Οι MicroLED τηλεοράσεις είναι το μέλλον, λέει η Samsung [CES 2019]


Οι τηλεοράσεις MicroLED είναι το μέλλον σύμφωνα με τη Samsung, παρουσιάζοντας μια ζωντανή επίδειξη στο CES φέτος για να αποδείξει αυτόν τον ισχυρισμό. Τα πάνελ MicroLED είναι σχεδιασμένα να είναι αρθρωτά, καθώς υπάρχει η δυνατότητα να συνδεθούν δύο πάνελ MicroLED μεταξύ τους.
Η έλλειψη πλαισίων σε αυτές τις τηλεοράσεις είναι ο πρωταρχικός λόγος για τον οποίο ο μη περιορισμός μεγέθους σε ίντσες είναι κάτι περισσότερο από ένα απλό τέχνασμα. Με την τεχνολογία MicroLED, η Samsung ισχυρίζεται ότι αυτές οι τηλεοράσεις θα μπορούσαν να προσφέρουν ανάλυση 10K, καθώς η ανάλυση κλιμακώνεται παράλληλα με το συνολικό μέγεθος της οθόνης. Είδαμε μια οθόνη MicroLED 146 ιντσών πέρυσι και η Samsung έχει προχωρήσει τα πράγματα ένα βήμα παραπέρα τοποθετώντας μια οθόνη 219 ιντσών στο φετινό CES.
Φυσικά, το ευρύ κοινό δεν θα μπορέσει να πάρει στα χέρια του προς το παρόν τις τηλεοράσεις MicroLED αυτού του μεγέθους,η Samsung όμως επιδιώκει την κυκλοφορία του μοντέλου των 75 ιντσών, το 2020. Πρόκειται σίγουρα για μια αρκετά δαπανηρή υπόθεση, που θα δούμε να εξελίσσεται στο άμεσο μέλλον, αλλά όσον αφορά την καινοτομία, είναι εύκολο να καταλάβουμε γιατί η εταιρεία στοιχηματίζει πολύ στην τεχνολογία MicroLED.
Προς το παρόν, όσοι επισκεφτούν φέτος την Έκθεση τεχνολογίας θα μπορέσουν να τη θαυμάσουν από κοντά. Θα πρέπει να τονίσουμε πως για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά το Techblog θα βρίσκεται στην έκθεση CES 2019 στο Las Vegas μεταξύ 8 και 11 Ιανουαρίου 2019.
MicroLED τηλεοράσεις είναι μέλλον, λέει Samsung [CES 2019], Οι MicroLED τηλεοράσεις είναι το μέλλον, λέει η Samsung [CES 2019]
Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.