ΕΕΤΤ | Πρόστιμα σε OTE και Tellas

, ΕΕΤΤ | Πρόστιμα σε OTE και TellasΤην επιβολή διοικητικών προστίμων στις εταιρείες ΟΤΕ Α.Ε. και ΤELLAS αποφάσισε την Παρασκευή 4 Ιουλίου η ΕΕΤΤ, ως αποτέλεσμα ακροαματικών διαδικασιών, για τη διαπίστωση παράβασης της νομοθεσίας περί ηλεκτρονικών επικοινωνιών. Όσον αφορά στον ΟΤΕ, η ΕΕΤΤ επέβαλε τα ακόλουθα πρόστιμα για τη μη παροχή στοιχείων σχετικά με τα προγράμματα «conn-x» και «ALL- IN- ONE»:

α) Για το Πρόγραμμα conn –x
Όσον αφορά στο πρόγραμμα conn-x, η ΕΕΤΤ επέβαλε στην εταιρεία ΟΤΕ Α.Ε. πρόστιμο ύψους 2.000.000 ευρώ λόγω άρνησης παροχής πληροφοριών, στο πλαίσιο του ελέγχου και εποπτείας της αγοράς adsl. Η ΟΤΕ Α.Ε. ουδέποτε απέστειλε τα ζητούμενα στοιχεία παρά τις επανειλημμένες υπενθυμίσεις της ΕΕΤΤ. Περαιτέρω, η ΕΕΤΤ αποφάσισε την επιβολή στην εν λόγω εταιρεία Σύστασης να απέχει στο μέλλον από ενέργειες που συνιστούν παραβίαση των υποχρεώσεων της.

β) Για το Πρόγραμμα ALL-IΝ-ONE
Αναφορικά με το πρόγραμμα συνδυαστικών υπηρεσιών «ALL-IΝ-ONE», η ΕΕΤΤ επέβαλε στην εταιρεία ΟΤΕ Α.Ε. πρόστιμο ύψους 1.000.000 ευρώ για εκπρόθεσμη και μη προσήκουσα παροχή των απαραίτητων οικονομικών στοιχείων/πληροφοριών στην ΕΕΤΤ. Η εταιρεία ΟΤΕ, παρέβη ευθέως την υποχρέωσή της βάσει του άρθρου 64 του Ν.3431/2006 και προκάλεσε αδικαιολόγητη κωλυσιεργία στο έργο της ΕΕΤΤ κατά τη διαδικασία της «ex ante» εξέτασης του ανωτέρω οικονομικού προγράμματος. Περαιτέρω, η ΕΕΤΤ αποφάσισε την επιβολή Σύστασης στην ΟΤΕ Α.Ε, έτσι ώστε η τελευταία να απέχει στο μέλλον από ενέργειες που συνιστούν παραβίαση των υποχρεώσεων της.

Επιπρόσθετα, όσον αφορά στην ΤΕLLAS, η ΕΕΤΤ επέβαλε διοικητικό πρόστιμο 500.000 ευρώ για παραβάσεις της νομοθεσίας των ηλεκτρονικών επικοινωνιών, κατόπιν σειράς καταγγελιών καταναλωτών που αφορούσαν την παροχή τηλεφωνικών υπηρεσιών μέσω προεπιλογής φορέα και ειδικότερα τη μη αποδέσμευση των καταναλωτών από το δίκτυό της.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet featured Nova OTE

Η επανάσταση της Οπτικής Ίνας στην Ελλάδα μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης

Τα μεγάλα δάνεια του Ταμείου Ανάκαμψης θα ενισχύσουν την ψηφιακή ανάπτυξη της Ελλάδας με έμφαση στην κάλυψη όλων των πολιτών με δίκτυα οπτικών ινών και την εξασφάλιση ταχύτητας σύνδεσης 1 Gbps.

Internet EETT featured

Τηλεπικοινωνίες Ελλάδα: Στα σκαριά επιπλέον χρεώσεις των καταναλωτών

Η ΕΕΚΕ (Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας) εξέδωσε Δελτίο Τύπου μέσα από το οποίο κατηγορεί την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (EETT).

Gear EETT

Απαγόρευση κυκλοφορίας του αφυγραντήρα Juro-Pro Ruby 30L WiFi και λάμπας WiFi

Απαγόρευση διάθεσης στην ελληνική αγορά των ραδιοεξοπλισμών COOLSEER RGB WIFI GU10 SMART SPOTLIGHT και “Αφυγραντήρας, Καθαριστής αέρα Ιονιστής Juro-Pro Ruby 30L WiFi.

Gear Black Friday 2022

Black Friday 2022: Τι προσέχω στα courrier όταν παραλαμβάνω αγορές μέσω Internet

Λόγω της αυξημένης ζήτησης για υπηρεσίες courrier που παρατηρείται τη Black Friday 2022, δείτε αυτό το βίντεο για την αποφυγή τυχόν προβλημάτων κατά τη διαδικασία παραλαβής των παραγγελιών σας.