PlayStation 4.5 (Neo): Διέρρευσαν τα specs της νέας έκδοσης

Όλο και πιο έντονες γίνονται οι φήμες και οι διαρροές ότι η Sony έχει στα σκαριά μια νέα έκδοση της κονσόλας της, το PlayStation 4.5, το οποίο λέγεται ότι έχει κωδική ονομασία “Neo”. Από τον Μάρτιο είχαμε γράψει και το σχετικό άρθρο.

Σήμερα, οι πληροφορίες που έρχονται από το Giant Bomb επισημαίνουν ότι στο PlayStation “Neo” η CPU παραμένει οκταπύρηνη αλλά από τα 1.6GHz πηγαίνει στα 2.1GHz. Επιπλέον, θα υπάρξει βελτιωμένη GPU, πηγαίνει σε AMD GCN με 36 CUs στα 911 MHz, από 18 CUs στα 800 MHz, που είναι τώρα.

Η μνήμη RAM στο PlayStation 4.5 (Neo) φαίνεται επίσης σημαντικά βελτιωμένη με ταχύτητες 218 GB/s αντί για 176 GB/s στο κανονικό PlayStation 4. Με τόσο εμφανείς διαφορές στα specs, ευλόγως προκύπτει το ερώτημα αν οι developers θα εγκαταλείψουν το πρώτο PS4 δείχνοντας την προτίμησή τους στην νέα έκδοση της κονσόλας. Οι πληροφορίες θέλουν τη Sony να έχει θέσει ως όρο στους developers να δημιουργήσουν μια “βασική” έκδοση του παιχνιδιού, η οποία θα μπορεί να παίζει και στις δυο εκδόσεις.

Τέλος, λέγεται ότι οι developers δεν μπορούν να δημιουργήσουν Neo-only παιχνίδια και ότι το Neo δεν θα έρθει για να αντικαταστήσει το PS4, αλλά θα συνυπάρχει παράλληλα.

Προς το παρόν, κρατάμε τις απαραίτητες επιφυλάξεις μέχρι να γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις, ίσως μάθουμε στην E3 2016.

playstation 4.5 neo specs, PlayStation 4.5 (Neo): Διέρρευσαν τα specs της νέας έκδοσης

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

11 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Ernest

Αντί για 176 GB/s θα εννοείς. 😛

kostasb16b

Αν υπάρξει τέτοια έκδοση προφανώς δεν θα αλλάξει νούμερο γιατί θα είναι συμβατό με το 4 άρα οι developers θα γράφουν των ίδιο κώδικα στο ένα θα παίζει 1080p 60fps και στο παλαιό 900p

Η Microsoft είπε δεν της αρέσουν τέτοιες λύσεις αν είναι να αλλάξει θα πάει σε καινούρια έκδοση

Alex

Αν όντως υπάρξει τελικά μια τέτοια έκδοση, η Sony θα έχει απαξιώσει εκατομμύρια κόσμο που αγόρασε το PS4. Νέα κονσόλα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα;

One

Μπράβο στη Sony που ξεφτιλίζει το PC gaming γιατι ετσι τους πρέπει. Καλυτερα να παίρνω κονσόλα παρα να αναβαθμίζω συνέχεια πανάκριβες κάρτες γραφικών (που μπορει να καούν σε 2-3 χρόνια ), επεξεργαστές, μνήμες, οθόνες και να στο τελος να τρώω και την απαξίωση απο τους game developers.
Η πρωτη κονσόλα που ειχα ηταν ενα Sega Mega Drive και μετα πήρα PC. Παρολο που ειμαι fan της Sony δεν ειχα παρει ποτέ Playstation, αλλα ειλικρινά τωρα μονο κονσόλες απο εδω και πέρα.

Βαγγέλης

Ποιος ο λόγος οταν η αρχιτεκτονική του επεξεργαστή του ps4 και η ram του βολεύουν τους προγραμματίστες να γράφουν παιχνίδια περισσότερο απο οποιοδήποτε άλλο PlayStation ποτέ,δε μπορώ να καταλάβω περαν του vr σε τι άλλο θα θα χρησίμευε κατι τέτοιο.

John

Μετά την κατάργηση της σειράς Z στα κινητά (έστω και με δικαιολογία τις χαμηλές πωλήσεις δεν ήταν σωστή κίνηση) τώρα απαξιώνει και τα εκ. playstation 4 που έχουν πωληθεί. Μακριά από εταιρείες που δεν δείχνουν σεβασμό στον καταναλωτή όπως η τραγική Sony.

Ekimolaos

@One
Μπορεί να καούν σε 2-3 χρόνια οι GPU… Συνεχής αναβάθμιση CPU, GPU και οθόνης… Ok, έχεις δίκιο, εσύ ΠΡΕΠΕΙ να παίρνεις ΜΟΝΟ κονσόλες… Αλλιώς θα κάψεις το πορτοφόλι σου για νούμερα σε benchmarks, αχρείαστα…

shadgr

@John, δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω μαζί σου λιγότερο…

Μέχρι πριν 6 μήνες δεν υπήρχαν ιδιαίτερες αποκλειστικότητες σε παιχνίδια για το PS4. Και το έδωσα πριν 3 μήνες, γιατί με εκνεύρισε απίστευτα που έβγαλε το c-chasis και “κρέμασε” -νόμιζα- τους πρώτους.
Και τώρα διαβάζω και αυτό; Η πλήρης απαξίωση των προηγούμενων, που προσωπικά αισθάνομαι κορόιδο..
Τί είναι αυτό το πράγμα πια.. Όλοι μας θέλουν μηνιαίους συνδρομητές και αγοραστές μόνιμους της “νέας ανανεωμένης έκδοσης”. Δεν τους φτάνει που κάθε παιχνίδι κάνει “μόνο” 69,90;

Τελικά η πειρατεία τους αξίζει και με το παραπάνω!!! Και όταν τα κλειδώσουν τόσο πολύ, απλά θα πάψω να ασχολούμαι.

mourgos1234

Εγω δεν πειρα το ps4 το πρωτο γιατι ηξερα απο το ps3 οτι τον πρωτο χρονο εχει παντα bugs και ολα τα παιγνιδια που με ενδιεφεραν ή ειναι ακομη σε αναπτυξη ή απλα μπορουν να περιμενουν. Τελικα θα βγω κερδισμενος που περίμενα γιατι θα παρω κατ ευθεια το καινουργιο μοντελο.

Δεν θεωρω οτι αποτελει απαξιωση η κυκλοφορια της της βελτιωμενης εκδοσης… ειναι η ιδια ιστορια που ειχαν κανει και με το 3 που μετα απο λιγο βγαλαν εκδοχη με μεγαλυτερο αποθηκευτικο χώρο. Αν κανουν καποιο προγραμμα αντικαταστασης της παλιας με την καινουργια θα ειναι ενταξει.

Πως δηλαδη παιρνουν μερικοι καθε χρονο καινουργιο τηλεφωνο που αξιζει 600€ και οχι 400€ οπως το PS4 ? θα προτιμουσατε να μην κανανε αναβαθμισης και να μην μπορουσε μετα να λειτουργησει το VR ? Αν βγαζαν απ την αρχη το καλυτερο μοντελο μπορει να ειχαν πιο κακες πωλησεις λογω του υψηλοτερου κοστους.

mourgos1234

Επισης κατι που δεν εχει επισημανθει ακομη στο blog. KAI H MICROSOFT θα βγαλει καινουργιο XBOX One

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony PlayStation 5 Pro: Με ισχυρότερη GPU και ταχύτερη CPU

Νέο δημοσίευμα έρχεται να επιβεβαιώσει αναφορά από τον περασμένο μήνα που ήθελε να έρχεται στην αγορά ένα PlayStation 5 Pro.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Render που διέρρευσαν δείχνουν τη νέα αναλογία διαστάσεων

Το Xperia 1 VI της Sony φημολογείται ότι έχει παρόμοια σχεδίαση με τον προκάτοχό του, απλώς με διαφορετική αναλογία διαστάσεων οθόνης.

Smartphones Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Θα διατηρήσει ακριβώς το ίδιο σύστημα κάμερας με το V

Απογοητευτικά είναι τα νέα για για το Xperia 1 VI όσον αφορά στο hardware που έχει επιλέξει η Sony για τις κάμερες.