Προώθηση του ανταγωνισμού στην αγορά τηλεπικοινωνιών

Η Viviane Reding, Επίτροπος Τηλεπικοινωνιών της ΕΕ, πρόκειται να συναντηθεί τη Δευτέρα 23 Απριλίου με τους διευθύνοντες συμβούλους ορισμένων από τους ηγετικούς πάροχους στην Ευρώπη, που θα την πιέσουν να επανεξετάσει τις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για άρση των κανόνων ανταγωνισμού που αφορούν τον τομέα, σε βασικά τμήματα της αγοράς.

Οι εναλλακτικοί πάροχοι, όλοι μέλη της European Competitive Telecommunications Association (ECTA), πιστεύουν ότι απαιτείται επιπλέον χρόνος ώστε να μπορέσουν να καταρριφθούν και τα τελευταία εμπόδια της κατακερματισμένης Ευρωπαϊκής Τηλεπικοινωνιακής Αγοράς.

Στοιχεία δείχνουν ότι πολλές τηλεπικοινωνιακές αγορές κυριαρχούνται ακόμη από τους κυρίαρχους φορείς και τα μέλη της ECTA φοβούνται ότι προτάσεις για δραστικό περιορισμό των περιοχών που μπορούν να παρέμβουν οι εθνικοί Ρυθμιστές είναι πρώιμες και ενέχουν τον κίνδυνο επανεμφάνισης μονοπωλίων. Επιπλέον o οργανισμός υπέρ του ανταγωνισμού, ζητά έντονη δράση προκειμένου να αντιμετωπιστούν προβλήματα συμφόρησης τα οποία απειλούν την ευρεία διάδοση ειδικά των υπηρεσιών υψηλών ταχυτήτων.

Έχοντας ήδη επενδύσει δισεκατομμύρια ευρώ στην εγκατάσταση ανταγωνιστικών δικτύων, τα μέλη της ECTA ανησυχούν ότι, εάν αρθούν οι κανονισμοί πριν η αγορά αρχίσει να λειτουργεί σωστά ή έχει εξασφαλίσει μελλοντική προστασία, οι κυρίαρχοι φορείς τηλεπικοινωνιών θα χρησιμοποιήσουν τη νέα τους ελευθερία για να εξωθήσουν τους ανταγωνιστές από την αγορά, να επαναφέρουν τη μονοπωλιακή τους θέση και να περιορίσουν τις επιλογές των καταναλωτών. Και αυτό θα μπορούσε να επηρεάσει όχι μόνοι τις υπάρχουσες υπηρεσίες αλλά να επεκταθεί και στο μέλλον, παρεμποδίζοντας την προσπάθεια της Ευρώπης να ηγηθεί π.χ. στην πρόσβαση ταχείας οπτικής ίνας.

Η συνάντηση των Διευθυνόντων Συμβούλων (CEO ) με την Επίτροπο Reding έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή καθώς η Επίτροπος ολοκληρώνει τις λεπτομέρειες της Αναθεώρησης του Πλαισίου Επικοινωνιών, που τώρα αναμένεται να δημοσιευτεί μετά το καλοκαίρι.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones roaming

Τέλος από σήμερα στα τέλη περιαγωγής στην Ε.Ε.

Καταργούνται από σήμερα επίσημα οι χρεώσεις περιαγωγής κινητής ανάμεσα στις χώρες της Ε.Ε., βάσει του νέου Ευρωπαϊκού κανονισμού.

Internet

inath.gr, Ηλεκτρονικός Πολυχώρος για την πόλη της Αθήνας

Το inath.gr είναι ένα νέο Αθηναϊκό portal, ένας ηλεκτρονικός πολυχώρος, που μέσα του μπορείς να βρεις ό,τι ακριβώς ψάχνεις κι ό,τι οι άλλοι αδυνατούν να σου προσφέρουν. Ένα portal νεανικό και φρέσκο, σχεδιασμένο να καλύπτει κάθε ανάγκη της αθηναϊκής κοινωνίας και να αφουγκράζεται το παλμό της. Η ομάδα του inath.gr, με αγάπη για την Αθήνα […]

Telecoms COSMOTE

COSMOTE | Από τα αυστηρότερα όρια η Ελλάδα στην έκθεση σε ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία

Δεν απαιτείται περαιτέρω μείωση των ορίων ασφαλούς έκθεσης του κοινού στην ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Από τα αυστηρότερα όρια η Ελλάδα, 60-70% χαμηλότερα από τις συστάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σε πρόσφατη έκθεσή της που δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Ένωση, επισημαίνεται ότι τα όρια ασφαλούς έκθεσης, όπως υπάρχουν στη σύσταση 1999/519/EC, δεν […]

Telecoms OTE

ΟΤΕ | Εγκαθιστά ασύρματο δίκτυο WiMax στο Άγιον Όρος

Ο ΟΤΕ ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση του πιλοτικού δικτύου WiMAX στο Άγιον Όρος. Ήδη οι πρώτοι χρήστες έχουν συνδεθεί χρησιμοποιώντας το ασύρματο δίκτυο για ευρυζωνική πρόσβαση. Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο για τον ΟΤΕ, καθώς, με καινοτόμες τεχνολογικά λύσεις πρόσβασης, δημιουργεί τη δυνατότητα παροχής σύγχρονων υπηρεσιών ευρυζωνικότητας σε έναν τόπο ξεχωριστής θρησκευτικής και πολιτιστικής […]