PS3 – Νέο firmware για εικόνα 1080p από την έξοδο HDMI

, PS3 – Νέο firmware για εικόνα 1080p από την έξοδο HDMIΗ Sony Computer Entertainment Europe (SCEE) ανακοίνωσε τη διαθεσιμότητα της νέας έκδοσης λειτουργικού συστήματος (firmware) του PLAYSTATION 3 (PS3). Η έκδοση 1.80 προσφέρει τη δυνατότητα upscaling της ανάλυσης των παιχνιδιών, αλλά και των ταινιών DVD σε ανάλυση υψηλής ευκρίνειας έως και 1080p.

Η δυνατότητα upscaling των DVDs σε HD ποιότητα, ήταν έως τώρα μια λειτουργία συνυφασμένη με τα κορυφαία DVD players, και το γεγονός ότι πλέον περιλαμβάνεται στη νέα έκδοση λειτουργικού συστήματος επιτρέπει στους κατόχους του PS3 να ενδυναμώσουν «εντυπωσιακά»1 την εμπειρία της παρακολούθησης της συλλογής των DVD ταινιών τους (σε συμβατή τηλεόραση). Εκτός από τις DVD ταινίες που θα αναπαράγονται σε full HD ανάλυση 1080p, το ίδιο θα συμβαίνει και με τα παιχνίδια του PlayStation 2 και του PlayStation για μια ακόμη πιο βελτιωμένη εμπειρία gaming.

Η έκδοση 1.80 προσφέρει μια ευρύτατη αναβάθμιση των ήδη εντυπωσιακών δυνατοτήτων του PS3 και εκτός των άλλων επιτρέπει στους χρήστες να απολαύσουν το «απομακρυσμένο παιχνίδι» (Remote Play) στο PSP μέσω Internet, αφού πλέον θα μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στο PS3 από οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη, αρκεί να διαθέτουν broadband σύνδεση στο Internet2.

Η έκδοση 1.80 επιτρέπει επίσης στους -συνδεδεμένους σε οικιακό δίκτυο- χρήστες να απολαμβάνουν στο PS3 πλούσιο οπτικοακουστικό περιεχόμενο (όπως φωτογραφίες, μουσική και βίντεο), αρκεί να είναι αποθηκευμένο σε συσκευές, οι οποίες υποστηρίζουν το πρότυπο DLNA3, οπουδήποτε κι αν βρίσκονται μέσα στο σπίτι. Με αυτό τον τρόπο, ενισχύονται οι δυνατότητες του PS3 να λειτουργήσει ως κεντρικός άξονας της οικιακής ψυχαγωγίας και αποκτά περίοπτη θέση στο σαλόνι σας.

Στις επιπρόσθετες λειτουργίες περιλαμβάνεται η δυνατότητα εκτύπωσης φωτογραφιών που είναι αποθηκευμένες στο σκληρό δίσκο του PS3 ή σε άλλα συνδεδεμένα αποθηκευτικά μέσα, σε επιλεγμένους εκτυπωτές της Epson μέσω USB σύνδεσης.

Οι κάτοχοι του PS3 έχουν τη δυνατότητα να αναβαθμίσουν το PS3 τους, με τη νεότερη έκδοση του λειτουργικού (1.80) από την 24η Μαΐου 2007.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Games PlayStation PlayStation 5 Xbox

PS5: Παιχνίδι του… Xbox πρώτο σε πωλήσεις στο Playstation Store

To Xbox αποφάσισε να μοιραστεί κάποια πρώην αποκλειστικά παιχνίδια της με το Playstation και ένα από αυτά κάνει πάταγο στο store.

Games PlayStation PlayStation 4 PlayStation 5

Playstation 2023 Wrap-Up: Αναδρομή στη gaming χρονιά σας και δωράκι από τη Sony

Το Playstation Wrap-Up 2023 της Sony είναι πλέον διαθέσιμο, με την εταιρεία να κάνει και ένα δωράκι στους παίκτες της.

Games PlayStation PlayStation 5 Sony

Η Sony λανσάρει το πρώτο χειριστήριο PS5 για παίκτες με ειδικές ανάγκες

Η Sony συνεργάστηκε με ειδικούς στην προσβασιμότητα για να κυκλοφορήσει ένα χειριστήριο PlayStation 5 για παίκτες με ειδικές ανάγκες.

Gear PlayStation PlayStation 5 Sony

PS6: Φήμες και προσδοκίες για την κονσόλα επόμενης γενιάς της Sony

Το 2020 σηματοδοτήθηκε από την εντυπωσιακή παρουσίαση του PlayStation 5 από τη Sony, μια στιγμή που αναμένονταν με μεγάλη ανυπομονησία.