NVIDIA GTX Titan X: Επίσημα με τιμή στα 999 δολάρια

Αρχές του μήνα είδαμε για πρώτη φορά τη νέα GPU τέρας, NVIDIA GTX Titan X η οποία ανακοινώθηκε και επίσημα σήμερα. Το νέο “τέρας”θα είναι διαθέσιμο από σήμερα με τιμή 999 δολάρια. Όπως είχε αναφέρει ο Jen-Hsun Huang είναι η πιο ισχυρή GPU στον κόσμο.

Έρχεται με 8 δισεκατομμύρια transistors και χρησιμοποιεί την Maxwell αρχιτεκτονική της NVIDIA. Είναι κατασκευασμένη στα 28nm, έχει 12GB RAM, είναι πολύ πιο ισχυρή από την προκάτοχό της με διπλάσια απόδοση και διπλάσια ενεργειακή απόδοση συνδυάζοντας 3072 processing cores για 7 teraflops peak single-precision. Ενσωματώνει 192 μονάδες TM (Texture Mapping), 96 μονάδες ROP (Render Output Pipelines) και τύπου GDDR5 memory interface με εύρος 384-bit. Έχει συχνότητα λειτουργίας τα 1002MHz και μπορεί να φτάσει τα 1089MHz.

Για παράδειγμα το Middle-earth: Shadow of Mordor τρέχει στα 40 frames per second σε 4K, ενώ η GeForce GTX 980 φτάνει μέχρι 30fps.

nvidia gtx titan x τιμή, NVIDIA GTX Titan X: Επίσημα με τιμή στα 999 δολάρια

nvidia gtx titan x τιμή, NVIDIA GTX Titan X: Επίσημα με τιμή στα 999 δολάρια

nvidia gtx titan x τιμή, NVIDIA GTX Titan X: Επίσημα με τιμή στα 999 δολάρια

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
dimmis

Πραγματικά τέρας!

naxxxman

Θεριό ανήμερο είναι. Αλλά μένει να δούμε τις GPU από την κόκκινη ομάδα. Κάτι μου λέει πως η R9 390X θα είναι αντάξια της Titan X με την τιμή της 980. Ειδικά το bus που λένε οι φήμες για 1024bit HBM ( ανά stack = 4096bit ) μνήμη με bandwidth 640GB/s ή έως 1TB/s είναι λίγο παλαβό. Βέβαια δεν νομίζω να δούμε 12GB video RAM, άλλα 6GB ή 8GB σίγουρα. Και απ’ότι έδειξαν και τα “leaks” θα είναι GPU με 8,6TFLOPS, ενώ η Titan X είναι στα 6,2.
Βέβαια όλα αυτά είναι φήμες, όμως αυτά έδειξαν τα πρώτα leaks.

πηγή: https://wccftech.com/amd-radeon-r9-390x-alleged-specifications-performance-numbers-leaked-60-faster-r9-290x/

Peter Giankls

ΓΕΝΙΚΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ Η NVIDIA ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΕΣ ΚΑΡΤΕΣ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΑΛΛΑ Η ΝΕΑ TITAN ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΕ,ΑΥΤΑ ΤΑ SPECS ΗΤΑΝ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΑ ΓΕΝΙΚΑ Η ΑMD ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ TRULY ENTHUSIASTS!!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear NVIDIA

Nvidia GeForce RTX 40 Super: Ανακοινώθηκε η νέα σειρά καρτών γραφικών

Η Nvidia ανακοίνωσε την ενημερωμένη σειρά καρτών γραφικών GeForce RTX 40 Super, τις RTX 4080 Super, RTX 4070 Ti Super και RTX 4070 Super.

Business NVIDIA

Nvidia GeForce RTX 4090: Χιλιάδες κάρτες γραφικών μετατρέπονται σε ΑΙ κάρτες στην Κίνα

Η Nvidia GeForce RTX 4090 είναι η κορυφαία κάρτα γραφικών της εταιρείας για gaming. Βασίζεται στο τσιπ AD102.

Gear NVIDIA

Ο υπερυπολογιστής Eos της NVIDIA έσπασε το δικό του ρεκόρ εκπαίδευσης AI

Η εκπαίδευση ενός μεγάλου γλωσσικού μοντέλου μπορεί να διαρκέσει εβδομάδες, μήνες, ακόμη και χρόνια για να ολοκληρωθεί ανάλογα με το hardware.

Business NVIDIA

Το Ην. Βασίλειο επενδύει $273 εκατομμύρια σε πανίσχυρο υπερυπολογιστή με ΑΙ

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε μια επένδυση 273 εκατομμυρίων δολαρίων για την κατασκευή του πιο ισχυρού υπερυπολογιστή της, του Isambard-AI.