Games

Η Sony φέρνει ένα cult χειριστήριο PlayStation για τηλέφωνα

Φαίνεται ότι η Sony δεν αστειευόταν όταν είπε ότι θα εστιάσει την προσοχή της στο gaming στη σφαίρα των κινητών. Πίσω στο 2011, εξετάσαμε το τηλέφωνο Sony Xperia Play, μία περίεργη συσκευή με joypad και κουμπιά που μιμούνταν το χειριστήριο PlayStation. Περάσαμε αμέτρητες ώρες παίζοντας παλιά παιχνίδια της Sony ή εξομοίωση Cadillacs&Dinosaurs και είμαστε εντυπωσιασμένοι από το concept.

Περιττό να πούμε ότι οι οθόνες των τηλεφώνων ήταν πολύ μικρότερες και χαμηλότερης ποιότητας τότε, καθώς και τα chipset ήταν μάλλον αργά για τρισδιάστατα παιχνίδια με γρήγορο ρυθμό. Με τους σημερινούς επεξεργαστές 5nm και την επερχόμενη επανάσταση στα 3nm/4nm, καθώς και με οθόνες κινητών HDR ανάλυσης έως και 4K, όπως στην τελευταία ναυαρχίδα της Sony, Xperia Pro-1, ίσως είναι καιρός να αναβιώσουμε την εμπειρία του PlayStation στα τηλέφωνα.

Τουλάχιστον αυτό μπορεί να σκεφτόταν η Sony όταν κατοχύρωσε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας ένα χειριστήριο τύπου PlayStation που προοριζόταν για φορητές συσκευές. Διαθέτει όλα τα εικονικά κουμπιά, τα μαξιλαράκια και τις σκανδάλες που γνωρίζουμε και αγαπάμε από την πλήρη κονσόλα, αλλά μην ζητάτε κραδασμούς τύπου DualSense, καθώς η απεικόνιση της πατέντας μοιάζει πολύ με το δοκιμασμένο και αληθινό μοντέλο DualShock.

Τον Οκτώβριο, η Sony επέλεξε έναν πρώην επικεφαλή περιεχομένου της Apple Arcade, τον Nicola Sebastiani, ως επικεφαλή του τμήματος κινητής τηλεφωνίας. Αυτό έγινε για να αξιοποιήσει την επιρροή του στο gaming και την αναγνώριση της επωνυμίας της σε αυτό το πεδίο. Επιπλέον, ο επικεφαλής franchise του PlayStation, Jim Ryan, επιβεβαίωσε αυτήν την νέα κατεύθυνση:

Σκεφτήκαμε πώς οι παίκτες απολαμβάνουν το περιεχόμενό μας και είχαμε κάποια πρόωρη επιτυχία πειραματιζόμενοι με παιχνίδια και εφαρμογές για κινητά για να παρέχουμε περισσότερες επιλογές στους παίκτες. Το κινητό είναι μόνο ένας από τους τομείς που εξερευνούμε για να προσεγγίσουμε εκατομμύρια παίκτες πέρα από τις πλατφόρμες μας.

Το PlayStation διαθέτει έναν τεράστιο κατάλογο με ποικίλα IP πρώτου κατασκευαστή που μπορούν να μεταβούν σε παιχνίδια smartphone και να συμπληρώσουν τα παιχνίδια μας AAA ή τα παιχνίδια ζωντανής υπηρεσίας. Εξερευνούμε την αγορά κινητής τηλεφωνίας με μερικά υπέροχα franchise του PlayStation, γι’ αυτό μείνετε συντονισμένοι.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Μένια Ράπτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.