Βερολίνο, Νέα Υόρκη και η οδύσσεια για να βγάλω VISA

, Βερολίνο, Νέα Υόρκη και η οδύσσεια για να βγάλω VISAΤην Παρασκευή 31 Αυγούστου ανοίγει τις πύλες της η διεθνής έκθεση καταναλωτικών ηλεκτρονικών IFA στο Βερολίνο. To techblog.gr και ο Κώστας Βλαχάκης, είχαν προγραμματίσει να παρευρεθούν σε αυτή τη μεγάλη γιορτή της τεχνολογίας και να παρακολουθήσουν τις ανακοινώσεις των νέων προϊόντων και τα μεγάλα press event. Εδώ και τρεις εβδομάδες έχουμε στα χέρια μας το πολυπόθητο press pass για την εναρκτήρια ομιλία και την ελεύθερη είσοδο καθ’ όλη τη διάρκεια την έκθεσης. Ενώ είχαμε ετοιμαστεί ψυχολογικά για τη μεγάλη αυτή γιορτή της τεχνολογίας, ένα τηλεφώνημα τα ανέτρεψε όλα.

Στο χωρίο μου την Κρήτη είχα κατεβάσει το laptop και έμπαινα ίντερνετ μέσω dial-up (45,2k το πολύ). Έκλεισα λοιπόν μέσω ίντερνετ ραντεβού για να πάρω την πολυπόθητη VISA που θα μου επέτρεπε να εισέλθω στις ΗΠΑ. Πλήρωσα στην Πειραιώς το παράβολο των 80 ευρώ (!!!), έβγαλα έγχρωμες φωτογραφίες 5x5cm, και συμπλήρωσα online το έντυπο DS-156 και DS-157. Παρουσιάστηκα στην Αμερικανική Πρεσβεία 15 λεπτά πριν το ραντεβού και αφού πέρασα τον εξονυχιστικό έλεγχο από τους υπαλλήλους εταιρείας security μπήκα στην αίθουσα αναμονής. Εκεί έμαθα ότι το ραντεβού που είχα κλείσει δεν ήταν προσωπικό και ότι απλά ήταν για να πάω στην αίθουσα αναμονής. Μου δώσανε λοιπόν ένα χαρτάκι με νούμερο και περίμενα να έρθει η σειρά μου. Αυτή ήρθε μετά από 30 λεπτά (!!!). Αφού έδωσα τα απαραίτητα χαρτιά, μου είπαν να περιμένω και θα με ξαναφωνάξουν. Μετά από 20 λεπτά εμφανίστηκε το νούμερό μου και πήγα στο counter όπου μου πήραν δαχτυλικά αποτυπώματα και από τους δύο δείκτες των χεριών μου. Μου είπαν να ξανά-περιμένω και θα με φωνάξουν. Μετά από άλλα 25 λεπτά με φώναξαν να με ενημερώσουν ότι δεν είχα παραδώσει όλα τα απαραίτητα έγγραφα και ότι θα πρέπει να ξαναπάω όποια μέρα θέλω μεταξύ 12:00 και 13:00 να τους δώσω ένα χαρτί με την πρόσκληση της HP και ένα χαρτί από τον εργοδότη μου (εγώ δεν έχω μόνιμη εργασία, είμαι freelancer και δεν μπορεί κανένα από τα μέσα που συνεργάζομαι να μου δώσει χαρτί μονιμότητας).

Έφυγα με πολλά νεύρα από την Πρεσβεία και επέστρεψα εχθές Παρασκευή μόνο με μια επιστολή από την HP που έλεγε το σκοπό της επίσκεψής μου στην Αμερική και τα στοιχεία επικοινωνίας του ξενοδοχείου που θα μείνω. Περίμενα και πάλι 30 λεπτά στην ουρά (αφού πέρασα και πάλι των εξονυχιστικό έλεγχο στην είσοδο από τους σεκουριτάδες) και έδωσα μόνο το χαρτί της HP στο counter. Μου είπαν να περιμένω και θα με φωνάξουνε. Μετά από ένα τέταρτο με κάλεσαν και μου είπαν ότι επειδή δεν τους πήγα χαρτί από μόνιμο εργοδότη θα μου δώσουν τελικά VISA που θα ισχύει όμως για 3 μήνες και για μια μόνο είσοδό μου στην Αμερική, την οποία όμως θα παραλάβω την Δευτέρα 14:00-16:00.

Τέλος καλό όλα καλά, Νέα Υόρκη έρχομαι. Έπρεπε όμως να περάσω ένα διήμερο ταλαιπωρίας με μιάμιση ώρα αναμονής κάθε μέρα, σε μια Αθήνα που είχε 40 βαθμούς και ακόμα δεν έχω ξεμπερδέψει. Θα φάω άλλη μια ώρα τη Δευτέρα να περιμένω να παραλάβω το διαβατήριό μου με τη VISA.

Θέλω να σημειώσω ότι στην ιστοσελίδα την Αμερικανικής Πρεσβείας δεν αναφέρει πουθενά ότι χρειάζεται να κρατάς συνοδευτικά έγγραφα. Μόνο στην περίπτωση αλλοδαπών που μένουν στη χώρα μας. Πραγματικά αισθάνθηκα πολύ άσχημα τις δύο μέρες που περίμενα στην ουρά για να πάρω τη VISA. Αν δεν κάνω λάθος είμαστε από τις ελάχιστες Ευρωπαϊκές χώρες που χρειαζόμαστε VISA για να επισκεφτούμε τις ΗΠΑ. Άλλη μια φορά που αισθάνομαι άσχημα για τη χώρα που ζω, όσο και αν την αγαπάω.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Λάμπρος

Το λάθος είναι δικό σου που ταξιδεύεις σ’ αυτή τη χώρα. Εγώ δεν πηγαίνω εκεί κι έτσι ποτέ δεν περίμενα ούτε λεπτό!

XRYSOYLA

ΕΧΩ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΙΣ 3 ΙΟΥΛΙΟΥ 2008 ΓΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗ ΒΙΖΑΣ ΚΑΙ ΕΧΩ ΤΡΟΜΑΞΕΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ. ΕΙΜΑΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΓΙΑ ΓΝΩΣΤΟ ΕΚΔΟΤΙΚΟ ΟΙΚΟ. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ Ο ΕΚΔΟΤΗΣ ΜΟΥ ΝΑ ΜΟΥ ΔΩΣΕΙ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΩ ΑΜΕΡΙΚΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΛΛΕΞΩ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΜΟΥ ΒΙΒΛΙΟ;
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business IFA

Δεν θα γίνει φέτος η έκθεση IFA 2021 στο Βερολίνο

Η δύσκολη απόφαση της ακύρωσης της φετινής έκθεσης IFA στο Βερολίνο είναι πλέον οριστική, λόγω της πανδημίας.

Business featured IFA IFA 2020

IFA 2020: Η μεγάλη έκθεση τεχνολογίας θα πραγματοποιηθεί για 800 τυχερούς, το Techblog θα είναι εκεί!

Κανονικά θα γίνει η IFA 2020 ωστόσο στον χώρο θα έχουν πρόσβαση μόνο 1.000 άτομα τα οποία θα λάβουν μία ειδική πρόσκληση από την διοργάνωση.

Business IFA IFA 2020

IFA 2020 Βερολίνο: 4 έως 9 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί κανονικά η μεγάλη έκθεση τεχνολογίας

Κανονικά θα διεξαχθεί από τις 4 έως τις 9 Σεπτεμβρίου 2020 η IFA, η παλαιότερη και η πιο πρωτοπόρος έκθεση στον κλάδο των ηλεκτρονικών καταναλωτικών αγαθών και του οικιακού εξοπλισμού.

Business IFA IFA 2020

IFA 2020: Ετοιμαζόμαστε από τώρα για την μεγάλη έκθεση τεχνολογίας

Τρεις εκθέσεις για ψηφιακές τεχνολογίες και καινοτομία από τον Εκθεσιακό Οργανισμό του Βερολίνου το 2020.