PS4 και Xbox One: 69 εκατ. και 39 εκατ. πωλήσεις μέχρι το 2019

Η Sony έχει εδραιώσει εδώ και καιρό την κυριαρχία της έναντι της Microsoft όσον αφορά στον ανταγωνισμό του PlayStation 4 με το Xbox One. Από τότε, η Sony προηγείται στις πωλήσεις παγκοσμίως και προβλέπεται να συνεχίσει με την Microsoft να ακολουθεί

Προβλέπεται ότι μέχρι το 2019 θα έχουν πουληθεί συνολικά 108 εκατ. PlayStation 4 και Xbox One παγκοσμίως, με το πρώτο να παίρνει τη μερίδα του λέοντος.

Σύμφωνα με τα δεδομένα που παρουσιάστηκαν στο Game Developers Conference από την Wargaming, το PS4 θα έχει πουλήσει 69 εκατομμύρια κομμάτια, ενώ το Xbox One έρχεται δεύτερο με 39 εκατ. πωλήσεις. Αυτή τη στιγμή εκτιμάται ότι υπάρχουν πάνω από 36 εκατ. ενεργά PlayStation 4 στην αγορά, ενώ ο αντίστοιχος αριθμός των Xbox One είναι στα 19 εκατομμύρια.

Η Wargaming συγκέντρωσε τα δεδομένα της από πηγές όπως IDG Consulting, Superdata και IHS, όχι από Sony και Microsoft. H Microsoft δεν συνηθίζει να δίνει ακριβή αριθμό πωλήσεων, αλλά τελευταία φορά είχε αναφερθεί ότι είχε πουλήσει 18 εκατ. κομμάτια, ενώ η Sony έχει ανακοινώσει ότι πούλησε πάνω από 36 εκατ. PS4.

ps4 xbocx one sales, PS4 και Xbox One: 69 εκατ. και 39 εκατ. πωλήσεις μέχρι το 2019

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Xperiakias

PS4 δεν έχει αντίπαλο!!!

Νίκος 31

Τι εννοείς δεν έχει αντίπαλο. Ίδια γραφικά, ίδιες δυνατότητες, ίδια παιχνίδια με εξαίρεση 4-5 αποκλειστικότητες της μίας και της άλλης κονσόλας. Ότι και να πάρεις το ίδιο είναι. Πήρες One; Δεν θα παίξεις Uncharted. Πήρες PS4; Δεν θα παίξεις Gears. Και σταματάει εκεί. The Order, Forza και ελάχιστοι τίτλοι ακόμα.

Το θέμα είναι πιο θα σπάσει πρώτο. Εκεί θα δείς την πραγματική διαφορά στίς πωλήσεις.

giorgosgek

H sony εχει πολλους καλους αποκλειστικους τιτλους , που ακομα και gamers υπολογιστη και xbox παραδεχονται , uncharted , last of us και αρκετα αλλα δεν συγκρινονται και ας μην ειναι το last of us next gen , γραφικαρες ,gameplay , ιστορια , μουσικη. Το xbox ειχε καλα exclusive παλια, αλλα πλεον εχουν πεσει , προσπαθησε η microsoft λιγο με το tomb raider , εκανε πολλα λαθη με την κονσολα και το μετανιωνει τωρα . Ο φιλος απο πανω εννοει οτι σε πωλησεις ειναι πολυ μπροστα και ολοι το προτιμουν , ξερω πολλους που γυρισαν σε playstation . Eπισης το Ps3 οταν εσπασε εκτοξευτηκε στα υψη και ειχες απειρες δυνατοτητες ,δεν υπηρχε το ιδιο Hype γυρω απο το x360 , επισης μεχρι προσφατα στο σπασμενο xbox μπορουσες να παιζεις αντιγραμμενα παιχνιδια μονο απο cd , οχι απο σκληρο , δεν ξερω αν αλλαξε..

Νίκος 31

το 360 παίζει παιχνίδια απο σκληρό απο το 2009-2010, Jtag, RGH κτλ.

Νίκος 31

Και το Xbox έχει αρκετά αποκλειστικά, Gears, Halo, Fable, Quantum Break, Forza, παλιότερα Alan Wake κτλ, το θέμα για εμένα παίχτηκε στίς @@ που έκανε η Microsoft πρίν και στίς αρχές της κυκλοφορίας του One, ενσωματωμένο Kinect, μόνιμα Online, μεταχειρισμένα παιχνίδια, μέχρι και για Face Control απο την κάμερα του Kinect λέγανε. Εκεί πάτωσε η Microsoft και το γυρίσανε όλοι στην Sony και καλά να πάθει, στην επόμενη γενιά είμαι σίγουρος θα προσέξει περισσότερο και δεν θα παίξει με την νοημοσύνη του κόσμου. Αν και για εμένα δεν έχει κριθεί ακόμα τίποτα, όλα θα παιχτούν στο πιο θα σπάσει πρώτο και βασικά τι ξεκλείδωμα θα έχει. Αν δεν σπάσουνε σύντομα, εκεί θα μείνουνε. Ήδη οι διαθέσιμοι τίτλοι σε ποσότητα και σε ποιότητα είναι κατά πολύ μειωμένοι σε σχέση με την προηγούμενη γενιά. Πρίν 5 χρόνια δεν προλάβαινες να Seedάρεις αυτά που κατέβαζες 😛

giorgosgek

@Νίκος 31 Ισχυει , θα το ελεγα, επισης το λειτουργικο δεσμευει περισσοτερη ram , πανω απο τη μιση. Το xbox ειχε οντως παιχνιδια , αλλα που ειναι τωρα , halo πουθενα και μην πειτε οτι το guardians ηταν ανταξιο της σειρας, ουτε μπορω να πω τιποτα για το gears. Βασικα δεν συγκρινονται πλεον με αυτα που ειναι τα exlusive της sony. Oμως quantum break και φορζα ειναι σωστα.Απο την αλλη το ps εχει gran turismo , driveclub που ειναι ισως και το καλυτερο παιχνιδι στο ειδος του αλλα το studio εκλεισε, Κillzone ,THE LAST OF US, UNCHARTED, GOD OF WAR,infamous αν και τα τελευταια δεν ελεγαν, ειχε METAL GEAR ,το 4 ηταν το καλυτερο αν και πολλοι απογοητευτηκαν, ειχε resistance που ηταν οκ. Απο εκει και περα εχει ενα καρο παιχνιδακια ακομα και για παιδια , sly , ratchet and clank

X

Άντε MS σπάστο τι περιμένεις 😉

Νίκος 31

Να λέμε και την αλήθεια πάντως παιδιά, οι πωλήσεις μίας κονσόλας δεν σημαίνουν και ανάλογους χρήστες. Άμα βάλετε κάτω τα 3 κόκκινα λαμπάκια και τα μπάν, ο καθένας απο εμάς που χρησιμοποιούσαμε Xbox και ειδικά στο Live, μέχρι και το 2010 τουλάχιστον που κυκλοφορήσανε τα Jasper, είχαμε αγοράσει απο 3-4 κονσόλες.Όποιος σύχναζε σε Xbox φόρουμ καταλαβαίνει τι θέλω να πώ. Μόνο εγώ είχα 2 RROD, 2 μπάν Νοέμβριο 2008 και 2009 αν θυμάμαι καλά και 2 καμμένα DVD Drive αργότερα που ήξερα και τα αντικατέστησα με το γνωστό κόλπο με το κλειδί της μητρικής. Με λίγα λόγια, οι πωλήσεις δια του 5.

Και το Playstation 3 είχε θεματάκια με την κάρτα γραφικών και το Bluray, ειδικά απο Bluray πήγανε σχεδόν όλοι κάποια στιγμή. Αν δεν υπήρχανε τα προβλήματα θα είχανε πουλήσει απο 15 εκατομμύρια έκαστος κάθε παιχνιδομηχανή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear PlayStation VR Sony

Sony PS VR2: Σταματά προσωρινά η παραγωγή λόγω αποθέματος

H Sony ξεκίνησε την κυκλοφορία του headset PS VR2 το Φεβρουάριο του 2023, έχοντας μεγάλη εμπιστοσύνη στο προϊόν και στην απήχηση που θα είχε.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony Playstation 5 Pro: Με έως και τρεις φορές ταχύτερη GPU, έρχεται στα τέλη του 2024

Η Sony φέρεται να εργάζεται σε ένα μοντέλο PlayStation 5 Pro που μπορεί να περιλαμβάνει μια πολύ πιο ισχυρή GPU.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.