Πέτυχε τελικά το Nintendo Switch;

nintendo switch 5 million sales, Πέτυχε τελικά το Nintendo Switch;

Με την νέα κονσόλα της Nintendo Switch, η εταιρεία επιχείρησε να κάνει δυναμικό comeback, αλλά ήταν πολλοί εκείνοι που κράτησαν τις επιφυλάξεις τους και την αμφισβήτησαν. Σημαντικό ρόλο σε αυτό έπαιξε βεβαίως η αποτυχία του Wii U, που είχε προηγηθεί.

Ένας από τους ανθρώπους που είχαν εκφράσει ανοιχτά τις αμφιβολίες τους ήταν ο Tsunekazu Ishihara, CEO της The Pokemon Company, ο οποίος σε πρόσφατη συνέντευξη στο Bloomberg, αποκάλυψε πως αρχικά θεωρούσε πως το Switch θα είναι μια ακόμη αποτυχία.

“Πριν ξεκινήσουν οι πωλήσεις, είπα στη Nintendo ότι το Switch δεν θα έχει επιτυχία επειδή θεωρούσα ότι στην εποχή των smartphones κανένας δεν θα κουβαλούσε μια κονσόλα. Είναι προφανές ότι έκανα λάθος”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ishihara.

Εκτός από τις παραπάνω δηλώσεις όμως, μιλούν και οι αριθμοί που δείχνουν ότι το Nintendo Switch αποτελεί μια νέα εποχή για τη Nintendo, μετά το Wii U. Πρόσφατα μάθαμε ότι κατάφερε να πουλήσει 1.5 εκατ. κομμάτια μόνο στην Ιαπωνία, ενώ σύμφωνα με το VGChartz, σε παγκόσμιο επίπεδο οι πωλήσεις έχουν φτάσει τα 5 εκατομμύρια. Για την ακρίβεια έχει πουλήσει 5.195.578 κομμάτια.

Η ίδια αναφορά του VGChartz λέει πως για το Switch έχουν πουληθεί 10.106.874 παιχνίδια σε καταστήματα. Στις ΗΠΑ η κονσόλα της Nintendo τα έχει πάει εξαιρετικά καλά με 1.7 εκατ. πωλήσεις και ακολουθεί η Ευρώπη με 1.4 εκατ.

Το top selling game είναι το The Legend of Zelda: Breath of the Wild με τις πωλήσεις να εκτιμώνται στα 3.37 κομμάτια, ακολουθεί Mario Kart 8 Deluxe στα 2.6 εκατ. και Splatoon 2 στα 1.1 εκατ.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Δημητρης

5 εκκατομυρια μόνο μέχρι το τέλος Ιουνίου.Τωρα με το release του splatoon και ολων των games που έχουν ανακοινωθεί θα έχει φτάσει τουλάχιστον 7 εκατομμύρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Games Nintendo

Επίσημο: Η Nintendo ετοιμάζει live-action ταινία Zelda!

Μετά τo Super Mario Bros., η Nintendo επιβεβαίωσε ότι εργάζεται τώρα σε μια προσαρμογή, live-action αυτή τη φορά, του The Legend of Zelda. 

Games Nintendo Nintendo Switch PlayStation

Nintendo Switch: Τρίτη κονσόλα με τις περισσότερες πωλήσεις όλων των εποχών

Μία σπουδαία διάκριση πέτυχε το Nintendo Switch, καθώς σύμφωνα με τη Nintendo έχει πουλήσει 122,55 εκατομμύρια μονάδες ξεπερνώντας θρυλικές παιχνιδομηχανές του Top 10.

Smartphones Nintendo Nintendo Switch

Nintendo: Εντυπωσιακή πτώση στις πωλήσεις των Switch

Κατώτερα των περσινών αριθμών αναμένονται τα οικονομικά στοιχεία της Nintendo για το 2022, με τις χαμηλές πωλήσεις των Nintendo Switch να παίζουν καθοριστικό ρόλο.

Games Microsoft Nintendo Sony

E3 2023: Απούσες από την έκθεση Microsoft, Nintendo και Sony

Η Nintendo, η Sony και η Microsoft αναμένεται να απουσιάσουν από την ανανεωμένη E3 τον Ιούνιο του 2023, σύμφωνα με μια νέα έκθεση από το IGN.