Έρευνα: Οι άνδρες νεότερης ηλικίας δουλεύουν λιγότερες ώρες λόγω gaming

gaming reduce working hours, Έρευνα: Οι άνδρες νεότερης ηλικίας δουλεύουν λιγότερες ώρες λόγω gaming

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το National Bureau of Economic Research στις ΗΠΑ, προκύπτει ότι οι νεαροί άνδρες ηλικίας 21-30 ετών δουλεύουν λιγότερες ώρες, σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά.

Για να είμαστε πιο ακριβείς από τα ευρήματα της έρευνας φαίνεται ότι εργάζονται 203 ώρες λιγότερες τον χρόνο. Αυτό σημαίνει 8.45 μέρες λιγότερες από πριν και ένας από τους λόγους θεωρείται ότι είναι τα video games.

Ο αριθμός των ωρών που ξοδεύουν οι άνδρες 21-30 παίζοντας video games, κατά μέσο όρο είναι 3.4 ώρες την εβδομάδα, ενώ στην προηγούμενη γενιά ήταν 2 ώρες. Ένας από τους λόγους που οι νεότεροι άνδρες ξοδεύουν περισσότερο χρόνο στο gaming είναι η βελτιωμένη ποιότητα των παιχνιδιών, με τα MMORPGs όπως για παράδειγμα το World of Warcraft να κρατά τους παίκτες να παίζουν επί συνεχόμενες ώρες.

Πρόκειται μια αρκετά ενδιαφέρουσα έρευνα που θίγει μια σημαντική πτυχή, όμως υπάρχουν και άλλοι λόγοι που συμβάλλουν στην μείωση του χρόνου εργασίας. Άλλες έρευνες έχουν δείξει ότι σημαντικό ρόλο παίζει η παγκοσμιοποίηση, οι τεχνολογικές αλλαγές και η μετατόπιση της εργασίας στον τομέα της παροχής υπηρεσιών.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
bezilys

Καλά δεν χρειάζονταν καν έρευνα για να διαπίστωση κάνεις κάτι που το βλέπει καθημερινός γύρο του!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Games featured

LORGAR: Η έξυπνη επιλογή για τους ετοιμοπόλεμους gamers

Lorgar, η νέα πρόταση για gamers που θέλουν να ξεχωρίσουν, με ποιοτικό και προσιτό gaming εξοπλισμό, έτσι ώστε να μη μείνει κανένας παίκτης από πολεμοφόδια.

Games PlayStation PlayStation 5 Xbox

PS5: Παιχνίδι του… Xbox πρώτο σε πωλήσεις στο Playstation Store

To Xbox αποφάσισε να μοιραστεί κάποια πρώην αποκλειστικά παιχνίδια της με το Playstation και ένα από αυτά κάνει πάταγο στο store.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.

Games Disney featured Fortnite

Η Disney επενδύει 1,5 δισ. δολάρια στην Epic – Έρχεται νέο σύμπαν παιχνιδιών μέσα στο Fortnite

H Disney ανακοίνωσε τα σχέδιά της να επενδύσει 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια για ένα «μερίδιο μετοχικού κεφαλαίου» στην Epic Games.