Η Κίνα απαγορεύει Pokemon GO και άλλα παρόμοια παιχνίδια

Το Pokemon Go κατάφερε να κάνει τεράστια επιτυχία το περασμένο καλοκαίρι. Εκατομμύρια άνθρωποι ανά τον κόσμο ξεκίνησαν να κυνηγούν μανιωδώς pokemon, στο σπίτι, στη δουλειά, στο δρόμο, σε εστιατόρια κλπ.

Αν το δούμε από τη μια πλευρά, τη θετική, το παιχνίδι βοηθά τους παίκτες να κινούνται περισσότερο, από το να είναι καθισμένοι σε έναν καναπέ. Υπάρχει όμως και η αρνητική πλευρά, με τα πολυάριθμα ατυχήματα και μάλιστα κάποια από αυτά θανατηφόρα. Υπήρξε περίπτωση οδηγού που σκότωσε 9χονο παιδί επειδή έπαιζε Pokemon GO πίσω από το τιμόνι.

Niantic και Nintendo δεν θα μπορέσουν να εκμεταλλευτούν την τεράστια αγορά της Κίνας, η οποία με πληθυσμό 1.3 δισ. θα μπορούσε να αποτελεί πολύ καλή ευκαιρία. Η κυβέρνηση αποφάσισε να μην επιτρέψει την κυκλοφορία του Pokemon GO για λόγους ασφαλείας και προστασίας. Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, οι αρχές εξέτασαν το παιχνίδι και κατέληξαν στο ότι αποτελεί “απειλή για τη μεταφορά και την προσωπική ασφάλεια των καταναλωτών”. Ένα ακόμη πρόβλημα είναι το γεγονός ότι χρησιμοποιείται η τοποθεσία των παικτών.

Από τη στιγμή που απαγορεύτηκε το Pokemon GO, αυτό σημαίνει ότι δεν θα επιτρέπονται ούτε παρόμοια AR location-based games στην Κίνα, ακόμη και αν είναι από Κινέζους developers.

pokemon go china, Η Κίνα απαγορεύει Pokemon GO και άλλα παρόμοια παιχνίδια

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
KnightRider

Λογικό τουλάχιστον !!

bezilys

Και Καλά έκανε

ChristosT

Αντε με την σειρα και οι υπολοιποι αλλοι…εχει καταντησει να μην πω τι…

ZURA

Και πολύ καλά έκανε… Πολλά ατυχήματα προκάλεσε.

Teo kouts

ΥΠΕΡΟΧΗ ΕΧΩ XIAOMI MI MAX !

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Games Nintendo

Επίσημο: Η Nintendo ετοιμάζει live-action ταινία Zelda!

Μετά τo Super Mario Bros., η Nintendo επιβεβαίωσε ότι εργάζεται τώρα σε μια προσαρμογή, live-action αυτή τη φορά, του The Legend of Zelda. 

Business Niantic

Niantic: Απολύει 230 υπαλλήλους, ακυρώνει παιχνίδια NBA και Marvel

H Νiantic, η εταιρεία πίσω από το hit Pokemon Go, απέλυσε 230 υπαλλήλους, ένα χρόνο αφότου απέλυσε ακόμα 90 υπαλλήλους.

Games Nintendo Nintendo Switch PlayStation

Nintendo Switch: Τρίτη κονσόλα με τις περισσότερες πωλήσεις όλων των εποχών

Μία σπουδαία διάκριση πέτυχε το Nintendo Switch, καθώς σύμφωνα με τη Nintendo έχει πουλήσει 122,55 εκατομμύρια μονάδες ξεπερνώντας θρυλικές παιχνιδομηχανές του Top 10.

Smartphones Nintendo Nintendo Switch

Nintendo: Εντυπωσιακή πτώση στις πωλήσεις των Switch

Κατώτερα των περσινών αριθμών αναμένονται τα οικονομικά στοιχεία της Nintendo για το 2022, με τις χαμηλές πωλήσεις των Nintendo Switch να παίζουν καθοριστικό ρόλο.