Microsoft και Razer “πιέζουν” για την υποστήριξη πληκτρολογίου και ποντικιού στο Xbox

Xbox, Microsoft και Razer “πιέζουν” για την υποστήριξη πληκτρολογίου και ποντικιού στο Xbox

Από τότε που η Microsoft είχε παρουσιάσει το Xbox One, είχε ως μέλημά της να φέρει την κονσόλα και το PC πιο κοντά, συμπεριλαμβανομένης της προσθήκης της υποστήριξης ποντικιού και πληκτρολογίου.

Πλέον, μέσω μιας νέας συνεργασίας με την Razer, η συγκεκριμένη τεχνολογική εξέλιξη, φαντάζει πιο κοντά από ποτέ. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Windows Central, η Microsoft και η Razer παρουσίασαν τη συνεργασία τους, νωρίτερα φέτος, πάνω στο Razer Turret, που προωθείται ως η απόλυτη λύση ποντικιού και πληκτρολογίου για το Xbox One. Συγκεκριμένα, το USB mouse χρησιμοποιεί τα ίδια APIs σαν αυτά των Windows, επομένως θα μπορείτε να αποσυνδέσετε το ποντίκι από το PC σας και να το χρησιμοποιήσετε στο Xbox.

Επιπλέον, η ίδια η Microsoft έχει αναφέρει, ότι μπορεί να ανιχνευθεί η ύπαρξη ποντικιού και πληκτρολογίου και οι gamers να περιοριστούν σε κάποιο συγκεκριμένο mode ή “ουρές” βάσει του μέσου εισαγωγής δεδομένων. Είναι στην κρίση των developers να αποφασίσουν αν και πως θα το ενσωματώσουν. Να σημειωθεί, ότι ήδη μπορείτε να παίξετε με πληκτρολόγιο και ποντίκι στην Xbox έκδοση του Minecraft.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Agnostos13

[Επιπλέον, η ίδια η Microsoft έχει αναφέρει, ότι μπορεί να ανιχνευθεί η ύπαρξη ποντικιού και πληκτρολογίου και οι gamers να περιοριστούν σε κάποιο συγκεκριμένο mode]
Τελικά οι εταιρείες που ασχολούνται με το gaming δεν θα πρέπει να βοηθούν τους παίκτες να βελτιώνονται; Γιατί η Microsoft να θέλει να δημιουργεί προσκόμματα; Δεν έχει λογική…

Ekimolaos

Ή απλά με τα ίδια λεφτά παίρνεις ένα PC που έχει ανώτερο hardware και υποστηρίζει τα πάντα. Simple as that.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Games PlayStation PlayStation 5 Xbox

PS5: Παιχνίδι του… Xbox πρώτο σε πωλήσεις στο Playstation Store

To Xbox αποφάσισε να μοιραστεί κάποια πρώην αποκλειστικά παιχνίδια της με το Playstation και ένα από αυτά κάνει πάταγο στο store.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.