Ανησυχίες για «μαϊμού» κινητά Oppo

Όταν μιλάμε για «μαϊμού» κινητά δεν αναφερόμαστε σε κλώνους διάσημων μοντέλων ή σε προσπάθεια αντιγραφής ενός κινητού με unnamed brand, αλλά σε μια μαζική παραγωγή αντίγραφων κινητών αμφιβόλου ποιότητας από μια τρίτη εταιρεία χρησιμοποιώντας το brand name και εν τέλει κοροϊδεύοντας τους πελάτες.

Αποτελεί ένα πρόβλημα που απασχολεί κυρίως μεγάλες εταιρίες όπως η Samsung και η Apple αλλά πλέον βλέπουμε και περιστατικά και σε άλλες μικρότερες. Το πρόβλημα αυτό έρχεται να απασχολήσει και την Oppo.

Προσφάτως η Oppo Malaysia σε επίσημη ανακοίνωση της αναφέρει 644 περιστατικά πλαστών κινητών Oppo μόνο στην Μαλαισία, αλλά απ’ ότι φαίνεται έχει πλέον διαδοθεί και στην υπόλοιπη ασιατική αγορά. Το πρόβλημα έγινε γνωστό όταν κάποιοι «πελάτες-θύματα» έστειλαν τα ψεύτικα smartphone τους στην επίσημη τεχνική υπηρεσία της Oppo. Το πρόβλημα απευθύνεται κυρίως στα μοντέλα Find 7 και Ν3.

Η Oppo απ’ μεριά της προσπαθεί να βρει άκρη στο ζήτημα, και έχει δηλώσει ότι δεν θα δεχθεί να κοροιδεύουν τους πελάτες της, και δηλώνει ότι θα πάρει νομικά μέτρα για την λύση του προβλήματος.

OPPO μαιμού αυθεντικά smartphones, Ανησυχίες για «μαϊμού» κινητά Oppo

Πηγή: 1, 2

Νίκος Σταθάκης

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones OPPO OPPO Find X

Oppo Find X8: Φήμες ότι η σειρά θα υιοθετήσει πολλές δυνατότητες της Apple

Σύμφωνα με νέες φήμες, η επερχόμενη σειρά Find X8 της Oppo φέρεται να διαθέτει μαγνητική ασύρματη φόρτιση, παρόμοια με το MagSafe της Apple.

Software Android featured Google

Android 15: Αποκαλύφθηκε η ημερομηνία κυκλοφορίας για τις συσκευές Pixel

Η Google έχει ήδη στείλει τον κώδικα Android 15 στο AOSP, αλλά δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα ενημέρωση για τα υποστηριζόμενα Pixel.

Smartphones OPPO OPPO Android smartphones

Oppo Find X8: Τρέχει το Geekbench με Dimensity 9400

Το Oppo Find X8 πέρασε από το Geekbench και επιβεβαιώνει ότι η συσκευή θα είναι εξοπλισμένη με το επερχόμενο chipset MediaTek Dimensity 9400.

Smartphones Android Smartphones

H Infinix μάλλον ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει το πιο λεπτό smartphone στον κόσμο – Δείτε το δίπλα σε iPhone

H Infinix παρουσίασε το Hot 50 5G με κομψό προφίλ στα 7,8 mm, ωστόσο φαίνεται να ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει μια ακόμη πιο λεπτή συσκευή.