, αλλά από γελοία άτομα δε μπορείς να περιμένεις κάτι παραπάνω

Γιώργος Κ.

Χαχαχαχαχα πεθαίνω με GVirginia 😂😂😂😂

Τα δύο κινητά, μιας και τα συγκρίνετε, είναι σχεδόν εφάμιλλα. Ο Κινέζος κερδίζει σε επεξεργαστή (πιθανόν), μνήμη Rom (διπλάσια), και τιμή (-100+ ευρώ) και ο Κορεατης σε μπαταρία, οθόνη (πιθανόν), κάμερες. Το πιο σημαντικό όμως είναι η διαφορά στην τιμή τουλάχιστον αυτή τη στιγμή που μιλάμε. Που πλέον τα xiaomi δεν είναι “κινεζιες” αλλά ιδιαίτερα αξιοπρεπή κινητά

John

Ενηνερωτικα στο gsmarena το Xiaomi πηρε 80% και το Sony 70%, εννοειται οτι συγκριση δυο εταιρειων οταν η μια πουλαει 8 φορες οσο η αλλη δεν μπορει να γινει παρα μονο απο ασχετα fan boys.

Gvirginia

@Γιώργος Κ. Θα συμφωνήσω. Άλλου κερδίζει ο ένας, άλλου ο άλλος. Καθένας κρίνει τι τον καλύπτει. Προσωπικά θα πήγαινα στο Mi A1, μιας και mid ή low end Sony δεν ξαναπαίρνω – συστήνω. @John Πάμε πάλι μπας και το καταλάβεις. ΕΣΥ σύγκρινες τις δύο συσκευές. ΕΣΥ είπες ότι το Mi A1 έχει – εκτός των άλλων – μικρότερα bezels και καλύτερη διαχείριση. ΕΓΩ παρέθεσα νούμερα που λένε ακριβώς το αντίθετο από αυτό που είπες (bezels – μπαταρία) και δεν έθιξα τίποτε από τα άλλα χαρακτηριστικά, εκτός του ότι οι επεξεργαστές, σε ισχύ, είναι στα ίδια επίπεδα. (Άλλος μπροστά σε ένα τεστ, άλλος στο άλλο κοκ) ΕΣΥ αντί να πεις “Ω ναι, έκανα μακακία εκ παραδρομής” λες να διαβάσουμε reviews, κάτι για “optimazation” με Snapdragon και πετάς χαρακτηρισμούς. ΕΓΩ σου ξανά εξηγώ ότι δε με νοιάζουν όλα τα υπόλοιπα και ότι σχολίασα bezels – μπαταρία. ΕΣΥ εκεί. “Optimazation!” “Πωλήσεις!” “Κάτι ποσοστά της εκατό που δεν εξηγώ τι σημαίνουν!” Έχετε πλάκα οι καθαρά haters. Αν πείτε κάτι λάθος και σας διορθώσουν, ή πηδάτε από το ένα θέμα στο άλλο ή βρίζετε. Κανονική συζήτηση με επιχειρήματα είναι δύσκολο… ΥΓ: Τα σχόλιά μου είναι στην ευχέρεια του διαχειριστή να τα διαγράψει, για την ομαλότητα… Συνέχεια »

Γιώργος Κ.

Gvirginia μια χαρά τα λες. Να σε ρωτήσω, για ποιο λόγο δεν ξαναπαίρνεις/συστήνεις mid/low end sony συσκευές;

Gvirginia

@Γιώργος Κ. Πρώτο μου Android το Xperia Mini Pro (SK17i). Με αυτό έμαθα τις ROM κτλ επειδή κολλούσε ο dialer. Όμως όταν πήρε ICS, η μπαταρία πήρε την κάτω βόλτα. Αντί πχ για μία μέρα, κρατούσε λιγότερο από μισή και έτρωγε 30-40% σε αναμονή στο κομοδίνο (βράδυ – πρωί). Πίστεψα ότι φταίει η μπαταρία αλλά επειδή πέρασαν 2+ χρόνια από τότε που το πήρα, το άφησα στην άκρη και πήρα τον έρωτα Lumia 920. 6 μήνες μετά την αγορά, το πουλάω μιας και δε μου χρειαζόταν. Λέω στον αγοραστή ότι παίζει να έχει πρόβλημα η μπαταρία και να πάει να αγοράσει καινούρια και από τη μεριά μου θα του κόψω 10-15€ (κόστος νέας μπαταρίας). Δύο βράδια πριν το πουλήσω, του περνάω την Gingerbread. Την επόμενη μέρα έχει χάσει 2% μπαταρία. Ξαναπερνάω ICS το βράδυ και μέσα σε μία ώρα χάνει 15%. Έκατσα μέχρι τις 3 το πρωί να περνάω τις εκδόσεις, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι η ICS της Sony ήταν για τα πανηγύρια. Είπα στον αγοραστή να μη του περάσει αναβάθμιση, αλλά μόνο custom ROM αν θέλει ICS και του το έδωσα με την έκπτωση της μπαταρίας (που δεν έφταιγε τελικά). Συγγενικό πρόσωπο έψαχνε κινητό φθηνό. Με ρωτάει πώς μου… Συνέχεια »

Γιώργος Κ.

Ευχαριστώ πολύ για την αναλυτική περιγραφή και την επιχειρηματολογια γενικά. Σωστή η τοποθέτηση σου. Έχεις δίκιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Software Android iOS

Epic Games Store: Έρχεται σε iOS και Android αργότερα φέτος

Η Epic Games επιβεβαίωσε ότι το Games Store της θα κυκλοφορήσει τόσο σε iOS όσο και σε Android αργότερα φέτος.

Software Android Google Google Pixel

Find My Device της Google: Με Android 15, θα βρίσκεις τo Pixel σου ακόμα και όταν είναι κλειστό

Το δίκτυο Find My Device της Google θα δώσει την ευκαιρία στους χρήστες Android να έχουν ένα δίκτυο παρακολούθησης χαμένων συσκευών.

Software Android Twitter

Το X προετοιμάζει την υποστήριξη passkey στο Android

To X φέρεται να εργάζεται για να φέρει υποστήριξη για passkeys στην εφαρμογή Android της, μετά την κυκλοφορία του iOS.