Games

Sony: Μειώνει την παραγωγή του PS5 λόγω έλλειψης εξαρτημάτων

Μεγάλο αντίκτυπο στις αλυσίδες εφοδιασμού μεταξύ των περισσότερων βιομηχανιών έχει η πανδημία του κορωνοϊού, με “θύμα” της να είναι και η Sony.

Η εταιρεία φαίνεται πως θα μειώσει ξανά τη διαθεσιμότητα του PlayStation 5, με το Bloomberg να εξηγεί πως η κίνηση αυτή οφείλεται σε ελλείψεις εξαρτημάτων και logistics.

H δημοσίευση, επικαλούμενη άτομα με γνώση επί του θέματος, αναφέρει ότι η Sony είχε προηγουμένως προβλέψεις παραγωγής 16 εκατομμυρίων μονάδων μέχρι τον Μάρτιο, αλλά τώρα έχει μειωθεί σε περίπου 15 εκατομμύρια, γεγονός που σημαίνει ότι πιθανότατα θα καλύψει τον στόχο της να πουλήσει 14,8 εκατομμύρια PS5 έως τον Μάρτιο.

Το μεγάλο πρόβλημα της Sony προέρχεται από την άνιση διάθεση εμβολίων στις αναπτυσσόμενες χώρες όπου έχει δημιουργήσει τις βάσεις παραγωγής της, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να καθορίσει την προσφορά τσιπ και άλλων εξαρτημάτων.

Το συγκεκριμένο κώλυμα επηρεάζει και τους κατασκευαστές παιχνιδιών καθώς οι οπαδοί του PS5 στρέφονται προς τις εκδόσεις των παιχνιδιών της κονσόλας για υπολογιστή λόγω της περιορισμένης διαθεσιμότητάς τους.

Επεξεργάστηκε την 11 Νοεμβρίου 2021 15:56

Σχόλια

  • να στειλει η Κομισιον καμια 10αρια εκατομμύρια εμβόλια στη Ταιβαν τοτε....να παρει πισω εστω τα μισα ps5...

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αντώνης Γιαγδζόγλου

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.