LG Klebio, Νέο σύστημα κλιματισμού με λειτουργία Έξυπνου Καθαρισμού

H LG Electronics ανακοινώνει τη διάθεση του Klebio, του νέου κλιματιστικού τεχνολογίας Inverter που σχεδιάστηκε ειδικά για το κλιματικό περιβάλλον της Ευρώπης. Το Klebio της LG απευθύνεται σε καταναλωτές συνειδητοποιημένους ως προς την προστασία του περιβάλλοντος, καθώς ενσωματώνει ένα προηγμένο σύστημα για τον αυτόματο και τακτικό καθαρισμό του κλιματιστικού, έτσι ώστε να διασφαλίζεται η λειτουργία του στα υψηλότερα επίπεδα απόδοσης.

, LG Klebio, Νέο σύστημα κλιματισμού με λειτουργία Έξυπνου Καθαρισμού

«Παρόλο που όλοι μας γνωρίζουμε ότι πρέπει να καθαρίζουμε το φίλτρο των κλιματιστικών, σχεδόν κανένας δε το κάνει πραγματικά. Στην LG αναπτύξαμε ένα νέο κλιματιστικό σύστημα που καθαρίζεται πραγματικά μόνο του», δήλωσε ο κ. Young Ha Lee, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της LG Electronics Digital Appliance Company. «Η συγκεκριμένη λειτουργία δεν είναι απλά βολική, αλλά καθώς αφαιρεί ταυτόχρονα τη σκόνη με αποτελεσματικότερο τρόπο από έναν απλό καθαρισμό, είναι επίσης πιο υγιεινή και βοηθά τη μονάδα να λειτουργεί αποδοτικότερα».
Μόλις το “Klebio” τεθεί εκτός λειτουργίας, ξεκινάει η διαδικασία του Έξυπνου Καθαρισμού. Ο αέρας θερμαίνεται στους 60 βαθμούς Κελσίου και διοχετεύεται κατά μήκος του εναλλάκτη θερμότητας προκειμένου να στεγνώσει η υγρασία που έχει συσσωρευτεί, ώστε να απομακρυνθούν τυχόν βακτηρίδια ή μολυσματικά στοιχεία. Επιπλέον, η διαδικασία αυτή διασφαλίζει ότι η μούχλα ή άλλα αλλεργιογόνα δε μπορούν να αναπτυχθούν στον εναλλακτή θερμότητας. Εκτός από τα προφανή πλεονεκτήματα για την υγεία, η λειτουργία αυτή εξασφαλίζει ότι ο δροσερός αέρας που παράγει το κλιματιστικό είναι καθαρός και φρέσκος, χωρίς ίχνος υγρασίας ή μούχλας.

Παράλληλα, μόλις ο εναλλάκτης θερμότητας στεγνώσει, το “Klebio” χρησιμοποιώντας έναν ειδικό μηχανισμό, απομακρύνει εντελώς τη σκόνη από το φίλτρο. Μέσω αυτής της διαδικασίας αποτρέπεται η επανεισαγωγή μορίων που προκαλούν αλλεργίες στο σπίτι και το κλιματιστικό λειτουργεί ακόμα πιο αποτελεσματικά. Σύμφωνα με την έρευνα της LG, μετά από χρήση δύο χρόνων, το νέο κλιματιστικό σύστημα λειτουργεί περίπου 15% πιο αποτελεσματικά σε σχέση με τα συμβατικά μοντέλα, καθώς απαιτείται λιγότερη ενέργεια για την εισαγωγή του αέρα μέσω του φίλτρου.

Το τελικό στάδιο της διαδικασίας καθαρισμού, περιλαμβάνει το άδειασμα του ενσωματωμένου δοχείου σκόνης, κάτι που απαιτείται να γίνεται περίπου μία φορά κάθε τρία χρόνια υπό συνθήκες κανονικής χρήσης, χωρίς να υπάρχει η ανάγκη να αφαιρεθεί και να καθαριστεί το φίλτρο χειροκίνητα. Σε όλη τη διαδικασία του Έξυπνού Καθαρισμού το κλιματιστικό παρέχει οπτικές πληροφορίες με τη χρήση μπλε φωτισμού που κινείται κατά μήκος της μονάδας ως ένδειξη προόδου της διαδικασίας.

Τα καινοτομικά χαρακτηριστικά που ενσωματώνονται στο “Klebio” επεκτείνονται και στα υπόλοιπα εξαρτήματά του. Η τεχνολογία Inverter της LG επιτυγχάνει εξοικονόμηση ενέργειας και σημαντική μείωση θορύβου και ταλαντώσεων, μέσω του ελέγχου της ταχύτητας του συμπιεστή.

Το νέο κλιματιστικό “Klebio” της LG, είναι ήδη διαθέσιμο στην Ελληνική αγορά και συμμετέχει στο πρόγραμμα επιδότησης του Υπουργείου Ανάπτυξης «Αλλάζω Κλιματιστικό».

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Home Cinema LG

Πως να καθαρίσετε σωστά την οθόνη της τηλεόρασής σας

Ο συχνός καθαρισμός της τηλεόρασης συμβάλλει στη διασφάλιση της βέλτιστης ποιότητας εικόνας και στην αύξηση της διάρκειας ζωής της.

Gear CES LG

H LG παρουσίασε την πρώτη ασύρματη διάφανη τηλεόραση OLED στον κόσμο [CES 2024]

H LG παρουσίασε στη CES 2024 στο Λας Βέγκας την OLED T, την πρώτη ασύρματη διαφανή τηλεόραση OLED, με ανάλυση 4K.

Home Cinema LG

webOS Re:New

Το πρόγραμμα webOS Re:New είναι συμβατό σε παλαιότερα μοντέλα έξυπνων τηλεοράσεων της LG και δίνει σε περισσότερους χρήστες πρόσβαση στην αναβαθμισμένη εμπειρία οικιακής ψυχαγωγίας που προσφέρει η πλατφόρμα.

Cars LG

Η LG αναπτύσσει τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης

Οι καινοτόμες δυνατότητες Infotainment εντός του οχήματος της LG συνδυάζονται με τις τεχνολογίες αιχμής ADAS και AD της Magna στην τελευταία συνεργασία των εταιρειών.