Ξαναχτύπησαν χάκερς το Sony Playstation Network;

Playstation Network χάκερς, Ξαναχτύπησαν χάκερς το Sony Playstation Network;

Για λίγη ώρα χτες, white hat χάκερς κατάφεραν να “καταλάβουν” τον λογαριασμό του Playstation Network της Sony στο Twitter, ισχυριζόμενοι ότι κατάφεραν να υποκλέψουν στοιχεία από τις βάσεις του PSN.

Η ομάδα ονομάζεται OurMine και ανέφερε στο Twitter:

“Διέρρευσε η βάση δεδομένων του Playstation Network”και πρόσθεσε:

“Όχι, δεν πρόκειται να το μοιράσουμε, είμαστε μια ομάδα ασφαλείας. Αν εργάζεσαι στο Playstation, τότε πήγαινε στο site μας ourmine.org ”

Το τελευταίο tweet τους ανέφερε: “Playstation, επικοινώνησε μαζί μας, υπάρχει διαρροή στη βάση δεδομένων του Playstation Network.

Ας κάνουμε το #PlaystationLeaks δημοφιλή”!

Playstation Network χάκερς, Ξαναχτύπησαν χάκερς το Sony Playstation Network;

Η Sony κατάφερε και “πήρε πίσω” γρήγορα τον λογαριασμό της και κατέβασε και τα tweets. Όμως, κάποιοι χρήστες κατάφεραν και απέσπασαν στιγμιότυπα.

Εκπρόσωπος της ομάδας OurMine δήλωσε στο Business Insider: “Αποσπάσαμε μόνο πληροφορίες εγγραφής (όπως ονόματα, email κλπ). Όχι δεν πρόκειται να τα δημοσιεύσουμε. Είμαστε μια ομάδα ασφαλείας. Μόνο θα τα στείλουμε στη Sony για να το αποδείξουμε και όχι, η Sony δεν έχει επικοινωνήσει ακόμη μαζί μας”.

Πάντως η OurMine είναι αρκετά γνωστή ομάδα ασφαλείας και ιδιαίτερα γνωστή στο να καταλαμβάνει λογαριασμούς στα social media. Νωρίτερα μέσα στο έτος υπέκλεψε τους λογαριασμούς των WWE, CNN, Netflix στο Facebook και στο Twitter ενώ έχει καταφέρει να χακάρει και τους λογαριασμούς των Mark Zuckerberg και Jack Dorsey, CEO του Twitter.

Η Sony μέχρι στιγμής δεν έχει δεν σχολιάσει το συμβάν.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
One

Δεν ξέρω αν το εχετε παρατηρήσει αλλα μόνο τις αμερικάνικες εταιρίες της Sony χακαρουν και οχι τις ιαπωνικές ή όπου αλλού εχει. Από θέματα ασφαλείας η αμερική εχει μεγάλο πρόβλημα, οπως με τις εταιρείες που αναφέρατε, αλλα και τη Yahoo που επίσης είχε γίνει μεγάλος ντόρος…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Games PlayStation 5 Sony Sony PlayStation

Sony Playstation 5: Η νέα, μικρότερη έκδοση έρχεται τον Νοέμβριο

Η Sony ανακοίνωσε τη νέα έκδοση Playstation 5, που ανεπίσημα λέγεται PS5 slim, τρία χρόνια μετά την αρχική ανακοίνωσή της.

Games Microsoft PlayStation Sony

PS6: Η Microsoft θεωρεί ότι ξέρει πότε θα κυκλοφορήσει

Με αφορμή τις δικαστικές διαμάχες για τη συμφωνία της Microsoft με την Activision Blizzard έχουν κυκλοφορήσει πολλές εσωτερικές πληροφορίες.

Cars Hackers

Ferrari: Κυβερνοεπίθεση εξέθεσε προσωπικά δεδομένα πελατών

Η Ferrari γνωστοποίησε ότι δέχθηκε επίθεση τύπου ransomware η οποία είχε σαν αποτέλεσμα να αποκαλυφθούν προσωπικά δεδομένα πελατών της.

Smartphones Google Hackers Samsung

Google: Προειδοποιεί την Samsung να διορθώσει τα μόντεμ της

Το Project Zero, η ομάδα της Google που είναι αφιερωμένη στην έρευνα ασφάλειας, εντόπισε προβλήματα στα μόντεμ της Samsung που τροφοδοτούν συσκευές όπως το Pixel 6, το Pixel 7 και ορισμένα μοντέλα των Galaxy S22 και A53.