Sony: Το τμήμα του PlayStation ανανεώνεται και μετακομίζει στις ΗΠΑ

Το τμήμα mobile της Sony δεν τα πηγαίνει ιδιαίτερα καλά το τελευταίο διάστημα, όμως η Sony δεν δραστηριοποιείται μόνο εκεί. Το κομμάτι που φέρνει πολλά χρήματα στα ταμεία της Sony και ηγείται στην αγορά, είναι αυτό του gaming.

Σε μια προσπάθεια να ενισχύει την επιχείρηση του PlayStation στο σύνολο, η Sony αποφάσισε να συγχωνεύει το τμήμα Sony Computer Entertainment (SCE) που ήταν υπεύθυνο για το hardware της κονσόλας, με το Sony Network Entertainment που τρέχει το PlayStation Store και Network, αλλά είναι υπεύθυνο και για την υπηρεσία streaming PlayStation Vue.

Το νέο τμήμα που προκύπτει ονομάζεται Sony Interactive Entertainment (SIE) και θα ξεκινήσει τη λειτουργία του από 1η Απριλίου 2016. Το ενδιαφέρον είναι ότι δεν θα πάρει τα κεντρικά γραφεία της Sony Computer Entertainment (SCE) στο Τόκιο, αλλά το νέο τμήμα θα λειτουργεί στο San Mateo της Καλιφόρνια. Επικεφαλής του τμήματος θα είναι ο Andrew House.

Με την ενσωμάτωση του hardware, software, περιεχομένου, PlayStation Store και Network σε μια ενιαία Sony Interactive Entertainment (SIE), στόχος είναι η περαιτέρω ανάπτυξη του τμήματος του PlayStation. “Along with our business partners, SIE will develop pioneering services and products that will continue to inspire consumers imaginations and lead the market”, σχολίασε ο Andrew House.

Αρχικά οι χρήστες δεν θα αντιληφθούν κάποια διαφορά από την ενοποίηση που κάνει η Sony, όμως το νέο τμήμα μελλοντικά αναμένεται να είναι πολύ πιο δραστήριο σε σύγκριση με τον προκάτοχό του.

sony interactive entertainment, Sony: Το τμήμα του PlayStation ανανεώνεται και μετακομίζει στις ΗΠΑ

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear PlayStation VR Sony

Sony PS VR2: Σταματά προσωρινά η παραγωγή λόγω αποθέματος

H Sony ξεκίνησε την κυκλοφορία του headset PS VR2 το Φεβρουάριο του 2023, έχοντας μεγάλη εμπιστοσύνη στο προϊόν και στην απήχηση που θα είχε.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony Playstation 5 Pro: Με έως και τρεις φορές ταχύτερη GPU, έρχεται στα τέλη του 2024

Η Sony φέρεται να εργάζεται σε ένα μοντέλο PlayStation 5 Pro που μπορεί να περιλαμβάνει μια πολύ πιο ισχυρή GPU.

Games PlayStation PlayStation 5 Xbox

PS5: Παιχνίδι του… Xbox πρώτο σε πωλήσεις στο Playstation Store

To Xbox αποφάσισε να μοιραστεί κάποια πρώην αποκλειστικά παιχνίδια της με το Playstation και ένα από αυτά κάνει πάταγο στο store.

Smartphones PlayStation 5 Sony

Sony PS5: Δεν έπιασε τον στόχο πωλήσεων – Μπαίνει στο τελευταίο στάδιο του κύκλου ζωής του

H Sony περιμένει να πουλήσει 4 εκατομμύρια λιγότερες κονσόλες PS5 το οικονομικό έτος 2023 που λήγει στις 31 Μαρτίου.