ΕΕΤΤ | Ο ΟΤΕ θα πουλάει χονδρική στους εναλλακτικούς

, ΕΕΤΤ | Ο ΟΤΕ θα πουλάει χονδρική στους εναλλακτικούςΗ Ολομέλεια της ΕΕΤΤ, ενέκρινε με τροποποιήσεις την Προσφορά Αναφοράς Χονδρικής Εκμίσθωσης Γραμμών (ΧΕΓ) του ΟΤΕ. Η απόφαση αυτή αποτέλεσε προϊόν εξαντλητικής και ενδελεχούς διαδικασίας, στο πλαίσιο της οποίας διεξήχθη Δημόσια Διαβούλευση και διάλογος με τους εμπλεκόμενους φορείς της αγοράς των Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών.

Η Χονδρική Εκμίσθωση Γραμμών (ΧΕΓ) αποτελεί μια υπηρεσία που υποχρεούται να προσφέρει ο ΟΤΕ στους εναλλακτικούς παρόχους, προκειμένου οι πάροχοι να μπορούν να μισθώνουν από τον ΟΤΕ τη γραμμή με όρους χονδρικής και να τη μεταπωλούν στον τελικό χρήστη. Επισημαίνεται ότι η ΧΕΓ αφορά μόνο στις γραμμές πρόσβασης PSTN και ISDN BRA.

H Προσφορά Αναφοράς Χονδρικής Εκμίσθωσης Γραμμών αποτελεί θεμελιώδες εργαλείο για τη δίκαιη, απρόσκοπτη και αποτελεσματική υλοποίηση όλων των διαδικασιών που σχετίζονται με την παροχή υπηρεσιών ΧΕΓ στις επιχειρήσεις και στους καταναλωτές. Οι επιμέρους ρυθμίσεις της προσφοράς ορίστηκαν με βάση τα εγκεκριμένα από την ΕΕΤΤ και την ΕΕ μέτρα για την αγορά λιανικής πρόσβασης στο δημόσιο τηλεφωνικό δίκτυο σε σταθερή θέση μέσω PSTN και BRA-ISDN συνδέσεων για οικιακούς και μη οικιακούς πελάτες, λαμβάνοντας υπόψη τις τρέχουσες συνθήκες της ελληνικής αγοράς και την επιτυχημένη διεθνή πρακτική.

Η εισαγωγή της Χονδρικής Εκμίσθωσης Γραμμών στην ελληνική τηλεπικοινωνιακή αγορά αναμένεται να προωθήσει τον ανταγωνισμό στην αγορά λιανικής πρόσβασης στο δημόσιο τηλεφωνικό δίκτυο σε σταθερή θέση. Με τη Χονδρική Εκμίσθωση Γραμμών ένας εναλλακτικός πάροχος δύναται να αποκτήσει μια πλήρη λιανική σχέση με τον συνδρομητή για όλες τις τηλεφωνικές υπηρεσίες, παρέχοντας σε αυτόν έναν ενιαίο λογαριασμό, ο οποίος θα περιλαμβάνει και το πάγιο και το κόστος των κλήσεων.

Περαιτέρω η ΕΕΤΤ τροποποίησε, με σημερινή Απόφασή της και κατόπιν διεξαγωγής δημόσιας διαβούλευσης, τον Κανονισμό Προεπιλογής Φορέα, προκειμένου να εναρμονίσει τις υφιστάμενες διατάξεις του στο Νόμο 3431/2006 και να ενισχύσει την προστασία των καταναλωτών.

Με την Τροποποίηση του Κανονισμού α) θεσπίζεται ασφαλέστερη διαδικασία για την τηλεφωνική υποβολή της αίτησης ενεργοποίησης της προεπιλογής, με σκοπό τη διασφάλιση της πλήρους ενημέρωσης και αληθούς συναίνεσης των καταναλωτών και β) απλοποιείται η διαδικασία λύσης της συμβατικής σχέσης του καταναλωτή με τον εναλλακτικό πάροχο μετά την κατάργηση της προεπιλογής φορέα.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet EETT featured

Τηλεπικοινωνίες Ελλάδα: Στα σκαριά επιπλέον χρεώσεις των καταναλωτών

Η ΕΕΚΕ (Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας) εξέδωσε Δελτίο Τύπου μέσα από το οποίο κατηγορεί την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (EETT).

Gear EETT

Απαγόρευση κυκλοφορίας του αφυγραντήρα Juro-Pro Ruby 30L WiFi και λάμπας WiFi

Απαγόρευση διάθεσης στην ελληνική αγορά των ραδιοεξοπλισμών COOLSEER RGB WIFI GU10 SMART SPOTLIGHT και “Αφυγραντήρας, Καθαριστής αέρα Ιονιστής Juro-Pro Ruby 30L WiFi.

Gear Black Friday 2022

Black Friday 2022: Τι προσέχω στα courrier όταν παραλαμβάνω αγορές μέσω Internet

Λόγω της αυξημένης ζήτησης για υπηρεσίες courrier που παρατηρείται τη Black Friday 2022, δείτε αυτό το βίντεο για την αποφυγή τυχόν προβλημάτων κατά τη διαδικασία παραλαβής των παραγγελιών σας.

Internet EETT featured

Δικαιώματα καταναλωτή για την παροχή υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών

Η ΕΕΤΤ εξέδωσε, σε συνέχεια σχετικής δημόσιας διαβούλευσης, τον νέο Κώδικα Δεοντολογίας για την παροχή υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών στους καταναλωτές.