Sony PlayStation 4: Χάκερς “σπάνε” την κονσόλα και φέρνουν περισσότερα παιχνίδια PS2

Sony PlayStation 4 σπασμένο, Sony PlayStation 4: Χάκερς “σπάνε” την κονσόλα και φέρνουν περισσότερα παιχνίδια PS2

Χάκερς κατάφεραν να σπάσουν το Sony PlayStation 4, δίνοντας τη δυνατότητα να μπορεί κάποιος να παίξει παιχνίδια PS2 στη νεότερη κονσόλα.

Σύμφωνα με το Eurogamer, το κενό ασφαλείας στο λογισμικό της κονσόλας εντοπίστηκε νωρίτερα μέσα στον Ιανουάριο και είναι περιορισμένο μόνο σε όσες κονσόλες τρέχουν την έκδοση 4.05. Δεδομένου όμως ότι οι περισσότεροι πραγματοποιούν αυτόματες ενημερώσεις, αρκετοί θα έχουν αναβαθμίσει στην έκδοση 5.05 κι έτσι δεν θα μπορούν να εκμεταλλευτούν το σπάσιμο.

Πλέον, οι χάκερς μπορούν να αποθηκεύουν package files στο PlayStation 4, να αποκρυπτογραφήσουν τα παιχνίδια μέσω κατάλληλου λογισμικού, να τα ξαναβάλουν στα package files και να τα αποθηκεύσουν σε σπασμένες κονσόλες.

Να σημειωθεί ότι η backwards compatibility, δηλαδή η δυνατότητα των χρηστών με Playstation 4 να παίζουν τίτλους του Playstation 2 προσφέρεται και επίσημα σε κάποιο επίπεδο από τη Sony, όμως οι τίτλοι είναι περιορισμένοι.

Πλέον, οι χρήστες που τρέχουν τη σπασμένη έκδοση, θα μπορούν να βάλουν τα δικά τους αρχεία ISO σε ένα πακέτο, το οποίο μπορεί να αποθηκευτεί και να τρέξει στις σπασμένες κονσόλες.

Βέβαια, το σπάσιμο ενέχει τον κίνδυνο ότι ο χρήστης που θα επιλέξει να το κάνει θα χάσει την εγγύηση της συσκευής και δεν θα μπορεί να τρέχει ενημερώσεις που προορίζονται για μεταγενέστερες εκδόσεις του λογισμικού.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Μάκης

Τρίχες κατσαρές από κλασικά μπακαλίστικες χακερομεθοδος που δεν οδηγούν πουθενά!

Υ.Γ Αν είναι για να παίξω ένα PS2 παιχνιδι, να χαντακώσω το PS4 μου με τις κλασικές μεσοβέζικες λύσεις που ως συνήθως προτείνουν οι απανταχού χακερς προτιμώ να κατεβάσω το PS2 η το PS3 Fat 60GB από το πατάρι μου, και να το απολαύσω σωστά!

football 4 life

@Μάκης

ή να αγορασει απλα καποιος με 50ευρω μεταχειρισμενο ps2-ps3
αντι να χακαρει το ps4 που κανει 250..

P@NOS

Το ότι κατεβάζεις παιχνίδια ps4 από το internet και τα παίζεις δεν είναι τπτ ε?!!!
Εσείς κολλήσατε στο PS2!!

Nick

Ναι αντί να παίξω Call Of Duty, The Last Of Us, Until Dawn, Uncharted, κλπ, να βάλω παιχνίδι του PS2. Το περίμενα πως και πως! 😅

football 4 life

P@NOS
πως τα κατεβαζεις τα παιχνίδια ps4 από το internet και τα παίζεις;;
εχεις κανα link?
αν και νομιζω δεν υπαρχει αυτο που λες..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Games PlayStation PlayStation 4 PlayStation 5

Spartacus: Σύντομα η αποκάλυψη του Game Pass της Sony

Οι φήμες ότι η Sony ετοιμάζει μια νέα συνδρομητική υπηρεσία που έχει την κωδική ονομασία Spartacus υπάρχουν εδώ και καιρό.

Internet Apple Apple TV PS4

Apple TV+: Τρεις μήνες δωρεάν δοκιμή για τους κατόχους PS4

Η Sony ενημέρωσε τους κατόχους PS4 ότι μπορούν, αν θέλουν, να δοκιμάσουν το Apple Tv+ για τρεις μήνες δωρεάν στην κονσόλα τους.

Games PS4 Sony Xbox One

Capcom: Στο νέο παιχνίδι… βρέχει δεινόσαυρους

Το Exoprimal είναι το νέο παιχνίδι της Capcom, στο οποίο άνθρωποι με μεταλλικές στολές που αντιμετωπίζουν ορδές δεινοσαύρων.

Games PS4 Xbox One

Resident Evil 2/ 3/ 7: Λαμβάνουν δωρεάν ενημερώσεις επόμενης γενιάς αργότερα στη χρονιά

Η Capcom σκοπεύει να κυκλοφορήσει δωρεάν ενημερώσεις γραφικών για τα remakes του Resident Evil 2 και του Resident Evil 3, μαζί με το Resident Evil 7.