Sony VDR-MC5: Εγγραφή βίντεο HD με το πάτημα ενός κουμπιού

, Sony VDR-MC5: Εγγραφή βίντεο HD με το πάτημα ενός κουμπιούTo νέο DVD Recorder Sony VRD-MC5 κάνει ευκολότερη από ποτέ τη μεταφορά video και ψηφιακών φωτογραφιών σε δίσκους DVD για να τις απολαμβάνετε στην τηλεόραση, στο σύστημα οικιακής ψυχαγωγίας σας ή στον υπολογιστή σας.

Το VRD-MC5 αντιγράφει, απευθείας σε DVD, video από σχεδόν οποιαδήποτε βιντεοκάμερα – συμπεριλαμβανομένων όλων των μοντέλων HDD, DVD, DV και 8mm της Sony. Αποτελεί, επίσης, την πρώτη συσκευή DVDirect που μπορεί να πραγματοποιήσει αναλλοίωτη εγγραφή υλικού HD 1080i από High Definition βιντεοκάμερες HDD ή Memory Stick Handycam. Τους δίσκους AVCHD μπορείτε να τους απολαύσετε στο PC* σας, στο σύστημα ψυχαγωγίας PlayStation 3 ή σε κάποια συμβατή συσκευή αναπαραγωγής/ εγγραφής Blu ray Disc.

Ο χειρισμός του VRD-MC5 είναι εύκολος, χωρίς να απαιτείται η ύπαρξη PC ή περίπλοκου στη χρήση λογισμικού επεξεργασίας DVD. Απλά συνδέστε οποιαδήποτε βιντεοκάμερα Handycam απευθείας στη συσκευή, ή στη βάση Handycam Station και το VRD-MC5 θα εντοπίσει αυτόματα τα σήματα εισόδου από τις συνδεδεμένες σε αυτό συσκευές. Πληροφορίες για τη λειτουργία της συσκευής μπορείτε να δείτε στην καθαρή, εύκολη στην ανάγνωση οθόνη LCD 2,5 ιντσών, η οποία προσφέρει επίσης λειτουργία προεπισκόπησης video κανονικής ανάλυσης (standard definition) και φωτογραφιών.

Μπορείτε να γράψετε έπειτα το υλικό σας από βιντεοκάμερες HDD ή Memory Stick Handycam σε DVD με ένα πάτημα του κουμπιού ‘Disc Burn’ της βιντεοκάμερας, ή ενός κουμπιού της βάσης (docking station). Το VRD MC5 διαθέτει και αυτό κουμπί εγγραφής. Με ένα του πάτημα μπορείτε να πραγματοποιήσετε εγγραφή περιεχομένου από κάποια συνδεδεμένη DV ή DVD Handycam.

Με τη λειτουργία Incremental Dubbing μπορείτε να μεταφέρετε σε DVD μόνο το νέο σας περιεχόμενο, εξοικονομώντας χρόνο όταν δεν επιθυμείτε να γράψετε σε DVD όλο το υλικό που υπάρχει στη βιντεοκάμερά σας. Αν θέλετε να αντιγράψετε μια αγαπημένη σας σκηνή ή λήψεις από μια συγκεκριμένη ημέρα, μπορείτε να το επιτύχετε με τη βοήθεια των λειτουργιών Selection/Date Selection/Playlist Dubbing, γράφοντας μόνο το περιεχόμενο που εσείς έχετε επιλέξει στο DVD**

Για ακόμα πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα, μπορείτε να δημιουργήσετε εύκολα μενού DVD με πληροφορίες κεφαλαίων και τίτλους. Η συσκευή προσφέρει τέσσερις προκαθορισμένες επιλογές για το φόντο των μενού, ενώ σας επιτρέπει επίσης να πραγματοποιήσετε εισαγωγή εικόνων για φόντο από κάποια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, χρησιμοποιώντας τις υποδοχές καρτών μνήμης.

Πέντε επιλογές ποιότητας εγγραφής επιτρέπουν την εγγραφή ως και δώδεκα ωρών video κανονικής ανάλυσης (standard definition) ή την αποθήκευση μέχρι 2.000 ψηφιακών εικόνων ανά δίσκο σε δίσκους DVD+R/+RW χωρητικότητας 4,7GB και δίσκους DVD+R Double Layer χωρητικότητας 8,5GB (μόνο με τη χρήση αναλογικής εισόδου και εισόδου DV). Μπορείτε να πραγματοποιήσετε εγγραφή High Definition AVCHD video με διάρκεια μέχρι 95 λεπτά σε δίσκους DVD+R/+RW χωρητικότητας 4,7GB. Είναι δυνατή επίσης η εγγραφή ήχου Dolby Digital 5.1 surround, ενώ υποστηρίζεται εγγραφή με αναλογία εικόνας 4:3 και 16:9 σε συνεργασία με συμβατές βιντεοκάμερες.

Το VRD-MC5 μπορεί, επίσης, να αρχειοθετήσει σε δίσκους DVD όλες σας τις ψηφιακές φωτογραφίες. Απλά τοποθετήστε την κάρτα μνήμης της φωτογραφικής σας μηχανής στην υποδοχή του VRD-MC5 και ακολουθήστε τις απλές οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη για να γράψετε τις φωτογραφίες σας σε DVD. Μπορείτε επίσης να μεταφέρετε φωτογραφίες μέσω USB από κάποιο συνδεδεμένο σκληρό δίσκο ή βιντεοκάμερα DVD ή Memory Stick Handycam. Τέλος, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα slideshow σε DVD με τις αγαπημένες σας ψηφιακές φωτογραφίες, με μουσική επένδυση από αρχεία MP3.
To Compact DVD Recorder VRD-MC5 θα είναι διαθέσιμο στην Ευρώπη από το Σεπτέμβριο του 2007.

* Για την αναπαραγωγή δίσκων AVCHD απαιτείται η εγκατάσταση εφαρμογής AVCHD στο PC. Η καταλληλότητα του PC ορίζεται από τις ελάχιστες απαιτήσεις συστήματος της εφαρμογής.
** Μόνο στις βιντεοκάμερες με σκληρό δίσκο (HDD) ή Memory Stick

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony PlayStation 5 Pro: Με ισχυρότερη GPU και ταχύτερη CPU

Νέο δημοσίευμα έρχεται να επιβεβαιώσει αναφορά από τον περασμένο μήνα που ήθελε να έρχεται στην αγορά ένα PlayStation 5 Pro.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Render που διέρρευσαν δείχνουν τη νέα αναλογία διαστάσεων

Το Xperia 1 VI της Sony φημολογείται ότι έχει παρόμοια σχεδίαση με τον προκάτοχό του, απλώς με διαφορετική αναλογία διαστάσεων οθόνης.

Smartphones Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Θα διατηρήσει ακριβώς το ίδιο σύστημα κάμερας με το V

Απογοητευτικά είναι τα νέα για για το Xperia 1 VI όσον αφορά στο hardware που έχει επιλέξει η Sony για τις κάμερες.