ASUS ROG G501: Gaming laptop με GTX 960M και τιμή 2.000$

Η ASUS ανακοίνωσε ένα νέο gaming laptop της οικογένειας προϊόντων ROG με την ονομασία ROG G501. Είναι η εξέλιξη του GX500 και είναι ένα από τα πιο λεπτά laptop στην κατηγορία του με συνολικό ύψος 2,06 εκ. Το βάρος του αγγίζει τα 2 κιλά για τις εκδόσεις χωρίς την οθόνη αφής κι αυτό το καθιστά μια από τις κορυφαίες επιλογές για φορητό gaming.

Το ROG G501 απευθύνεται σε gamers και ενθουσιώδεις χρήστες, που σημαίνει πως η απόδοση και οι καλαισθησία είναι σημαντικοί παράγοντες. Ο συνδυασμός χρωμάτων κόκκινου και μαύρου, που είναι σήμα κατατεθέν για τα προϊόντα ASUS ROG δε λείπει και το φωτιζόμενο πληκτρολόγιο ολοκληρώνει ένα μοναδικό design που αγκαλιάζεται από το αλουμινένιο του περίβλημα.

ASUS ROG G501: Gaming laptop, ASUS ROG G501: Gaming laptop με GTX 960M και τιμή 2.000$

Λειτουργεί σε άριστες θερμοκρασιακές τιμές λόγω της τεχνολογίας Hyper Cool, η οποία αποτελείται από δύο αθόρυβους ανεμιστήρες, ξεχωριστά για τη CPU και τη GPU, που λειτουργούν αυτόνομα.
Το Hardware είναι το δυνατό του σημείο, καθώς έρχεται με τετραπύρηνο Intel Core i7 και την ολοκαίνουργια mobile GPU της Nvidia, GeForce GTX 960M με ως 4GB GDDR5 vRAM. Η επιλογή αυτού του συνδυασμού hardware έχει ως αποτέλεσμα την απεικόνιση σε ανάλυση Ultra High Definition (3840×2160 pixel) σε μια οθόνη 15,6 ιντσών με 8.2 εκατομμύρια πίξελ και 178° γωνία θέασης για την απόλυτη εμπειρία ζωντανών λεπτομερειών και χρωμάτων. Φυσικά, θα υπάρξουν και εκδόσεις με οθόνη αφής ή/και οθόνη Full HD.

Η αποθηκευτικότητα του θα αποτελείται από τη δυνατότητα επιλογής SSD με μέγιστο όριο τα 512GB βασισμένο στο πρότυπο PCIe x4, το οποίο παρέχει σχεδόν διπλάσιες ταχύτητες από SATA III SSD ή δεκαεξαπλάσιες από έναν SATA III ΗDD. Επίσης προαιρετική θα είναι και η θύρα Intel Thunderbolt, η οποία προσφέρει σχεδόν διπλάσιο εύρος μεταφοράς δεδομένων από μία θύρα USB 3.0.

ASUS ROG G501: Gaming laptop, ASUS ROG G501: Gaming laptop με GTX 960M και τιμή 2.000$

Τέλος, άλλες μέθοδοι συνδεσιμότητας και δικτύωσης που περιλαμβάνονται είναι 802.11ac Wi-Fi, Bluetooth 4.0, τυπικός SD Card Reader, μία θύρα HDMI 2.0, μια εξωτερική θύρα SATA, υποδοχές για 2CH headset και 2xUSB 3.0 θύρες.

Όσον αφορά τον ήχο, η Asus δε μας απογοήτευσε καθόλου. Το G501 περιλαμβάνει ήχο ASUS Sonic Master, σε συνεργασία με την ICEpower και την ποιότητα της Bang & Olufsen για υψηλή ποιότητα ήχου. Μέσα από τον οδηγό της ASUS, AudioWizard, δίνεται η δυνατότητα στους χρήστες να διαλέξουν μέσα από 5 προρυθμισμένες επιλογές την κατάλληλη ρύθμιση για διαφορετικούς τύπους παιχνιδιών.

Το ASUS ROG G501 θα κυκλοφορήσει τον Απρίλιο του 2015, με αναμενόμενο κόστος να φτάνει τα 2.000 δολάρια Αμερικής.

ASUS ROG G501: Gaming laptop, ASUS ROG G501: Gaming laptop με GTX 960M και τιμή 2.000$

Πηγή

Δημήτρης Μηλόπουλος

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

12 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
παναγιώτης

να τα βλέπει αυτά η Apple που βγάζει υποδεέστερα laptop με μεγαλύτερες τιμές !!!
Μπράβο στην ASUS .

NtinosMD

ASUS και τα μυαλα στα καγκελα λεμε !!!!

Νουλης

Με τα ιδια λεφτα φτιαχνω 1000 φορες καλυτερο desktop και με gtx980/r9 390x

an0nymouS

Αυτό μάλιστα.. δικαιολογεί τα 2000$ του σε σχέση με κάτι macbook..

kokour

Νουλης τι συγκρίσεις είναι αυτές;Είναι σαν να λες γιατί να πάρω κινητό που κάνει 200 ευρό αφού με 50 παίρνω σταθερό και έχει και αναγνώριση κλίσεων.Και με 2000 δολάρια μπορείς να στίσεις σταθερό με gtx 980 αλλά με κανένα intel celeron…

an0nymouS

@kokour εντάξει celeron όχι :P.. αλλά σίγουρα υπερβολικός ο Νούλης..μιας και η κάρτα κοστίζει απο μόνη της το 1/3 του budget.. και η σύγκριση είναι ανούσια.. μιας και μιλάμε για φορητό. 🙂

Lefteris T.

με 2000 ευρω κανεις pc με 980 και i5 στην ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ περιπτωση (αμα βαλεις απο τις κλτρες ΜΟΒΟ ραμ κουρια κ 500ssd!)

GregPap

Ερώτηση, οι τιμές θα είναι μέχρι 2000 η θα ξεκινάνε από 2000? Επειδή θα με ενδιέφερε μια τέτοια αγορά το καλοκαίρι, πόσο περίπου θα κοστολογηθει το μοντέλο με 1080 ανάλυση(χωρίς touchscreen) , 256 ssd, 8gb Ram?

mimis13

@GregPap, μέσα του Απρίλη θα είναι γνωστές οι πιθανότατα 3 εκδόσεις του.

inblx

Ε, φτιάξετε πύργο με 2000€, και αμα πάτε κάπου δέστε την οθόνη στην πλάτη και το κουτί παραμάσχαλα…!!!
Αμάν πιά, οτι δουμε ” κάνω κουτί με τα ίδια λεφτά”…
Και με 400€ κανείς κουτί, αλλά iPhoνιά πας και περνεις με 700€.

Στο θέμα. Προσωπικά δεν θα τι αγόραζα, λογο του οτι υπάρχουν καλύτερες επιλογές, με δυνατότερο Hardware στα ίδια χρήματα ή και λιγότερα. Ένας ακόμη λόγος που δεν θα προτιμούσα το εν λόγο laptop είναι η GTX 960M, είναι ουσιαστικά η GTX 860M χωρίς πολλές πολλές αλλαγές. Χάθηκε να βάλουν την GTX 965M?

Νικόλας

Asus και τα μυαλα στα μίξερ όπως είπε κ ο παραπάνω
Μιλάμε για τούμπανο με χαρακτηριστικά πύργου, πολύ λεπτό, ελαφρύ και με μεταλλική κατασκευή
που είναι τεράστιο πλεονέκτημα. Δεν νομίζω ότι υπάρχει άλλο λάπτοπ που να το κοιτάει στα μάτια.

Μπράβο και για έναν άλλο λόγο: ΔΕΝ ΕΧΕΙ CD PLAYER!!!!!!! Επιτέλους ένα βήμα μπροστά. Και πείτε ότι θέλετε, το cd έχει πεθάνει εδώ και χρόνια, και όλα τα λάπτοπ βγαίνουν με cd.

Miko

Ύψος 2,06 εκ. …. λίγο κοντό μου φαίνεται! :Ρ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones ASUS Asus ZenFone

Asus Zenfone 11 Ultra: SD 8 Gen 3 και σύστημα τριπλής κάμερας για πρώτη φορά από το 2021

Το Asus Zenfone 11 Ultra έκανε το επίσημο ντεμπούτο του σηματοδοτώντας μια σημαντική αλλαγή κατεύθυνσης για την κύρια σειρά Zenfone της εταιρείας.

Smartphones ASUS ASUS Android Smartphones

Asus ROG Phone 8: Με SD 8 Gen 3, κάμερα τηλεφακού και IP68

Η Asus είχε αποφασίσει να κυκλοφορήσει ένα τηλέφωνο που να μην είναι μόνο το καλύτερο για gaming αλλά και μια ολοκληρωμένη ναυαρχίδα.

Smartphones ASUS featured

Asus ROG Phone 8 Pro: Νέα render δείχνουν το smartphone από όλες τις πλευρές

H Αsus έχει ήδη ανακοινώσει επίσημα πως θα παρουσιάσει τη νέα της σειρά ROG Phone 8 στην Κίνα στις 16 Ιανουαρίου,

Smartphones ASUS ASUS Android Smartphones

Asus ROG Phone 8 & 8 Pro: Διέρρευσαν επίσημα render

Η Asus θα ανακοινώσει τη σειρά ROG του 2024, αποτελούμενη από τα Phone 8 και 8 Pro, στις 8 Ιανουαρίου στην CES στο Λας Βέγκας.