Nintendo: Κάνει το μεγάλο βήμα με παιχνίδια για smartphones

Αν και εδώ και χρόνια αρνιόταν να ασχοληθεί με το mobile gaming, τελικά η Nintendo αποφάσισε να κάνει το μεγάλο βήμα. Ανακοίνωσε επίσημα ότι θα συνεργαστεί με την DeNA, τεράστιο όνομα στο mobile gaming, για να δημιουργήσουν νέα παιχνίδια για smartphones με τους χαρακτήρες της Nintendo.

Αυτό σημαίνει ότι δεν θα πάρουν παιχνίδια που έχουν δημιουργηθεί για το Wii U ή το Nintendo 3DS να τα βάλουν σε κινητά και tablet, αλλά θα δημιουργήσουν νέους τίτλους με τους χαρακτήρες που γνωρίζουμε ήδη.

Κατά τη διάρκεια της ίδιας ανακοίνωσης στο Τόκιο μάθαμε ότι η Nintendo ετοιμάζει μια νέα κονσόλα με την κωδική ονομασία NX και την οποία ο Satoru Iwata, χαρακτήρισε “brand-new concept” χωρίς όμως να μας δώσει περισσότερες πληροφορίες και ανέφερε ότι θα μάθουμε περισσότερα του χρόνου.

Επιπλέον, η Nintendo μαζί με την DeNA, η οποία όπως είπαμε είναι ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στο mobile gaming στην Ιαπωνία, θα δημιουργήσουν μια cross-platform υπηρεσία που θα τρέχει σε κινητά, tablet, PC και τις συσκευές της Nintendo, και αναμένεται να κυκλοφορήσει το φθινόπωρο.

nintendo games smartphone, Nintendo: Κάνει το μεγάλο βήμα με παιχνίδια για smartphones

nintendo games smartphone, Nintendo: Κάνει το μεγάλο βήμα με παιχνίδια για smartphones

nintendo games smartphone, Nintendo: Κάνει το μεγάλο βήμα με παιχνίδια για smartphones

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
inblx

Και πολύ καλά θα κάνει.
Η κονσόλα μάλλον θα είναι tablet, με κάποια παραλλαγή του Android.
Παντός ποσο περιμένω να παίξω κανένα Zelda στο κινητό μου, χωρίς να είναι Emulator.

ilias Ch.

Cross platform Mario και Pokémon MMO RPG, και Zelda.
Αλλά μάλλον θα δούμε παιχνίδια όπως Mario Jump που θα ειναι ενα ακόμα Temple Run και παιχνίδια, με Nintendo χαρακτήρες, οπως Candy Crash κτλ.

Τόσα χρόνια, ήταν δύσκολο να βάλουν ένα Zelda σε Wii U και στις αλλες κονσόλες, αλλά και PC?

Νίκος 31

Γιατί κάτι μου λέει, ότι τα παιχνίδια αυτά θα είναι αποκλειστικά για Android, άντε και IOS και κλασικά θα αποκλειστεί η Microsoft; Είμαι καχύποπτος το παραδέχομαι, αλλά κάποιοι έχουνε δώσει δικαιώματα.

theo

@Νίκος 31 και γιατί να βγάλουν για windows mobile? τι κέρδος θα έχουν απο 3% της αγοράς? όλα είναι business

Δημητρης

Ποσο τελειο θα ειναι να βγαλουν Pokemon Game τελευταιας γεννιας με Singlepalyer και open multiplayer οπως με τις XY και ORAS. Ολη μερα καψιμο. Τρελαινομαι λεμε!

Νίκος 31

@theo επέτρεψε μου να θεωρώ την λογική αυτή λανθασμένη. Καταρχήν, σε αυτήν την περίπτωση έχουμε να κάνουμε με αθέμιτο ανταγωνισμό. Έχεις σκεφτεί ποτέ σου πόσο μεγαλύτερο ποστοστό θα είχε στην αγορά η Microsoft Mobile, εάν είχε υποστήριξη απο εφαρμογές της Google (όπως έχει η Microsoft σε android – ios), της Nintendo, επίσημες εφαρμογές Instagram και Facebook; Δεν ξέρω άμα θα είχε 90%, πάντως σίγουρα αρκετά εώς πολύ μεγαλύτερο απο το 3 που είναι σήμερα. Μια απο τα ίδια περίπου για την Google και το Android, που θα ήτανε σήμερα σαν εταιρία, αν δεν την υποστήριζε η microsoft με 100 εφαρμογές + Skype στα κινητά, η Gameloft στα παιχνίδια, το Facebook, το Instagram κτλ. Η και γενικά που θα ήτανε σήμερα σαν μηχανή αναζήτησης, εάν την είχε αποκλείσει η Microsoft απο τα λειτουργικά της συστήματα. Δεν ξέρω αν είχε το δικαίωμα να το κάνει, λέω αν θα μπορούσε. Επίσης, το γεγονός ότι οι περισσότεροι χρήστες έχουνε στην κατοχή τους Android, δεν σημαίνει απαραίτητα και μεγάλες πωλήσεις. Αν θυμάμαι καλά, είχε βγεί ενα θέμα στο Techblog που έλεγε κάτι για μεγαλύτερα κέρδη τριμήνου ή έτους 2014 του App Store του 15%, απο το Google Play του 82%. Τα ποσοστά δεν παίζουνε και… Συνέχεια »

lefos omegas

paidia den tha bgali pokemon toulaxiston oxi opos ta gnorizoume alla oute kai zelda an einai na xasi kai tous monadikous tis titlous pou 3epouloun stis dikestis konsoles !

dimmis

Επιτέλους!
Η Nintendo βγάζει παιχνιδάρες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Games Nintendo

Επίσημο: Η Nintendo ετοιμάζει live-action ταινία Zelda!

Μετά τo Super Mario Bros., η Nintendo επιβεβαίωσε ότι εργάζεται τώρα σε μια προσαρμογή, live-action αυτή τη φορά, του The Legend of Zelda. 

Games Nintendo Nintendo Switch PlayStation

Nintendo Switch: Τρίτη κονσόλα με τις περισσότερες πωλήσεις όλων των εποχών

Μία σπουδαία διάκριση πέτυχε το Nintendo Switch, καθώς σύμφωνα με τη Nintendo έχει πουλήσει 122,55 εκατομμύρια μονάδες ξεπερνώντας θρυλικές παιχνιδομηχανές του Top 10.

Smartphones Nintendo Nintendo Switch

Nintendo: Εντυπωσιακή πτώση στις πωλήσεις των Switch

Κατώτερα των περσινών αριθμών αναμένονται τα οικονομικά στοιχεία της Nintendo για το 2022, με τις χαμηλές πωλήσεις των Nintendo Switch να παίζουν καθοριστικό ρόλο.

Games Microsoft Nintendo Sony

E3 2023: Απούσες από την έκθεση Microsoft, Nintendo και Sony

Η Nintendo, η Sony και η Microsoft αναμένεται να απουσιάσουν από την ανανεωμένη E3 τον Ιούνιο του 2023, σύμφωνα με μια νέα έκθεση από το IGN.