Xbox One, 1 εκατομμύριο πωλήσεις σε λιγότερο από 24 ώρες

Η Microsoft ανακοίνωσε ότι το launch του Xbox One ήταν το μεγαλύτερο στην ιστορία του Xbox. Η εταιρεία με έδρα το Redmond, ανακοίνωσε ότι 1 εκατομμύριο gamers απέκτησαν την κονσόλα σε λιγότερο από 24 ώρες, κάτι που αναμφισβήτητα πρόκειται για κάτι εντυπωσιακό. Βεβαίως, και η Sony κατάφερε να πετύχει κάτι τέτοιο και νομίζουμε ότι η επίδοση της ήταν πιο εντυπωσιακή. Η κονσόλα της Ιαπωνικής εταιρείας, το PlayStation 4 κατάφερε να πουλήσει ένα εκατομμύριο τεμάχια μόνο στις αγορές των Ηνωμένων Πολιτειών και του Καναδά. Αντίθετα η “εκκίνηση” του Xbox One έγινε σε 13 αγορές εχθές.

Όσο αφορά στις πρώτες ώρες παιχνιδιού; Η Microsoft έκανε γνωστό πως εχθές:

• Περισσότερα από 60 εκατομμύρια ζόμπι σκοτώθηκαν στο “Dead Rising 3
• Περισσότερα από 3.6 εκατομμύρια μίλια έγιναν “Forza Motorsport 5
• Περισσότερα από 7.1 εκατομμύρια combos έγιναν στο “Killer Instinct
• Περισσότερα από 8.5 εκατομμύρια εχθροί νικήθηκαν στο “Ryse: Son of Rome

Xbox One, Xbox One, 1 εκατομμύριο πωλήσεις σε λιγότερο από 24 ώρεςXbox One, Xbox One, 1 εκατομμύριο πωλήσεις σε λιγότερο από 24 ώρες

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

15 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
AnakinSkywalker

Νομίζω πως ο πόλεμος της 8th generation μάχης παιχνιδομηχανών θα βγάλει νικητή το PS4 με διαφορά.

tech21man

Μπαινεις σε thread για το one να πεις για το Ps4?!

Forza ρε φιλε και τα μυαλα στα καγκελα. Και πισω απο τα nintendo να ηταν το xbox απο τη στιγμη που βγαζεις exclusive σαν και αυτο το παιρνεις. Χτες επαιζα το 4 και με εκανε να καταλαβω γιατι δε ξανασπαταλαω ουτε δευτερολεπτο πισω απο playstation με gran turismo μεσα. Στο ερεβος!

Peter

Παιδια τι περιμενατε PS4 RAM 8GB GDDR5 5500 MHz 176.0 GB/s vs XboxOne 8GB DDR3 2133 MHz 68.3 GB/s.
PS4 καρτα γραφικων 1152 shaders 1.84 TFLOP/s vs XboxOne καρτα γρφικων 768 shaders 1.31 TFLOP/s 853MHz αλλα για τα ποσα MHz ειναι το PS4 αγνωστο.
PS4 CPU λενε 2.75 GHz Octa Core vs XboxOne 1.75 GHz Octa Core

stratos

εγω ένα ξέρω: παιρνεις (ή συνθέτεις) ένα τουμπανο υπολογιστή με κανα 1000ρικο (ή και λιγοτερο) και παιζεις όσα παιχνιδια θες, κι αμα παλιώσει τον αναβαθμίζεις. Άσε που τα παιχνιδια για pc ειναι συνήθως πιο φτηνά απο ότι για παιχνιδομηχανες (αν δεν τα κατεβάσεις πειρατικα :D). Γνώμη μου πάντα μη πεσεται πανω μου να με φατε μερικοί.

agelos

Δεν θελω να σας πληγωσω αλλα αν δειτε τα νουμερα παγκοσμιων πολησεων σε παιχνιδομηχανες εχουν ως εξης :
Nintendo WII περι τα 130 εκ πλωλησεις , xbox περι τα 90εκ πωλησεις και καπου στα 76εκ εχει φτασε το ps4. Μην νομιζεται οτι ο υπολοιπος κοσμος εχει τοσο αγαπη στη sony…ακομα και στα κινητα την se την ειχαμε πρωτη και στο εξωτερικο ειχε ενα μεριδιο περιπου 7.2 τοτε .
Ακομα και το προ ειναι δευτερο τελευταια 2ετια πισω απο τ fifa,αλλα Ελλαδαρα το εχουμε στο θεο…

agelos

Τα chars δεν μετρανε…το wii ηταν πολυ πισω αλλα παγκοσμια σε πωλησεις πρωτο…

agelos

Λιγο πιο κατω απο οτι ειπα αλλα οπως ειπα πρωτο wii με ρεκορ μαλιστα ,δευτερο xbox και τελευται ps3…

https://www.newsbomb.gr/technologia/story/112660/to-xbox-360-einai-i-koryfaia-se-poliseis-paihnidomihani

ΜΑΝΩΛΗΣ79

stratos
Με κανα 1000 παιρνv ps4 & xbox one πακετο και mου περισσευουν 100 ευρω…και οταν θα κανεις αναβαθμιση στο pc με 500 ευρω θα παρω ps5! φιλικα…

stratos

ΜΑΝΩΛΗ σωστο αυτό που λες αλλά δε τις χονευω τις παιχνιδομηχανές, πως να το κάνουμε (νομιζω κι αλλοι υπαρχουν σαν κι εμενα), γι αυτό και δεν είχα ποτε καμία. Τωρα να πάρεις ένα πράγμα με το οποίο θα παίζεις μονο παιχνιδια μου φαίνεται λίγο χαζό. Το pc έχει μεγαλύτερη ελευθερία. Βέβαια, δεν ξέρω τι μπορουν να κάνουν και οι συγχρονες παιχνιδομηχανες , οποτε να μην λέω βλακειες (πχ μπορεις να δεις ταινιες απο dvd-bluray ή να τις κατεβάσεις, άσε που υπαρχουν και καποια παιχνιδια όπως το lol που δεν παιζονται σε playstation, xbox κτλ)

MANOS

@agelos Last Year!
Δεν θέλω να σε πληγώσω αλλα τα charts που βάζεις είναι δυο χρονων (παρα τριών μηνών). Το PS3 φέτος πέρασε δεύτερο πάνω από το xbox και ας κυκλοφόρησε αρκετούς μήνες μετά από αυτό. Δεν υποστηρίζω Sony αλλα καλο είναι να ενημερωνόμαστε πριν γράψουμε ανακρίβειες.
(Για αποφυγή των γνωστών χαρακτηρισμών να σημειώσω ότι έχω και τις τρις κονσόλες προηγουμενης γενιάς και παίζω επί σχεδόν καθημερινή βάση 360 λόγο Xbox live, το PS3 ανοίγει μονο στις αποκλειστικότητες και στα δώρα του PSN, επίσης έχω σκοπό να αποκτήσω και τις δυο νέας γενιάς).

Εδώ θα δεις τις πωλήσεις οι οποιες αν δεν κάνω λάθος ανανεώνονται εβδομαδιαία:
https://www.vgchartz.com/#graph_menu

Γιώργος

Φίλε strato θα σε στεναχωρήσω αλλά δυστηχώς η βιομηχανία δεν πολυβλέπει σοβαρά πια τα PC…Είμαι pc gamer και ασχολούμαι και με τις κονσόλες.Δυστηχώς ελάχιστα παιχνίδια βγαίνουν όπως πρέπει για τους H/Y πια…Αν εξαιρέσεις κάτι Witcher και τα σχετικά όλα τα άλλα τρέχουν καλύτερα σε κονσόλους και όχι γιατί είναι πιο δυνατές αλλά επειδή οι εταιρίες ενδιαφέρονται περισσότερο για τις κονσόλες.Μπορεί τα παιχνίδια να είναι πιο φτηνά αλλά δεν βρίσκεις την ποικίλια των κονσολών σε παιχνίδια στους υπολογιστές.Όλο αυτό βέβαια είναι εις βάρος των καταναλωτών αλλά δυστηχώς η βιομηχανία έτσι σκέφτεται.Πάρε παράδειγμα το Assassin Creed Black flag που είναι απλά μια αναβαθμισμένη έκδοση της κονσόλας..Ξέρεις τι δήλωσε η Ubisoft? “Οι Pc gamers δεν ενδιαφέρονται πόσο καλογραμμένα είναι τα παιχνίδια στους υπολογιστές”.Αυτό δείχνει πόσο στραβά έχει πάει η βιομηχανία

Konstantinos

Χμχμ… Ήθελα να ήξερα πόσο η Sony στήριξε την FreeBSD κοινότητα για να φτιάξει το orbis. Πόσο εύκολο ήταν για τους προγραμματιστές να δουλέψουν στην κονσόλα και όχι για να βγαλουν ένα πρόγραμμα που το αναδείκνυε σε σοβαρό λειτουργικό UNIX. Για την Microsoft δε λέω κουβέντα γιατι είναι χειρότερη.

όποιος παίζει παιχνίδια εν έτει 2013 κινδυνεύει να καεί. Πόσος χρόνος σπαταλάται έτσι κ βγαζουν λεφτά οι εταιρίες κάνοντας τον κόσμο ζόμπι.

ps σε λίγο οι κονσόλες θα παίρνουν επιδότηση απο ΟΑΕΔ. Μόνο αυτοί αξιοποιούν τα μηχανήματα από όσο έχω ακούσει και “απασχολούνται”

agelos

Οπως ξαναλεω με καταμετρηση 21/8/2013 το ps3 δεν ειναι πρωτο…

https://www.tekrevue.com/2013/03/17/compared-the-best-selling-video-game-consoles-of-all-time/

agelos

21/10/2013 ειναι η καταμετρηση …

MANOS

@agelos όπως ξαναλές μονο ότι έχει σχέση με το Wii βγήκες σωστός, στα υπόλοιπα είπες ανακρίβειες και το επιβεβαίωσες μονος σου με την καταμέτρηση που έβαλες.

Λες xbox περι τα 90εκ ενώ έχει 76εκ
Λες το ps3 76εκ ενώ έχει 77εκ και ξεπέρασε το 360 με λιγότερους μήνες στην αγορά
Λες μην νομιζεται οτι ο υπολοιπος κοσμος εχει τοσο αγαπη στη sony ενώ οι πωλήσεις που έβαλες τώρα δείχνουν ότι στην πρώτη πεντάδα οι 3 είναι κονσόλες της Sony.
Ναι το Wi πούλησε παραπάνω από τα PS3/X360 (για προφανείς λόγους) αλλα έχεις δει πως τα πάει το Wii U?

Για το FIFA συμφωνώ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.

Software featured Microsoft

Microsoft Mesh: Η virtual πλατφόρμα συσκέψεων στο Teams

Έναν νέο τύπο “υβριδικής” εργασίας προτείνει η Microsoft, συστήνοντας το Mesh που επιτρέπει στα avatar των εργαζομένων να συναντώνται.