Η Sega παρουσίασε το Mega Drive Mini για τα 30 χρόνια από την κυκλοφορία του πρώτου Mega Drive

retro sega παρουσίαση mega drive mini εορτασμός τριάντα χρόνια mega drive, Η Sega παρουσίασε το Mega Drive Mini για τα 30 χρόνια από την κυκλοφορία του πρώτου Mega Drive

Μετά τη Nintendo και τα NES/SNES Classic Mini, σειρά παίρνει η Sega η οποία συμμετέχοντας στη μόδα των retro παιχνιδομηχανών, ανακοίνωσε την κυκλοφορία του Mega Drive Mini, τριάντα χρόνια μετά την κυκλοφορία του αρχικού Sega Mega Drive και είκοσι χρόνια μετά την κυκλοφορία του Sega Dreamcast στην Ιαπωνία, της τελευταίας προσπάθειας της εταιρείας στον τομέα του hardware.

Η Sega καταφέρνει, έστω και με αυτόν τον τρόπο, να μπει ξανά στην παραγωγή hardware μετά από το αδικημένο Sega Dreamcast το οποίο πλήρωσε συσσωρευμένα όλα τα λάθη που έκανε η πάλαι ποτέ κρατεά δύναμη των video games. Το Mega Drive Mini θα διαθέτει προεγκατεστημένα video games της αγαπημένης παιχνιδομηχανής, φέρνοντας μνήμες του παρελθόντος με video games μιας άλλης εποχής.

Η ανακοίνωση της μινιατούρας του 16-bit Mega Drive έγινε σε ένα μικρό event στην Ιαπωνία και η κατασκευή της θα είναι στα σχεδιαστικά πρότυπα των NES/SNES Classic Mini, ενώ θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2018 στην Ιαπωνία, για τον εορτασμό των 30 χρόνων από την κυκλοφορία του Sega Mega Drive. Δυστυχώς δεν ανακοινώθηκε κάτι σχετικά με τα παιχνίδια που θα διαθέτει ενσωματωμένα, με τα χειριστήρια της παιχνιδομηχανής, με την τιμή και με τη διαθεσιμότητα εκτός Ιαπωνίας.

retro sega παρουσίαση mega drive mini εορτασμός τριάντα χρόνια mega drive, Η Sega παρουσίασε το Mega Drive Mini για τα 30 χρόνια από την κυκλοφορία του πρώτου Mega Drive

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Axel

Αδιάφορο. Έχουν κυκλοφορήσει ηδη 2 Mini mega drive (το δεύτερο έχει και 82 παιχνιδια μέσα και αν θυμαμαι καλά αναγνωρίζει και κασέτες) για να μην μιλήσουμε για τα χιλιάδες ρομς που υπάρχουν στο διαδίκτυο και τα έχουμε χιλιοπάιξει με τα emulator μας. Ωραίο θα ήταν να βγει ένα mini Dreamcast η ένα mini Saturn από την SEGA. Ο κόσμος έχει χιλιοπαίξει με το mega drive και το Master System και θελει να δει ξανά τα δύο -κυρίως το Dreamcast- αυτά μηχανήματα πάλι

Flagship killer

Master system Lion King edition 1994 και τα μυαλά στα κάγκελα!

Kostas

@Axel Καθόλου αδιάφορο ,δεν αρέσουν σ ε όλους οι μαϊμούδες.

Axel

@Kostas Το γνήσιο παραμένει η πρώτη κονσόλα. Άρα και αυτό ουσιαστικά μαϊμού θα είναι γιατί θα προσφέρει emulation και όχι την εμπειρία της κασέτας με τα καλώδια της εποχής (αφού θεωρητικά θα παίζει με HDMI και αυτό) Η Sega (της οποίας είμαι μεγάλος φαν) έχει βγάλει και άλλα ”mini” mega drive στο παρελθόν είτε με την μορφή του φορητού είτε με την μορφή της μαϊμούς όπως ανέφερες και συ και υποθέτω εννοείς τα παλαιότερα mini mega drive. Πέρυσι βγήκε και το SEGA Forever και τα παιχνίδια της εταιρίας (τα διάσημα τουλάχιστον) είναι διαθέσιμα σε κινητά τηλέφωνα. Θα ήταν καλοδεχούμενα τα ποιο ξεχασμένα Dreamcast και Saturn (τα οποία έχουν μεγάλο πυρίνα οπαδών) η παλιά παιχνίδια σε εκδόσεις Remake με HD γραφικά (όπως θα είναι το Megaman 11 που θα βγει το καλοκαίρι) για να τα δούμε με λίγο διαφορετικό μάτι και να μην φάμε πάλι ανακύκλωση. Φιλικά

Efkairiakos

Άνετα ένα τεμάχιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Games Nintendo Nintendo Switch Sega

Nintendo: Προσθέτει πέντε νέα παιχνίδια Sega Genesis στο Switch Online Expansion Pack

Η Nintendo επέκτεινε το Expansion Pack για το Switch, προσθέτοντας πέντε νέους τίτλους Sega Genesis στο πιο ακριβό pack της online συνδρομητικής της υπηρεσίας.

Games Atari Nintendo Sega Xbox PlayStation

Video gaming consoles: Από το εχθές στο σήμερα

Η εξέλιξη και η τεχνολογία των video game consoles από το 1972 και το Magnavox Odyssey έως σήμερα με το PlayStation 5 και το Xbox Series X. Μια αναδρομή στην ιστορία τους που αγγίζει τα 50 χρόνια.

Games Sega

Η SEGA μας δίνει ελπίδες για ένα Dreamcast Mini, μη το περιμένετε όμως άμεσα

Για το επόμενο mini project της, η εταιρεία σκέφτεται ένα SG-1000 Mini ή ένα Dreamcast Mini, όμως σε ένα με δύο χρόνια.

Games Sega Xbox One Xbox One S

Football Manager 2021: Έρχεται και στο Xbox μετά από 13 χρόνια

Το Football Manager 2021 Xbox Edition θα είναι τίτλος Xbox Play Anywhere, δηλαδή θα μπορείτε να το αγοράσετε στο Xbox και να έχετε τα save σας και στο PC.