Sony Xperia XZ2 ελληνικό βίντεο παρουσίαση

TechblogTV. Κρατάμε στα χέρια μας και σας παρουσιάζουμε το Sony Xperia XZ2 με οθόνη αφής 5.7 ιντσών τεχνολογίας LCD IPS με ανάλυση 1080×2160 pixels, επεξεργαστή Snapdragon 845, μνήμη RAM 4GB και κάμερα 19 Megapixel με δυνατότητα super slow motion video 1080p/ 960 fps.

Το Xperia XZ2 ενσωματώνει αποθηκευτικό χώρο 64GB, δέχεται κάρτες μνήμης micro SD έως και 400GB, η μπροστινή κάμερα είναι 5 Megapixel με δυνατότητα λήψης βίντεο έως και Full HD video ενώ η κύρια κάμερα τραβάει βίντεο 4K/ 30fps αλλά και Full HD/ 60 fps.

Το Xperia XZ2 έχει σασί από αλουμίνιο, μπροστά γυαλί Gorilla Glass 5 και η μπαταρία του χωρητικότητας 3180 mAh είναι συμβατή με γρήγορη φόρτιση Quick Charge 3.0 ενώ μπορεί να φορτιστεί και ασύρματα.

Το Sony Xperia XZ2 ενσωματώνει στερεοφωνικά ηχεία μπροστά, είναι αδιάβροχο (IP68), ενσωματώνει Bluetooth 5.0 και τρέχει την έκδοση του λειτουργικού συστήματος Android 8.0.0 Oreo.

Θα το βρείτε με τιμή 799 ευρώ και πακέτο δώρων όπως ασύρματος φορτιστής, ακουστικά Bluetooth και θήκη full cover. Δείτε το βίντεο.

Sony Xperia XZ2 ελληνικό βίντεο παρουσίαση, Sony Xperia XZ2 ελληνικό βίντεο παρουσίαση

Sony Xperia XZ2 ελληνικό βίντεο παρουσίαση, Sony Xperia XZ2 ελληνικό βίντεο παρουσίαση

Sony Xperia XZ2 ελληνικό βίντεο παρουσίαση, Sony Xperia XZ2 ελληνικό βίντεο παρουσίαση

Sony Xperia XZ2 ελληνικό βίντεο παρουσίαση, Sony Xperia XZ2 ελληνικό βίντεο παρουσίαση

Sony Xperia XZ2 ελληνικό βίντεο παρουσίαση, Sony Xperia XZ2 ελληνικό βίντεο παρουσίαση

Sony Xperia XZ2 ελληνικό βίντεο παρουσίαση, Sony Xperia XZ2 ελληνικό βίντεο παρουσίαση

Sony Xperia XZ2 ελληνικό βίντεο παρουσίαση, Sony Xperia XZ2 ελληνικό βίντεο παρουσίαση

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

19 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Κώστας Ζ.

Ρε συ Κώστα, καλησπέρα κατ’αρχας. Λες οτι σου υποσχέθηκαν κάτι καινοτόμο ενα χρόνο πριν οι Ιάπωνες , σου έδωσαν 1080p σε 960frames, σου έδωσαν 4K HDR, ΜΟΝΟΣ σου λες οτι δεν υπάρχουν άλλα κινητά που να ‘κανουν αυτά τα πράγματα’ και αυτόματα ακυρώνεσαι, λέγοντας ‘με αυτά τα μπεζελς όμως’…εκθειάζεις την οθοναρα, την απίστευτη ποιότητα κατασκευής, αναφέρεις και ότι δεν υπάρχουν αλλα κινητά με στερεο ηχεία μπροστά. Που να μπουν τα ηχεία αν δεν υπάρχει μπεζελ; Δείξε μας samples απο την κάμερα, και σύγκρινέ το μας με άλλα κινητά σε αντίστοιχες λήψεις. Θυμάμαι παλιά μια βιντεαρα που είχες κάνει και μας είχες δώσει και τα .zip με τις φωτογραφίες και είπα μέσα μου ‘είσαι μαγκας ρε Κωστή’. Γιατί δηλαδή δεν αξίζει το ΧΖ2 799€,και τα αξίζει κάποιο άλλο; το καθένα έχει τα υπέρ του.(πχ. S9 έχει υποδοχή ακουστικών ενώ το XZ2 οχι, αλλα το XZ2 τραβάει 960fps). Ο καθένας αποφασίζει τι του αρέσει και τι οχι, ή το ποσό σημαντικό είναι ενα χαρακτηριστικό έναντι ενος άλλου. Με όλο το θάρρος, βιαστικό και πάρα πολύ υποκειμενικό review του XZ2,και όλο αυτό επειδή έχει μπεζελς. Κρίμα, γιατί μπορείς να κάνεις τρομερή δουλειά, και το έχεις αποδείξει. Ίσως να μη στο επέτρεπε ο χρόνος… Συνέχεια »

Κώστας Ζ.

@Κώστας Βλαχακης, δυστυχώς, δεν είσαι ξεκάθαρος, όσον αφορά την φωτογραφία τουλάχιστον. (δε θα πω για τη μουσική, δεν είναι τομέας μου απασχολεί το σούπερ stereo στο κινητό. Πιο συγκεκριμένα, μου αρκεί να είναι stereo, και ας μην είναι και το πιο ποιοτικό, χρησιμοποιώ πάρα πολύ τα ακουστικά μου). Στο λέω αυτό, διότι είναι τρομερή διευκόλυνση, να μας ξαναδώσεις παραδείγματα σε αρχεία .zip,μιας που το έχεις στην κατοχή σου το κινητό (και το κάθε κινητό). Απλά σκέψου πόσο πιο δύσκολο είναι να δώσουμε 799€ προκειμένου να μάθουμε εάν η κάμερα του κινητού είναι όντως καλή ή όχι. Για να προλάβω μερικούς, ναι, υπάρχουν και αλλα κανάλια στο Tube, αλλα όλοι ξέρουμε τι δουλειά κάνει ο Κωστής.
Κώστα, όλα αυτά τα λεω καλο προαιρετα.

JohnWave

Πολύ καλό review για ακόμα μια φορά. Συμφωνώ με όλα όσα αναφέρθηκαν σε αυτό. Το μεγάλο θετικό για μένα είναι το ότι το μαύρο που δίνει η ips οθόνη της συσκευής είναι κοντά στο ιδανικό των amoled. Ωραίο βρίσκω και το design και παρόλο που έχω κρίνει αρνητικά τη Sony πολλές φορές για τα bezels της, τα συγκεκριμένα πάνω και κάτω δεν με ενοχλούν υπερβολικά. Ναι δεν είναι σαν του ανταγωνισμού αλλά δεν είναι και τεράστια όπως στο παρελθόν. Στα πλαϊνά θα ήθελα παραπάνω βελτίωση. Από την άλλη το πάχος και το βάρος είναι ενοχλητικό αλλά θα μπορούσα να κάνω συμβιβασμό και σε αυτόν τον τομέα. Εκεί που δεν θα μπορούσα με τίποτα να κάνω συμβιβασμό είναι η κάμερα. Δυστυχώς όπως είπε και ο Βλαχάκης, η Sony παρά τους εξαιρετικούς της φακούς δεν έχει καταφέρει ακόμα να φτιάξει λογισμικό μετεπεξεργασίας εικόνας αντάξιο του ανταγωνισμού. Γι’ αυτό το λόγο και υστερεί όλα αυτά τα χρόνια στη λήψη φωτογραφιών στο αυτόματο, στο mode δλδ που τραβά η συντριπτική πλειοψηφία. Το καλύτερο λογισμικό μετεπεξεργασίας εικόνας το έχει η Google και στη συνέχεια η Samsung. Λόγω αυτού, αυτές οι δυο εταιρίες ακόμα και μονές κάμερες κάνουν παππάδες σε συνθήκες όχι καλού φωτισμού. Οι Sony… Συνέχεια »

ΚΛ

H sony για κάποιο λόγο προσπαθεί να κάνει εξωτερικά άσχημα τα τηλεφωνά της. Δεν ξέρω πως τα καταφέρνει ενώ κάποτε έκανε πραγματικά πανέμορφα. Προσωπικά έχω ένα xperia Z σχεδον 5 χρόνια και λειτουργεί άψογα και να φανταστείτε είναι επαγγελματικό με χρήση από ίντερνετ μέχρι σουίτα Microsoft office. Ποιότητα κατασκευής και αντοχή στο χρόνο, ακόμη και για την μπαταρία του.
Για την κάμερα θα συμφωνήσω ακόμα και σε νεότερα μοντέλα το λειτουργικό είναι απλά καλό ειδικά στις αυτόματες ρυθμίσεις….με αποτέλεσμα να μην μπορεί κάποιος μέσος χρήστης να ικανοποιηθεί σε υψηλό βαθμό! Στις χειροκίνητες …είναι φοβερή η απόδοση τη κάμερας ακόμα και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού καλύτερη ανταγωνιστικών κινητών. Όμως είναι συνολικά δυσλειτουργική η χρήση της κάμερας για το μέσο χρήστη.
Συνολικά η Sony δείχνει μια προβληματική σκέψη στην κατασκευή των κινητών της ….

Apostolos

Συγνώμη με τέτοια bezels ποιος θα το αγοράσει?

John

Οχι 799 ουτε στα 399 δεν προκειται να πουλησει το συγκεκριμενο κινητο , απο μετριο (καμερα , οθονη) και κατω (αθλιος σχεδιασμος) σε ολους τους τομεις οταν η Samsung και η Huawei κανουν παπαδες.

Apostolos

Συγνώμη ποιος θα αγοράσει αυτό το κινητό με τέτοια bezels?

Matt

μπείτε gsmarena και κάντε σύγκριση με το εργαλείο που έχουν για τις φωτογραφίες ειδικά σε χαμηλό φωτισμό το ΧΖ2 τα σπάει. Συγκρίνετε το και με P20pro και S9

Δημητρης

η οθονη κορυφη(πολυ καλυτερη απο το χαβαι αν και το αν ειναι καλη η οθονη η οχι δεν με νοιαζει και απο τους 10μ ελληνες ουτε τους 1κ δεν νοιαζει!),η καμερα η καλυτερη σε κινητο(μπορειτε να δειτε και δειγματα του τεκμανιακς που το χζ2 βγηκε πρωτο στο 70% των φωτογραφιων αν θυμαμαι καλα),ντιζαιν υποκειμενικο(προσωπικα προτιμω το προηγουμενο!),μπαταρια μια χαρα αλλα και παλι αυτα εσας δεν σας φτανουν μαλλον(βεβαια αν ειχε πανω το μηλο η το σαμσουνγκ θα τρελαινοσασταν αλλα ενταξει..:D ) αντε καλο βραδυ

Λευτερης

Κωστας Ζ γιατι ποιος σου ειπε οτι το S9 δεν βγαζει 960 fps video; Οταν δεν γνωριζεις τα βασικα για τον ανταγωνισμό, τοτε μην κρινεις τους αλλους γιατι φαινεσαι ενα φανατικο fanboy

John

Ειδαμε και το xz premium που λεγατε τι φοβερες φωτογραφιες βγαζει και πηρε 83 στο dxomark δηλαδη χειροτερο και απο το S7. Οσο αφορα την οθονη οι ips ειναι καμενο χαρτι , καμια σχεση με Amoled.

vladimiros

Ευχαριστουμε Κωστα για το βιντεο…Το ΧΖ2 ειναι ενα κινητο θηριο και τα μονα αρνητικα του θα ελεγα ειναι το παχος του και η απουσια θυρα 3,5 ΤΙΠΟΤΑ αλλο ουτε το βαρος ουτε η καμερα του..αντε και η τιμη του στο σκρουτζ οχι γερμανο και τετεια μακρια απο εκει!!
Οπως ειπες και ο φιλος πανω,στο τεκ-μανιακς κανανε συγκριτικο καμερων αναμεσα σε ΧΖ2-S9-P20pro..και ψηφιζανε ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝΕ ποιο ειναι ποιο και ετσι το ΧΖ2 βγηκε πρωτο και ολοι λογικα νομιζαν ηταν το P20pro…ειδατε πως ειναι αν δεν γραφει την μαρκα του κινητου..αν ηταν εμφανες η μαρκα το Sony θα ηταν χαλαρα τελευταιο…
Αν κατεβει και η τιμη του οπως εγινε με το ΧΖ1 τι OP6 k P20pro με λες, θα ειναι πολυ καλη επιλογη…μπας και αλλαξω το Ζ5 αν και δεν θελω να το αποχωριστω ακομη, μαρεσει πολυ το omnibalance disign!!

JohnWave

@Matt, μπήκα στο εργαλείο του GSMArena, έβαλα τον κέρσορα στα μολύβια σε low light και σύγκρινα με S8. Είσαι σίγουρος ότι έβαλες το ΧΖ2 γιατί είναι σαφώς κατώτερο του S8. Για ξαναδές το γιατί θα με τρελάνεις :p :
https://www.gsmarena.com/piccmp.php3?idType=5&idPhone1=9081&idPhone2=8161

Δημητρης

βλαδιμηρε εχω ακομα το ζ1 και δεν θελω να το αλλαξω..κορυφη αυτο το ντιζαιν!!

Vladimiros

Πραγματι φιλε Δημητρη και το Ζ1 πολυ ομορφη συσκευή..μαρεσουν οι γωνιες σε κινητα τι να κανουμε..
@john έχεις δει το V30 τι φωτο βγαζει?? Πολυ καλες θα ελεγα…και το Dxomark το εχει πιο κατω και απο το ΧΖpremium δηλαδη 82 βαθμούς..ειναι δυνατον?? Οποτε καλυτερα πιο πολυ να κοιταμε καποια reviews παρα αυτο το site..το Dxomark ειναι απλα να εχουμε να λεμε..

Impressive-Instant

Γιατί θα πρέπει κάθε φορά στα κινητά κάθε εταιρίας να γίνεται ο κακός χαμός στα σχόλια, για να δικαιολόγησε είτε οι μεν είτε οι δε τι; Κινητά είναι… Το XZ2 πολύ καλό στο σύνολο, με όλα τα θετικά και τα αρνητικά που έχει κάθε πρόταση εκεί έξω… Μόνη ένσταση στο βίντεο, η αναφορά στην τιμή που τονίζει ο Κώστας… Όχι μόνο το XZ2, αλλά κανένα κινητό δεν θα έπρεπε να κοστίζει τόσο…

Κώστας Ζ.

@Λευτέρης, κούκλε, το S9 τραβάει 720p στα 960 fps, μόνο το XZ2 έχει 960fps στα 1080p, προς το παρόν. Δε θα σχολιάσω καν οτιδήποτε είπες για fan κτλ. Καλή σου μέρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Reviews featured Hands-on Realme

Realme C67 review: Με Κατοστάρα και Snapdragon

Το realme C67 είναι το πρώτο smartphone που διαθέτει τη μεγαλύτερη camera ανάλυσης 108MP αισθητήρα και zoom camera 3x στην κατηγορία του. Δείτε το review του Techblog!

Reviews featured Hands-on Redmi Note 13 Pro+

Redmi Note 13 Pro+ 5G review: Αχτύπητο

Ας δούμε αναλυτικά μέσα από ένα review video τα χαρακτηριστικά που καθιστούν το Redmi Note 13 Pro+ 5G ένα “αχτύπητο” smartphone.

Reviews featured Hands-on Samsung

Samsung Galaxy S24 Ultra: Ελληνικό unboxing και hands-on video

Το Samsung Galaxy S24 Ultra φέρνει την φωτογραφική εμπειρία σε νέα επίπεδα με τον καινοτόμο ProVisual Engine. Μάθε τα πάντα μέσα από το video του Techblog.

Reviews Suunto Hands-on

Suunto Race review: Κορυφαίο αθλητικό ρολόι GPS

Το Suunto Race αναδεικνύεται ως ένα από τα κορυφαία αθλητικά ρολόγια GPS σήμερα. Κατασκευασμένο με μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια και μια εντυπωσιακά μεγάλη οθόνη AMOLED 1.43” υψηλής ανάλυσης.