Μέχρι το 2021 το 90% των πωλήσεων video games θα είναι σε ψηφιακή μορφή

video games digital sales, Μέχρι το 2021 το 90% των πωλήσεων video games θα είναι σε ψηφιακή μορφή

Είναι γεγονός ότι πολλοί gamers ήδη έχουν στραφεί στην ψηφιακή μορφή όταν πρόκειται να αγοράσουν κάποιο παιχνίδι. Αυτό επειδή είναι πιο βολικό από το να το αγοράσεις σε CD, κασέτες κλπ., τα οποία μπορεί να χαθούν ή να χαλάσουν, ενώ πιάνουν και χώρο.

Αντιθέτως, όταν είναι σε ψηφιακή μορφή το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να το κατεβάσεις. Η τάση προς την ψηφιακή μορφή, η οποία ξεπερνά την φυσική φαίνεται και από τους αριθμούς.

Η EA θεωρεί ότι μέχρι το τέλος του 2017, το 40% των πωλήσεων παιχνιδιών για κονσόλες θα είναι digital σε downloads. Επιπλέον, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας του IDATE DigiWorld Research, προβλέπεται ότι από το 2021 το 90% όλων των πωλήσεων video games θα είναι σε ψηφιακή μορφή.

Τα έσοδα από τις παγκόσμιες πωλήσεις ψηφιακών παιχνιδιών αναμένεται να ανέβουν από τα 48.1 δισ. ευρώ το 2017, σε 73.1 δισ. ευρώ το 2021.

Όπως είπαμε η ευκολία των ψηφιακών παιχνιδιών τα κάνει να κερδίζουν όλο και περισσότερο έδαφος, αλλά είναι μάλλον απίθανο οι πωλήσεις παιχνιδιών σε φυσική μορφή, να εξαφανιστούν εντελώς. Πάντα θα υπάρχουν εκείνοι που θα θέλουν τα πιάσουν το παιχνίδι στα χέρια τους, είτε για να κάνουν συλλογή, να το πουλήσουν αργότερα κλπ.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Chris07

Λογικό ειναι το μόνο πρόβλημα είναι τα πολλά gb για να το κατεβάσεις,
η ταχύτητα ίντερνετ που στην Ελλάδα η 50vdsl είναι ακριβή, βέβαια στο μελλον θα πέσει η τιμή.
και ότι θα χρειαστεί να αγοράσεις πολλούς εξωτερικούς σκληρούς δίσκους.

bezilys

@Chris07 δεν χρειάζεται απαραίτητα πολλούς δίσκους περνει ένα και καλό Terabyte για παιχνίδια εκτός κι αν θέλει κάποιος να κρατά για συλλογή όλα τα παιχνίδια που έχει παίξει ακόμα και αυτά που έχει τερματίσει!

Ante_geia

το 10% θα είναι Nintendo

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business games Ubisoft

Οι μετοχές της Ubisoft υποχωρούν 20% μετά την προειδοποίηση για τα έσοδα

Με ισχυρές απώλειες που την οδηγούν σε χαμηλό άνω των 7 ετών διαπραγματεύεται η μετοχή της Ubisoft, μετά την προειδοποίηση για τα έσοδα που εξέδωσε χθες.

Games games PC

To Gran Turismo 7 θα έρθει στο PC;

H Sony «σκέφτεται» να μεταφέρει τo Gran Turismo στο PC, σύμφωνα με τον δημιουργό της αγωνιστικής σειράς Kazunori Yamauchi.

Games games

To “Deus Ex Go” και άλλα παιχνίδια για κινητά της Square Enix κλείνουν

Οποιαδήποτε πρόσβαση στο “Deus Ex Go”, ένα από τα πιο κλασικά puzzle game για το κινητό, πρόκειται να εξαφανιστεί μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Games games Microsoft video games

Age of Empires II DE: Νέο expansion μετά από 21 χρόνια [video]

Το κλασικό real-time παιχνίδι στρατηγικής Age of Empires II συνεχίζει να αναπτύσσεται ακόμη και 21 χρόνια μετά την κυκλοφορία του αρχικού τίτλου το 1999.