H Atari ετοιμάζει κονσόλα έπειτα από 20 χρόνια [update]

Μετά από περισσότερα από 20 χρόνια, ο CEO της Atari, Fred Chesnais, επιβεβαίωσε και επίσημα ότι η εταιρεία έχει στα σκαριά μια νέα κονσόλα. Αυτό προκάλεσε φρενίτιδα στο διαδίκτυο, το οποίο αναμένει να δει τι θα καταφέρει να κάνει η εταιρεία έπειτα από απουσία δυο δεκαετιών.

Την περασμένη εβδομάδα στην E3 2017, η εταιρεία έδωσε το πρώτο Ataribox project teaser, όμως πολλοί δυσκολεύτηκαν να πιστέψουν ότι η Atari αναπτύσσει κονσόλα. Ωστόσο, η επιβεβαίωση της είδησης είναι παραπάνω από επίσημη.

Ο Fred Chesnais αποκάλυψε ότι η εταιρεία εργάζεται για χρόνια πάνω στο συγκεκριμένο προϊόν, θα έχει ξύλινο panel και ότι θα είναι PC-based. Δήλωσε όμως ότι το τελικό design δεν έχει αποφασιστεί ακόμη.

Δυστυχώς δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες, ούτε γνωρίζουμε πότε θα ανακοινωθεί η νέα κονσόλα ή πως θα ονομαστεί.

Update: Η Atari επιστρέφει μετά από 24 και όχι 30 χρόνια, καθώς το 1993 κυκλοφόρησε το Atari Jaguar.

Atari console, H Atari ετοιμάζει κονσόλα έπειτα από 20 χρόνια [update]

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Αλέξανδρος

Δεν νομίζω να κάνει επιτυχία. Μέχρι το 2003 είχαμε 4 κονσόλες να ανταγωνίζονται στην αγορά (Xbox, Playstation 2, Gamecube, Dreamcast) και πλέον έχουμε μείνει ουσιαστικά με 2. Όπως και με τα λειτουργικά τηλεφώνων που είχαμε να ανταγωνίζονται (Blackberry, Windows Phone, iOS, Android) και εκεί πλέον έχουν μείνει 2. Άρα πιστεύω ότι η Atari δεν θα κάνει και πολλά πράματα στην παρούσα φάση. Ακόμα και το Switch δεν έχει καταφέρει να τρομάξει λίγο τα άλλα δύο μεγαθήρια. Εκτός αν έχει μια καλή και αντάξια βιβλιοθήκη παιχνιδιών όπως τα Xbox One/PS4

techgeek

@Αλέξανδρος ehmmm δεν ετοιμάζει κονσόλα για να ανταγωνιστεί το PS4 αλλα ετοιμάζει νέα κονσόλα με classic παιχνίδια. Κάτι σαν το nes classic της Nintendo.

Πέτρος Π

@Αλέξανδρος : Αυτά που γράφεις έχουν μικρή σχέση με την πραγματικότητα… Καταρχάς το Switch αν διαβάσεις λίγο θα δεις ότι πουλάει σαν τρελό, και σπάει ρεκόρ πωλήσεων… Όσο για τη βιβλιοθήκη που λες, έχει συνεργασίες με όλες τις μεγάλες εταιρείες, εκτός από τα exclusives της βέβαια, τα οποία είναι ούτως ή άλλως εξαιρετικά και ανώτερα από τα αντίστοιχα των PS και Xbox…
Επίσης όσον αφορά το Atari δεν ξέρουμε καν περι τίνος πρόκειται… Ούτε specs, ούτε αν είναι καθαρά παιχνιδομηχανή, ούτε σε ποιους απευθύνεται… Όπως λέει και ο techgeek μπορεί να μην έχει και καμία σχέση με PS και τα σχετικά! Οπότε απλά αναμένουμε…
Πάντως ακόμα και μόνο σαν είδηση το γεγονός ότι θα κυκλοφορήσει κάτι από αυτή τη θρυλική εταιρεία είναι εξαιρετικό!!!

Don mitso mou

@αλεξανδρος

Πλάκα μας κανείς Ε; μόνο δυο εταιρίες; με 101εκ πωλήσεων wii και 158εκ 3ds και φέτος 14εκ Wii U? Και στο τοπ 3 των παιχνιδιών πρώτο με 180 εκ το MARIO cart 8 deluxe και δεύτερο το Zelda με 106 εκ, όταν το νούμερο 3 είναι τα 61 εκ του prey για PlayStation.

Μάλλον σε άλλο σύμπαν ζεις

Don mitso mou

Τέλη Απριλίου πωλήσεις globally

Switch 330.000
PS4 182000
Xbox one 78000

Όντως μόνο Sony Lao Xbox παίζει στην αγορά

nwntas

don mitso,petros p και λοιπα νιντεντο φαν μποις το ps4 ειναι ηδη στα 60 εκατομμυρια..αντε γεια……………….2 εταιριες εχουν μεινει οντως με την μαικροσοφτ..η νιντεντο ειναι για κανα 2ο μηχανημα φορητο(κατοχος 3ds xl) αν εχεις τα λεφτα,για διακοπες κλπ..ΑΛΛΑ για κυρια κονσολα μονο ps4 h xbox..Τσουζει αλλα αυτη ειναι η μονη αληθεια..Το switch ειναι ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ μιλαμε..πιο ακριβο απο ps4 και σχεδον ιδια τιμη me ps4 pro..δεν εχει και χειριστηριο..+ 70 ευρω..βασικα πιο ακριβο απο ps4 pro τωρα που το σκεφτομαι..Σε κανα 4αρι χρονια που θα κανει κανα 100 μεταχειρισμενο ισως να το τσιμπησω για 2η κονσολα για κανα μαριο,μετροιντ,κλπ αλλα μεχρι τοτε ας σοβαρευτουμε λιγο!!!!!!!!!!

Αλέξανδρος

@techgeek Α θενξ για την παρατήρηση φίλε μου @Πέτρος Π Αρχηγέ μου η Nintendo έχει ένα καλο exclusive. Το ονομα αυτού resident evil (εννοώ ειδικές εκδόσεις) Ακόμα και οι ποιο χωμενοι φάνς της Nintendo έχουνε να λένε για τα παλιά Zelda κλπ και όχι τόσο για τα νέα παιχνίδια της. Το πρόβλημα της Nintendo (το οποίο το είχε και η Sega) είναιοτι στηρίζετε στην μασκότ και δεν κοιτάει ουσιαστικά μπροστά. Συνεργασίες έχει ναι, αλλά έχει μείνει πίσω στον ανταγωνισμό. Τωρα στα exclusive που λες ειναι καλύτερα δεν θα συμφωνήσω σε καμία περίπτωση. Της λείπουν παιχνίδια πλέον όπως το Mortal Kombat και άλλα που ειναι αγαπητά στο ευρύ κοινό. Γενικά: Θα συμφωνήσω αλλά για τα specs δεν θα πω κάτι γιατί πχ και το πρώτο Xbox ηταν ανώτερο από το PlayStation 2 αλλά του έλειπαν πολλά παιχνίδια για να ανταγωνιστεί την αγορά. Κατά τα άλλα σημαντικό ναι η επιστροφή μιας εταιρίας σαν την atari αλλά πάντα με επιφυλάξεις. Δεν θέλω πχ να δω αυτα που κανει η SEGA και τωρα βγάζει μια υπηρεσία και ανακυκλώνει τα παλιά να τα παίζουμε σε κινητά. @Don Mitso Το 3DS ειναι κονσόλα χειρός οπότε εκει περνάμε σε διαφορετική σύγκριση. Όσο αφορά το Wii ναι πούλησε,… Συνέχεια »

Grigsgr

nwntas επίτρεψέ μου απλά να σχολιάσω το εξής (χωρίς να μπω σε διαδικασία διαφωνίας).
Το switch – το οποίο και έχω απο την πρώτη ημέρα – είναι εκπληκτική “κονσόλα”. Δεν έχω λυπηθεί ένα απο τα ευρώ που έχω δώσει και το χαίρομαι πραγματικά. Και ότι μπορώ να το συνδέσω στην τηλεόραση και ότι μπορώ να το πάρω μαζί όπου θέλω. Μην παραβλέπουμε ότι κατάφερε ότι δεν κατάφερε το PS VITA.

Όσον αφορά αυτά που έχουν ξεκινήσει με το ότι πούλησε περισσότερο ή όχι, εάν τα παιχνίδια στα οποία βασίζεται ως επι το πλείστον το SWITCH είναι αυτά που σε ενδιαφέρουν, τότε ναι, θα σου αρέσει περισσότερο. Εγώ που είμαι λάτρης του ZELDA, το πήρα για το συγκεκριμένο. Σαφώς υπάρχουν παιχνίδια που μου αρέσουν και στις άλλες κονσόλες αλλά, όχι αρκετά για να τις αγοράσω.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Games Atari

Το Atari αναβιώνει ακυκλοφόρητο παιχνίδι arcade που ήταν πολύ δύσκολο για τους παίκτες του 1982

Ένα παιχνίδι arcade από το 1982, το οποίο ακυρώθηκε γιατί οι παίκτες που το δοκίμασαν το βρήκαν πολύ δύσκολο, αποφάσισε να αναβιώσει η Atari.

Games Atari Nintendo Sega Xbox PlayStation

Video gaming consoles: Από το εχθές στο σήμερα

Η εξέλιξη και η τεχνολογία των video game consoles από το 1972 και το Magnavox Odyssey έως σήμερα με το PlayStation 5 και το Xbox Series X. Μια αναδρομή στην ιστορία τους που αγγίζει τα 50 χρόνια.

Internet Atari featured

Atari: Ξεκινά την κατασκευή gaming ξενοδοχείων στις ΗΠΑ, μέσα στο 2020

Η Atari ετοιμάζεται να κατασκευάσει τα δικά της ξενοδοχεία, τα οποία θα έχουν φυσικά gaming επιρροές και θα παρέχουν αντίστοιχες υπηρεσίες.

Games Atari

Atari VCS: Πρωτότυπο μοντέλο βασισμένο στο Atari 2600

Μέσα στη λαίλαπα της νοσταλγίας που κατακλύζει τον κόσμο των video games, η Atari παρουσίασε το πρωτότυπο μοντέλο της νέας της κονσόλας, το οποίο φαίνεται βασισμένο εμφανισιακά στο περίφημο Atari 2600. Αυτή είναι η πρώτη κονσόλα της εταιρείας μετά το 1995, που κυκλοφόρησε το Jaguar CD το οποίο ήταν το add-on του Atari Jaguar που […]