Heavy Rain | Ένα σκοτεινό, συναισθηματικό θρίλερ αποκλειστικά για το PS3

, Heavy Rain | Ένα σκοτεινό, συναισθηματικό θρίλερ αποκλειστικά για το PS3Ο τίτλος παρουσιάστηκε στο Games Convention 2008, πραγματοποιώντας τολμηρά νέα βήματα στη βιομηχανία παιχνιδιών, τόσο όσον αφορά στο περιεχόμενο – ένα θρίλερ για ενήλικες με πολυσύνθετη πλοκή-, όσο και στο gameplay – αφού παίζοντας διαμορφώνετε την πλοκή αντί να παραμένετε απλοί θεατές. Μπείτε σε έναν κόσμο μυστηρίου και αγωνίας, προδοσίας και εξιλέωσης με το Heavy Rain, έναν τίτλο αποκλειστικά σχεδιασμένο για το PS3 από την Quantic Dream, που αναμένεται να κυκλοφορήσει στα τέλη του 2009.

Το Heavy Rain αποτελεί μια σκοτεινή εμπειρία που απορροφά και δεσμεύει τον παίκτη στην πλοκή του, μια εμπειρία που ξεδιπλώνεται πάνω στις καινοτόμες ιδέες του περιβόητου Fahrenheit του 2005, προκειμένου να δημιουργήσει ένα σκοτεινό θρίλερ, στο οποίο οι αποφάσεις είναι πολύ σημαντικές και οι πράξεις έχουν δραματικές και απρόβλεπτες συνέπειες. Αναιρώντας τις κοινοτοπίες των παραδοσιακών παιχνιδιών -όπου κρίνεται απαραίτητο- η ροή του gameplay βασίζεται κατά κύριο λόγο σε μία ιστορία, στη συναισθηματική εμπλοκή και στις αποφάσεις και αλληλεπιδράσεις του παίκτη και σαφώς λιγότερο στα υψηλά σκορ, τις μάχες και τον ανταγωνισμό.

, Heavy Rain | Ένα σκοτεινό, συναισθηματικό θρίλερ αποκλειστικά για το PS3Ο διαισθητικός τρόπος παιχνιδιού είναι, επίσης, θεμελιώδης για τη συνολική εμπειρία – εξασφαλίζοντας ότι το παιχνίδι είναι μεστό, αλλά προσπελάσιμο και αποκλείοντας την πιθανότητα αποπροσανατολισμού του gamer με δυσνόητα στατιστικά και περίπλοκα μενού.

Στο Heavy Rain δεν παρακολουθείτε απλώς την ιστορία, τη διαμορφώνετε. Η δυναμική αφήγηση ξεδιπλώνεται μέσω των ενεργειών των παικτών –χωρίς κομμένες σκηνές- και κάθε πράξη ακολουθείται από μία συνέπεια. Οι επιλογές σας, αλλά και η αλληλεπίδραση με τους υπόλοιπους χαρακτήρες επηρεάζουν τη συνολική εξέλιξη της ιστορίας. Έχοντας πρωτόγνωρη «ευθύνη» για τη μοίρα των χαρακτήρων, οι παίκτες θα βρουν στο Heavy Rain μια συναισθηματική εμπειρία χωρίς προηγούμενο. Το παιχνίδι τολμά να καταπιαστεί με θέματα που σπάνια εμφανίζονται στο είδος, μετατρέποντάς το σε έναν αυθεντικά ώριμο τίτλο για μια νέα κατηγορία ενήλικων παικτών.

Το Heavy Rain αποκαλύφθηκε στο Games Convention 2008 της Λειψίας μέσω ενός διαφημιστικού teaser, το οποίο με αυθεντικό υλικό από το gameplay του παιχνιδιού παρουσίασε την αξιοποίηση των τεχνολογιών motion-capture και animation από την Quantic Dream, προκειμένου να δημιουργήσει μία ατμοσφαιρική και συγκλονιστική εμπειρία.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony PlayStation 5 Pro: Με ισχυρότερη GPU και ταχύτερη CPU

Νέο δημοσίευμα έρχεται να επιβεβαιώσει αναφορά από τον περασμένο μήνα που ήθελε να έρχεται στην αγορά ένα PlayStation 5 Pro.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Render που διέρρευσαν δείχνουν τη νέα αναλογία διαστάσεων

Το Xperia 1 VI της Sony φημολογείται ότι έχει παρόμοια σχεδίαση με τον προκάτοχό του, απλώς με διαφορετική αναλογία διαστάσεων οθόνης.

Smartphones Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Θα διατηρήσει ακριβώς το ίδιο σύστημα κάμερας με το V

Απογοητευτικά είναι τα νέα για για το Xperia 1 VI όσον αφορά στο hardware που έχει επιλέξει η Sony για τις κάμερες.