Finger Reader, το δαχτυλίδι που μετατρέπει τα κείμενα σε αφήγηση

Το FingerReader ring σχεδιάστηκε από τους ερευνητές του MIT Media Lab με στόχο να βοηθήσει άτομα με προβλήματα όρασης να διαβάσουν κείμενα τα οποία δεν είναι γραμμένα με τον Κώδικα Μπράιγ.

Η συσκευή φοριέται στον δείκτη του χεριού και όταν ακουμπήσεις το δάχτυλό σου σε κείμενο το διαβάζει και το μετατρέπει σε αφήγηση. Το FingerReader έχει δημιουργηθεί από 3D printer και έχει μια μικρή κάμερα η οποία σκανάρει λέξεις και τις μετατρέπει σε προφορικό λόγο.

Για άτομα τα οποία έχουν προβλήματα όρασης το FingerReader ίσως αποδειχθεί πολύ καλή λύση μιας και υπάρχουν πολλά βιβλία αλλά και κείμενα τα οποία δεν είναι γραμμένα με τον κώδικα Κώδικα Μπράιγ. Ένας μηχανισμός δόνησης προειδοποιεί τον χρήστη όταν απομακρύνεται από τις γραμμές του κειμένου.

Το «δαχτυλίδι» δεν έχει στόχο να αντικαταστήσει τον κώδικα Braille αλλά να κάνει την πρόσβαση σε κείμενα από εφημερίδες, περιοδικά και κάθε είδους γραπτού λόγου, πιο εύκολη για άτομα με προβλήματα όρασης.

Αν και το FingerReader μπορεί να διαβάζει σε βιβλία, περιοδικά, εφημερίδες, οθόνες υπολογιστών, προς το παρόν δεν μπορεί να διαβάζει κείμενα σε οθόνες αφής, πράγμα το οποίο αποτελεί πρόβλημα μιας και βασικά τεχνολογικά gadgets όπως smartphones και tablets, χρησιμοποιούν οθόνες αφής.

finger reader, Finger Reader, το δαχτυλίδι που μετατρέπει τα κείμενα σε αφήγηση


Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Sony

Sony Xperia 1 VI: Leak δίνει λεπτομέρειες για τις κάμερες, το chipset και την μπαταρία

Η Sony αναμένεται να αποκαλύψει το Xperia 1 VI στην εκδήλωσή της στις 17 Μαΐου και τώρα μια νέα φήμη μας δίνει λεπτομέρειες για το flagship smartphone.

Smartphones vivo vivo Android smartphones

vivo X100s: Πραγματικές εικόνες κάνουν την εμφάνισή τους πριν την κυκλοφορία

Το vivo X100s που κυκλοφόρησε αυτόν τον μήνα εμφανίστηκε πρόσφατα σε ένα επίσημο teaser και τώρα βλέπουμε πραγματικές εικόνες του στο Weibo.

Smartphones Apple iPhone 15 iPhone 15 Pro

iPhone 15 & 15 Plus αποδεικνύονται λιγότερο δημοφιλή από τους προκατόχους τους

Το iPhone 15 Pro και το iPhone 15 Pro Max της Apple ήταν τα smartphone με τις περισσότερες αγορές στις ΗΠΑ το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Φήμη το θέλει να έρχεται νωρίτερα από ότι περιμένουμε

Νέα φήμη θέλει την τιμή του Google Pixel 8a αυξημένη και την αποκάλυψή του να γίνεται νωρίτερα από το αναμενόμενο.