Logitech Flight System G940, Πετάξτε ψηλά

Οι φανατικοί φίλοι των εξομοιωτών πτήσης τώρα μπορούν να ζήσουν την απόλυτα ρεαλιστική εμπειρία που μπορεί να προσφέρει η Logitech, με το Logitech Flight System G940. Το τελευταίο μοντέλο της διάσημης σειράς gaming περιφερειακών G-series της εταιρίας, έχει δημιουργηθεί με πρότυπο πραγματικά χειριστήρια πολεμικών και πολιτικών αεροπλάνων και ελικοπτέρων, ενώ είναι το πρώτο χειριστήριο πτήσης με δυναμική ανάδραση που παρουσιάζει η Logitech.

, Logitech Flight System G940, Πετάξτε ψηλά

Για μια πραγματικά ολοκληρωμένη εμπειρία το Logitech Flight System G940 αποτελείται από τρία διαφορετικά κομμάτια: ένα στικ με δυναμική ανάδραση, μια διπλή μανέτα ισχύος και τα ποδωστήρια. Η σχεδίαση προσφέρει ένα ολοκληρωμένο σύστημα HOTAS (Hands On Throttle-and-Stick, πλήρης έλεγχος του αεροσκάφους μόνο με τη χρήση στικ και μανέτας) με πάνω από 250 επιλογές προγραμματισμού των ειδικών πλήκτρων.
Το σύστημα είναι πολύ εύκολο στο στήσιμο του. Ο χρήστης ενώνει τη μανέτα και τα ποδωστήρια στο καλώδιο του στικ και μετά με ένα καλώδιο USB το συνδέει με τον υπολογιστή. Και τα τρία κομμάτια διαθέτουν στιβαρά σημεία στερέωσης ώστε να μπορούμε να τα σταθεροποιήσουμε πάνω σε μια επιφάνεια. Φυσικά το Flight System G940 είναι συμβατό με τους πιο δημοφιλείς εξομοιωτές πτήσης, όπως το Microsoft Flight Simulator X, το IL-2 Sturmovik: 1946, το Lock On: Modern Air Combat και το X-Plane 9.

Στικ με δυναμική ανάδραση
Για εξτρά ρεαλισμό το στικ Flight System G940 διαθέτει την βραβευμένη τεχνολογία δυναμική ανάδρασης της Logitech, που δίνει την αίσθηση του πραγματικού ελέγχου του αεροσκάφους αλλά και τον ρεαλισμό της αντίστασης του αέρα, των στροβιλισμών, όπως και των επιταχύνσεων. Αντίθετα με άλλα συστήματα ανάδρασης (όπως εκείνα με χρήση κραδασμών), η τεχνολογία δυναμικής ανάδρασης της Logitech λειτουργεί με μεγάλη ακρίβεια προς όλες τις διευθύνσεις κίνησης και είναι ρευστή στη αίσθηση της, προσφέροντας μεγάλη πιστότητα στην προσομοίωση ενός πραγματικού στικ.
Το στικ διαθέτει ακόμη μια μεταλλική σκανδάλη δύο σταδίων, έξι προγραμματιζόμενα πλήκτρα, ένα μίνι joystick στο επάνω μέρος, ένα πολυπλήκτρο 8 διευθύνσεων και τρεις περιστροφικούς διακόπτες ρύθμισης ευαισθησίας για πλήρη έλεγχο του αεροσκάφους. Στις πολύωρες «πτήσεις», ο gamer θα απολαύσει την φαρδιά σταθερή βάση του στικ, την επιφάνεια στήριξης της παλάμης, την ελαφριά κλίση προς τα εμπρός για μεγαλύτερη άνεση, όπως και τις απαλές στην αφή επιφάνειες, όλα μαζί σχεδιασμένα για να κάνουν πιο ξεκούραστο το παιχνίδι του.

Προγραμματιζόμενη διπλή μανέτα ισχύος
Για ακόμη πιο ρεαλιστικό έλεγχο το Flight System G940 έχει μια διπλή μανέτα ισχύος που προσφέρει μεγάλη ευκολία στον χειρισμό πολυκινητήριων αεροσκαφών. Αν πετάμε μονοκινητήριο, ένα πλήκτρο κλειδώνει τις δύο μανέτες μαζί, για μεγαλύτερη άνεση.
Στη βάση της μανέτας υπάρχει μια διπλή σειρά προγραμματιζόμενων πλήκτρων τα οποία ανάλογα το πρόγραμμα εξομοίωσης πτήσης, σβήνουν ή φωτίζονται σε 3 χρώματα (πράσινο, πορτοκαλί και κόκκινο), αναπαριστώντας την κατάσταση λειτουργίας κρίσιμων συστημάτων, όπως ακριβώς δηλαδή συμβαίνει σε ένα πραγματικό πιλοτήριο. Για διευκόλυνση του gamer, στο πακέτο περιλαμβάνονται 80 έτοιμες ετικέτες οι οποίες μπαίνουν στα πλήκτρα, ώστε αυτός να δημιουργήσει ένα αυθεντικό πάνελ διακοπτών διαφόρων συστημάτων, όπως π.χ. το GPS, ο αυτόματος πιλότος ή τα χειριστήρια του συστήματος προσγείωσης.
Πέρα από τα 8 πλήκτρα η μανέτα έχει δύο πολυπλήκτρα 8 διευθύνσεων, 4 προγραμματιζόμενα πλήκτρα στη λαβή και δύο περιστροφικούς αναλογικούς διακόπτες. Το λογισμικό Logitech® Gaming Software που περιλαμβάνεται στη συσκευασία, δίνει την δυνατότητα στον gamer να ρυθμίσει όλα τα πλήκτρα και να αντιστοιχήσει σε αυτά ειδικές λειτουργίες σε ελάχιστο χρόνο.

, Logitech Flight System G940, Πετάξτε ψηλά

Αυθεντικά ποδωστήρια
Τα ποδωστήρια είναι σχεδιασμένα με βάση αυθεντικά γνωστών μαχητικών αεροσκαφών και προσφέρουν έλεγχο του πηδαλίου διεύθυνσης όσο και φρένα, για ρεαλιστική απόδοση σε κάθε περίπτωση: από ένα αμυντικό ελιγμό σε αερομαχία, σε μια προσγείωση με πλάγιο άνεμο, ή στο λεπτό χειρισμό ενός ελικοπτέρου. Ένας περιστροφικός διακόπτης ρυθμίζει την αντίσταση των πεντάλ ώστε να ταιριάξουν με κάθε στυλ παιχνιδιού. Η βάση των ποδωστηρίων έχει επιφάνειες σταθεροποίησης στο πάτωμα ή σε ένα χαλί, ενώ στο πίσω μέρος τους υπάρχουν εσοχές για τη συγκράτηση των ποδιών, ώστε τόσο η άνεση όσο και η σταθερότητα να διασφαλίζονται και στις πιο απότομες κινήσεις.

Το Logitech Flight System G940 αναμένεται να είναι διαθέσιμο στην Ευρώπη από τον Σεπτέμβριο, με προτεινόμενη τιμή λιανικής τα 299 ευρώ.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Logitech

Logitech: Νέες βιώσιμα σχεδιασμένες κάμερες web 1080p

Η Logitech παρουσίασε τη σειρά Brio 300, μια σειρά, μικρών σε μέγεθος, plug-and-play καμερών web με ανάλυση Full-HD 1080p, με αυτόματη διόρθωση φωτός και μικρόφωνο μείωσης θορύβου, για πιο φυσικές και παραγωγικές εμπειρίες βιντεοκλήσεων.

Gear Logitech

Logitech®: Νέο σετ πληκτρολογίου & ποντικιού MK470 σε ροζ χρώμα

Το λεπτό σετ ασύρματου πληκτρολογίου και ποντικιού Logitech® MK470 σε ροζ χρώμα ξεχωρίζει για την απλότητα και τη σύγχρονη σχεδίασή του.

Gear Apple Logitech Mac

Η Logitech λανσάρει νέα «Designed for Mac» mouse και πληκτρολόγια

Την κυκλοφορία πολλών νέων ποντικιών και πληκτρολογίων ειδικά κατασκευασμένα για χρήση με Apple Mac ανακοίνωσε η Logitech.

Gear Logitech

Η Logitech παρουσιάζει ακουστικά για τις βιντεοκλήσεις σας

Τα Logitech Zone True Wireless Earbuds έχουν πιστοποίηση από το Zoom, την Google και τη Microsoft για χρήση στις βιντεοκλήσεις.