Ανανεώνοντας το περιεχόμενο από το χωριό

Από την ταράτσα του σπιτιού μου στο χωριό, ανανεώνω τις δυο τελευταίες εβδομάδες το techblog.gr. Κάτω από την κρεβατίνα (κληματαριά) με την παχιά σκιά και θέα την κορυφή του Ψηλορείτη, εμπλουτίζω το περιεχόμενο του «eλληνικού blog για τις νέες τεχνολογίες» μακριά από τη βοή της πόλης και τα κέντρα των εξελίξεων.

, Ανανεώνοντας το περιεχόμενο από το χωριό

Κάθε νέα ανακοίνωση που φτάνει στο mailbox μου αποκτά άλλο ενδιαφέρον και μεγαλύτερη σημασία. Όχι μόνο γιατί το απαρχαιωμένο τηλεφωνικό καλώδιο χαλκού υποφέρει να κατεβάσει το email στην ταχύτητα των 45,2k αλλά και γιατί εδώ, εκτός από τα κινητά τηλέφωνα δεν υπάρχουν άλλες συσκευές τεχνολογίας πλην την καινούργιας 40άρας LCD που έβαλε το ένα από τα δύο καφενεία του χωριού για να βλέπουμε μπάλα.

Η πόλη του Ρεθύμνου όπου ασφυκτιά από κόσμο και internet café είναι μόλις 35 λεπτά δρόμος, δεν θέλω όμως να την επισκέπτομαι συχνά αν και οι ανάγκες του techblog.gr είναι αρκετά αυξημένες για να θέλω κάθε τόσο μια γρήγορη σύνδεση. Παρ’ όλα αυτά κάθομαι εδώ συνδέοντας το τηλεφωνικό καλώδιο στη μοναδική πρίζα του διατηρητέου πατρικού μου σπιτιού και περιμένω στωικά να κατεβάσω και να ανεβάσω ειδήσεις. Σαν άλλοτε πριν ακόμα βάλω ISDN και μετέπειτα ADSL, τότε που συνδεόμουνα με το 14άρι modem στις βάσεις BBS και ανακάλυπτα το μαγικό κόσμο του διαδικτύου.

Ενθουσιάζομαι κάθε μέρα που περνάει προσπαθώντας να αποτοξινωθώ από την τεχνολογική καθημερινότητα της Αθήνας. Βέβαια τη αποτοξίνωση να κάνω αφού εκτός από laptop και κινητό έχω φέρει μαζί μου και μια τσάντα για τους φορτιστές της βιντεοκάμερας, της ψηφιακής και του MP3. Σας ορκίζομαι όμως, δεν τα πολύ-χρησιμοποιώ μόνο το MP3 όταν κατεβαίνω θάλασσα και την ψηφιακή και βιντεοκάμερα για να καταγράψω παραδοσιακά δρώμενα του χωριού που χάνονται μαζί με τους ηλικιωμένους.

Έτσι μέχρι στιγμής έχω συγκεντρώσει πάνω από 300 φωτογραφίες με 12GB βίντεο με δρώμενα όπως η κουρά των προβάτων, το παραδοσιακό αλώνισμα, το πανηγύρι του χωριού (Αγ. Παντελεήμονα, 27 Ιουλίου) αλλά και τις καθημερινότητας των ντόπιων στο χωράφι, το ποτιστήρι και τα καφενεία. Το χειμώνα σκέφτομαι να δημιουργήσω μια νέα ιστοσελίδα με αυτό το υλικό για να αναδείξω όχι μόνο το χωριό μου αλλά και διάφορες μικρές Κρητικές παραδόσεις που ξεθωριάζουν με το χρόνο.

Με αυτά και αυτά, πάλι απομονώθηκα στην οθόνη του υπολογιστή μου και θα πρέπει να σας αφήσω, γιατί η ώρα είναι 12:44 και η γιαγιά ετοιμάζει μυζηθρόπιτες στα ξύλα. Πάω να βάλω στην πρίζα το laptop και το κινητό για να έχω το απόγευμα μπαταρία, και ίσως ακούσω λίγη μουσική από το MP3 πριν κοιμηθώ. Πάω να πάρω και την κάμερα να τραβήξω τη γιαγιά που ετοιμάζει τη φωτιά.

Αλήθεια μπορούμε να ζήσουμε διαφορετικά;

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
aliendna51

Προσωπικά θα περιμένω ανυπόμονα τη σελίδα που ανέφερες! Καλή συνέχεια στις διακοπές!

Kostas

kostanti kalimera,
kanontas anazitisi sto google brika to arhtro sou. Xtes bradu eblepa me ton aderfo mou
ta videakia apo to alwniko kai thn parea to 15ari sto romantzo, apisteuto gelio 🙂
Xairomai pou paidia pou exoun megalwsei sthn prwteuousa exoun anushxies san tis dikes sou

Filia apo to Rethymno

Aggelakis Kostis

Se perimenoume sta rakokazana gia nea epeisodia!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Workshop mouth Workshop

1st Techblog Workshop, Δοκιμάσαμε το HTC Hero

Εχθές το βράδυ πραγματοποιήθηκε το 1o Techblog Workshop, σε καφέ στο κέντρο της Αθήνας. Στο κάλεσμα για να δούμε από κοντά το αναμενόμενο HTC Hero ανταποκρίθηκαν 7 φίλοι της τεχνολογίας και του Techblog. Συζητήσαμε για τα λειτουργικά συστήματα των κινητών, επιλέξαμε στρατόπεδο και η κουβέντα άναψε. Το Hero άρεσε σε όλους, βρήκαν πολύ όμορφο τον […]

Μικρά νέα mouth

Ποιοί πουλάνε τα email μας για spam;

Προχθές έλαβα ένα email που με ενημέρωνε ότι μπορώ να αγοράσω λίστα με εκατομμύρια διευθύνσεις email για να στείλω newsletter ή όποιο άλλο ενημερωτικό υλικό θα ήθελα. Αλήθεια αυτές οι εταιρείες με έδρα κάποια εξωτικά νησιά της Καραϊβικής, ελέγχονται για το πως και από που συλλέγουν αυτές τις διευθύνσεις. Έχω αγανακτήσει με τα spam email […]

Μικρά νέα mouth

Δεν υπάρχουν Sony Ericsson laptop, Προσοχή στα spam email

Το γνωρίζουν ακόμα και οι πέτρες. Δεν υπάρχουν Sony Ericsson laptop! Γιαυτό προσοχή, αν λάβετε το κάτωθι email που σας ζητάει να το προωθήσετε σε φίλους σας για να κερδίσετε ένα Sony Ericsson laptop, απλά αγνοήστε το. Το μόνο που θα καταφέρετε αν το πιστέψετε και τελικά το προωθήσετε, είναι να συμβάλετε στο να γεμίσει […]

Internet mouth Wordpress

WordPress 2.7.1, Πρόβλημα με το plugin YARP 3.0.2

Σε περιβάλλον WordPress 2.7.1 το Yet Another Related Posts Plugin v. 2.1 μετά την αναβάθμισή του αυτόματα σε v. 3.0.2 προκάλεσε προβληματική συμπεριφορά στην λειτουργία του WordPress όσο αφορά την λειτουργία των Ελληνικών κατά την καταχώρηση άρθρων στη βάση δεδομένων MySQL του WordPress. Τα συμπτώματα ήταν η εμφάνιση χαρακτήρων «?» αντί των ελληνικών στα αποθηκευόμενα […]