Apple: Εξαγορά startup με τεχνολογία που διαβάζει τα συναισθήματα

Όλο και περισσότερες εταιρείες δείχνουν να ενδιαφέρονται για την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης (AI) και προσπαθούν είτε να εξελίξουν δικές τους τεχνολογίες είτε προχωρούν στην εξαγορά μικρότερων εταιρειών. Στην δεύτερη κατηγορία ανήκει η Apple, η οποία σύμφωνα με την The Wall Street Journal εξαγόραση την Emotient.

Η Emotient είναι μια startup που εξειδικεύεται στην τεχνολογία της τεχνητής νοημοσύνης και μπορεί να “διαβάσει” τα συναισθήματα ενός ατόμου αναλύοντας τις εκφράσεις του προσώπου του.

Δεν είναι ξεκάθαρο γιατί προχωρά η Apple σε μια τέτοια εξαγορά, η ίδια άλλωστε μας έχει συνηθίσει να μην κάνει κανένα σχόλιο όσον αφορά στα μελλοντικά της σχέδια. Η ίδια η Emotient πριν γίνει η εξαγορά, προωθούσε την τεχνολογία της λέγοντας ότι θα ήταν ένα πολύ καλό εργαλείο για τους διαφημιζόμενους για να δουν τις αντιδράσεις του κοινού στα προϊόντα τους, αν η διαφήμιση έχει θετική ή αρνητική επίπτωση. Θα μπορούσε λοιπόν η Apple να χρησιμοποιήσει την συγκεκριμένη τεχνολογία στην iAds πλατφόρμα της.

Εναλλακτικά, η τεχνολογία της Emotient θα μπορούσε να ενσωματωθεί σε iOS και OS X Photos app προκειμένου να μπορεί να κατατάξει καλύτερα τις φωτογραφίες με βάση για παράδειγμα την διάθεση που έχετε. Βεβαίως αυτές είναι δικές μας υποθέσεις, δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς θα κάνει η Apple με την εξαγορά μιας τέτοιας τεχνολογίας.

apple emotient, Apple: Εξαγορά startup με τεχνολογία που διαβάζει τα συναισθήματα

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software AI Apple safari

iOS 18: Αποκαλύφθηκαν οι λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης για Siri, Spotlight και άλλα

Τα χαρακτηριστικά του συστήματος της Apple, όπως το Siri και το Spotlight Search, πρόκειται να λάβουν νέες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης.

Smartphones Apple iPhone 15 iPhone 15 Pro

iPhone 15 & 15 Plus αποδεικνύονται λιγότερο δημοφιλή από τους προκατόχους τους

Το iPhone 15 Pro και το iPhone 15 Pro Max της Apple ήταν τα smartphone με τις περισσότερες αγορές στις ΗΠΑ το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Business AI Apple Tim Cook

Tim Cook: H Apple έχει πλεονεκτήματα στην παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη που θα τη διαφοροποιήσουν

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, Tim Cook, μίλησε για το έργο της Apple σχετικά με τη γενετική τεχνητή νοημοσύνη.

Software Apple iOS

iOS 18: Φήμες για διασύνδεση μεταξύ των εφαρμογών Calendar και Reminders

Mε την έλευση του iOS 18, η εφαρμογή Calendar στο iPhone θα διαθέτει διασύνδεση με την εφαρμογή Reminders, σύμφωνα με πληροφορίες που έλαβε το AppleInsider.