Τα Worldwide Studios ετοιμάζουν έναν επαναστατικό νέο τίτλο για το PLAYSTATION 3

Τα Worldwide Studios της Sony Computer Entertainment (SCE WWS) βρίσκονται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν ότι θα συνεργαστούν με την εταιρεία ανάπτυξης Quantic Dream, με στόχο τη δημιουργία ενός αποκλειστικού τίτλου για το PLAYSTATION 3 – περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σύντομα.

Η Quantic Dream έχει να επιδείξει μια αξιοσημείωτη σειρά τίτλων, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους προσφέρουν στο κοινό ολοκληρωμένες διαδραστικές εμπειρίες κινηματογραφικών προδιαγραφών και έντονων «συναισθηματικών εντάσεων». Σε συνδυασμό με την ισχύ του Cell Broadband Engine και την τεχνολογία ανάπτυξης παιχνιδιών που προσφέρει το PLAYSTATION 3, το εγχείρημα αναμένεται να ορίσει νέο σημείο αναφοράς στην ανάπτυξη παιχνιδιών που συγκροτούν συναισθηματικές «εμπειρίες» για τους χρήστες.

Η γαλλική εταιρεία Quantic Dream, η οποία ιδρύθηκε το 1997 από τον David Cage, έχει κερδίσει την παγκόσμια αναγνώριση για τις επαναστατικές καινοτομίες που έχει προσφέρει στη βιομηχανία των video-games, ειδικά στους τομείς της διαδραστικής αφήγησης και του «συναισθηματικού» περιεχομένου. Τα επιτεύγματα του συγκεκριμένου στούντιο «μιλούν από μόνα τους». Πιο συγκεκριμένα, η Quantic Dream το 2005 υπέγραψε το πολυβραβευμένο Fahrenheit (γνωστό ως Indigo Prophecy στις Η.Π.Α. και τον Καναδά), ένα μεταφυσικό, διαδραστικό «μίγμα» κινηματογραφικής ταινίας και παιχνιδιού, το οποίο αποθεώθηκε από κοινό και κριτικούς για το γεγονός ότι επαναπροσδιόρισε το είδος των παιχνιδιών περιπέτειας.

Ο Aντιπρόεδρος των SCE Worldwide Studios, Michael Denny, δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι για την έναρξη της συνεργασίας με την Quantic Dream και για την ευκαιρία που μας δόθηκε να ωθήσουμε την εμπειρία του gaming σε ένα πρωτόγνωρο επίπεδο διαδραστικότητας, αλλά και στην “εμπλοκή” των παικτών σε ένα εντελώς νέο επίπεδο “συναισθηματικού” παιχνιδιού. Τους ερχόμενους μήνες πρόκειται να αποκαλύψουμε περισσότερες λεπτομέρειες για αυτόν τον ξεχωριστό τίτλο».

Ο ιδρυτής, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Quantic Dream, David Cage, δήλωσε «Πιστεύαμε πάντα ότι οι τίτλοι “επόμενης γενιάς” συνεπάγονται περιεχόμενο βασισμένο στη «συναισθηματική εμπλοκή» των παικτών. Για μας το PLAYSTATION 3 είναι η μοναδική πλατφόρμα, η οποία μπορεί να πραγματοποιήσει την υπόσχεση και η συνεργασία με τα SCE WWS μας εμπνέει και μας ευχαριστεί».

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Games PlayStation PlayStation 5 Xbox

PS5: Παιχνίδι του… Xbox πρώτο σε πωλήσεις στο Playstation Store

To Xbox αποφάσισε να μοιραστεί κάποια πρώην αποκλειστικά παιχνίδια της με το Playstation και ένα από αυτά κάνει πάταγο στο store.

Games PlayStation PlayStation 4 PlayStation 5

Playstation 2023 Wrap-Up: Αναδρομή στη gaming χρονιά σας και δωράκι από τη Sony

Το Playstation Wrap-Up 2023 της Sony είναι πλέον διαθέσιμο, με την εταιρεία να κάνει και ένα δωράκι στους παίκτες της.

Games PlayStation PlayStation 5 Sony

Η Sony λανσάρει το πρώτο χειριστήριο PS5 για παίκτες με ειδικές ανάγκες

Η Sony συνεργάστηκε με ειδικούς στην προσβασιμότητα για να κυκλοφορήσει ένα χειριστήριο PlayStation 5 για παίκτες με ειδικές ανάγκες.

Gear PlayStation PlayStation 5 Sony

PS6: Φήμες και προσδοκίες για την κονσόλα επόμενης γενιάς της Sony

Το 2020 σηματοδοτήθηκε από την εντυπωσιακή παρουσίαση του PlayStation 5 από τη Sony, μια στιγμή που αναμένονταν με μεγάλη ανυπομονησία.