Forza Motorsport 3 Review

Με το Forza Motorsport 3, η Microsoft και η Turn 10 αντιμετώπιζαν μια μεγάλη πρόκληση. Έχοντας κυκλοφορήσει πριν δύο χρόνια το εξαιρετικό Forza 2 και πάλι για το Xbox 360, έπρεπε να βρουν τρόπο να δικαιώσουν τις τεράστιες προσδοκίες και να βελτιώσουν το προϊόν τους σε βαθμό τέτοιο, που δεν θα υπήρχε περίπτωση αυτό να θεωρηθεί ξαναζεσταμένο φαγητό.

, Forza Motorsport 3 Review

Θυμηθείτε ότι αυτό το πρόβλημα αντιμετωπίζει πλέον το Gran Turismo, γι αυτό και η Sony έχει δώσει στην Polyphony όσο χρόνο χρειάζεται για το GT5. Αλλά ας κλείσουμε αυτήν την μικρή παρένθεση. Το Forza 3 είναι εδώ και σύμφωνα με τους δημιουργούς του, αποτελεί το απόλυτο racing της τωρινής γενιάς. Δυστυχώς όμως, φαίνεται ότι στην εποχή μας ακόμα κι ένα racing sim δεν μπορεί να ξεφύγει από την ενοχλητική μανία των εταιρειών να προσελκύσουν το casual κοινό…

Λοιπόν, να τελειώνουμε με τα βασικά, γιατί έχω εκνευριστεί. To καλύτερο στοιχείο του Forza Motorsport 3 είναι ο χειρισμός του. Τα κάθε αμάξι έχει βάρος, το οποίο μεταφράζεται αριστοτεχνικά στον χειρισμό, που φυσικά είναι διαφορετικός ανάλογα με το τί οδηγείτε. Αυτό είναι κάτι που τα Forza ανέκαθεν έκαναν καλύτερα από τον ανταγωνισμό. Τα χαρακτηριστικά κάθε αυτοκινήτου επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό τον τρόπο οδήγησής σας. Για παράδειγμα, τα πισωκίνητα τείνουν να υπερστρέφουν πολύ, οπότε απαιτούνται απαλές κινήσεις με το γκάζι κατά την επιτάχυνση, ιδιαίτερα στις στροφές. Γνωστά πράγματα. Τα physics είναι τόσο ρεαλιστικά που θα σας εκπλήξουν, ενώ θα πάθετε πλάκα όταν με το d-pad ενεργοποιήσετε το μενού με δεδομένα όπως τα G’s και η θερμοκρασία των ελαστικών. Στον γενικότερο ρεαλισμό συμβάλλει τα μέγιστα και η εκπληκτική χρήση του rumble, που είναι άλλο ένα σήμα κατατεθέν των Forza. Κάθε ανωμαλία στον δρόμο, κάθε αναπήδημα, κάθε επαφή, οι αλλαγές ταχύτητας, η δύναμη της μηχανής κλπ, όλα αυτά τα νιώθετε με την δόνηση του χειριστηρίου του 360. Ενός χειριστηρίου που όπως έχω πει πολλές φορές στο παρελθόν, είναι το καλύτερο για racing games.

Διαβάστε ολόκληρο το χορταστικό review στο Game 2.0

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
24gr.gr

το έχω εδώ και λίγες ημέρες….απλά καταπληκτικό!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Microsoft Xbox Xbox 360

Κέρδη – ρεκόρ για το τμήμα του Xbox, 18 εκατ. συνδρομητές στο Xbox Game Pass

Η Microsoft ανακοίνωσε κέρδη – ρεκόρ για το τμήμα του Xbox το τέταρτο τρίμηνο του 2020, με το Xbox Game Pass να κερδίζει περισσότερους συνδρομητές

Games Microsoft Xbox Xbox 360

Xbox Live Gold: Η Microsoft αυξάνει τη τιμή της συνδρομής, ζητάει συγνώμη και την παίρνει πίσω

Μία παράνοια εξελίχθηκε τις τελευταίες ημέρες με τη συνδρομητική υπηρεσία Xbox Live Gold, με τη Microsoft να αυξάνει τη τιμή αλλά τελικά να το μετανιώνει.

Games Microsoft Xbox 360 Xbox One

Games with Gold: Τα δωρεάν παιχνίδια του Φεβρουαρίου για Xbox One και Xbox Series X / S

Η Microsoft ανακοίνωσε τα δωρεάν παιχνίδια του Φεβρουαρίου για τους κατόχους Xbox One και Series X/S που είναι συνδρομητές της υπηρεσίας Gold.

Games GTA 5 GTA V PlayStation 3

GTA V: Το επικό meme “Lamar roasts Franklin” επιστρέφει… στην πραγματική ζωή!

Αν και έχουν περάσει πλέον 8 χρόνια από την κυκλοφορία του, το επικό meme “Lamar roasts Franklin” του GTA V επιστρέφει, γυρισμένο στην πραγματική ζωή.