Sony PSP-3000 | Με νέα οθόνη και ενσωματωμένο μικρόφωνο

, Sony PSP-3000 | Με νέα οθόνη και ενσωματωμένο μικρόφωνοΗ Sony Computer Entertainment Inc. ανακοίνωσε ότι πρόκειται να λανσάρει ένα νέο PSP (PlayStationPortable), το PSP-3000, μία φορητή συσκευή ψυχαγωγίας με εξελιγμένη LCD οθόνη, η οποία αναδεικνύει περαιτέρω την ιδιαίτερα δημοφιλή, υψηλής ανάλυσης οθόνη του PSP. Το νέο PSP θα είναι διαθέσιμο στα καταστήματα της Ιαπωνίας, της Ασίας, της Βορείου Αμερικής και της Ευρώπης από τον Οκτώβριο του 2008.

Διατηρώντας τον αρχικό σχεδιασμό και τη λειτουργικότητα του υπάρχοντος slim and light PSP, η ποιότητα εικόνας της νέας LCD οθόνης έχει αναβαθμιστεί εντυπωσιακά, ενώ έχει προστεθεί κι ένα ενσωματωμένο μικρόφωνο προκειμένου η συσκευή να ανταποκριθεί στην απαίτηση των χρηστών να απολαμβάνουν παιχνίδια και περιεχόμενο με λειτουργίες φωνητικών εντολών και χωρίς τη χρήση εξωτερικού μικροφώνου.

, Sony PSP-3000 | Με νέα οθόνη και ενσωματωμένο μικρόφωνοΠροσφέροντας το υψηλότερο επίπεδο αντίθεσης (contrast), τον καλύτερο χρόνο απόκρισης, και το ευρύτερο δυνατό χρωματικό φάσμα χρώματος για LCD οθόνη φορητής συσκευής, το νέο PSP μπορεί να απεικονίσει ταινίες και φωτογραφίες με περισσότερο φυσικά και ζωντανά χρώματα στην υψηλής ανάλυσης, 4,3 ιντσών οθόνη. Η νέα LCD οθόνη διαθέτει αντι-ανακλαστική τεχνολογία, η οποία επιτρέπει την καθαρότερη απεικόνιση σε καλά φωτισμένα δωμάτια, ή ακόμη και σε εξωτερικούς χώρους.

Το ενσωματωμένο μικρόφωνο θα επιτρέπει στους χρήστες να απολαμβάνουν με ευκολία παιχνίδια που απαιτούν μικρόφωνο*1, το Skype*2, καθώς και άλλα εργαλεία επικοινωνίας. Μέσω αυτών των επιπρόσθετων και αναβαθμισμένων χαρακτηριστικών, όχι μόνο θα βελτιωθεί η εμπειρία του χρήστη PSP, αλλά και οι σχεδιαστές περιεχομένου θα αποκτήσουν μεγαλύτερη ευελιξία στην ανάπτυξη δημιουργικού και ψυχαγωγικού υλικού για το νέο PSP.

Διευρύνοντας περαιτέρω τις δυνατότητες ψυχαγωγίας του PSP, η έξοδος video*3 έχει, επίσης, επεκταθεί, ώστε να προβάλει και αναλογικό σήμα (interlace format), γεγονός που θα επιτρέπει στους χρήστες του νέου PSP να απολαμβάνουν το παιχνίδι και σε τηλεοράσεις που δεν υποστηρίζουν προοδευτική σάρωση, με τη χρήση διαφορετικών καλωδίων. Το υπάρχον slim and light PSP προσφέρει τη δυνατότητα προβολής μόνο σε τηλεοράσεις προοδευτικής σάρωσης.

Το Sony PSP-3000 θα διατεθεί στην παγκόσμια αγορά τον Οκτώβριο του 2008.

*1 Η λειτουργία του μικροφώνου είναι συμβατή μόνο με παιχνίδια που υποστηρίζουν τη λειτουργία
*2 Προκειμένου να χρησιμοποιήσουν το Skype στο PSP, οι χρήστες θα πρέπει να ανοίξουν λογαριασμό Skype, να διαθέτουν κάρτα μνήμης Memory Stick Duo™, μια ασύρματη σύνδεση στο Internet και ένα τηλεχειριζόμενο σετ ακουστικών (PSP-S140) ή ακουστικά συμβατά με Skype. Συστήνεται να μιλάτε κοντά στο μικρόφωνο (περίπου 10εκ. από το μικρόφωνο).
*3 Τα καλώδια εξόδου εικόνας (AV καλώδιο / S VIDEO καλώδιο / D Terminal AV καλώδιο / Component AV καλώδιο) πωλούνται ξεχωριστά. Η λίστα των προϊόντων ενδέχεται να διαφέρει ανά χώρα/ περιοχή.
*4 Οι χρωματικές παραλλαγές ενδέχεται να διαφέρουν ανά χώρα/ περιοχή.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony PlayStation 5 Pro: Με ισχυρότερη GPU και ταχύτερη CPU

Νέο δημοσίευμα έρχεται να επιβεβαιώσει αναφορά από τον περασμένο μήνα που ήθελε να έρχεται στην αγορά ένα PlayStation 5 Pro.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Render που διέρρευσαν δείχνουν τη νέα αναλογία διαστάσεων

Το Xperia 1 VI της Sony φημολογείται ότι έχει παρόμοια σχεδίαση με τον προκάτοχό του, απλώς με διαφορετική αναλογία διαστάσεων οθόνης.

Smartphones Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Θα διατηρήσει ακριβώς το ίδιο σύστημα κάμερας με το V

Απογοητευτικά είναι τα νέα για για το Xperia 1 VI όσον αφορά στο hardware που έχει επιλέξει η Sony για τις κάμερες.