Mosquito Killer Billboard: High-tech πινακίδα στη μάχη κατά του ιού Zika

Δυο διαφημιστικές εταιρείες στη Βραζιλία δημιούργησαν δυο διαφημιστικές πινακίδες, οι οποίες μοιάζουν με αυτές που έχουμε συνηθίσει κατά δεκάδες στους δρόμους. Όμως δημιουργήθηκαν για εδικό σκοπό προκειμένου να βοήσουν στη καταπολέμηση του ιού Zika.

Οι πινακίδες προσελκύουν τα κουνούπια και στη συνέχεια τα σκοτώνουν. Όπως αναφέρει το BBC, η πινακίδα απελευθερώνει έναν συνδυασμό γαλακτικού οξέος και διοξειδίου του άνθρακα, έτσι ώστε να αναπαράξει την μυρωδιά του ανθρώπινου ιδρώτα και της αναπνοής. Η πινακίδα έχει την ικανότητα να προσελκύει τα κουνούπια από απόσταση που φτάνει μέχρι και τα 2.5 χλμ.

Όταν τα κουνούπια αντιληφθούν τη μυρωδιά, παγιδεύονται μέσα στην πινακίδα και πεθαίνουν. Ολόκληρο το project και η τεχνολογία είναι διαθέσιμα σε όσους θέλουν να δημιουργήσουν παρόμοιες πινακίδες σε άλλες χώρες της Λ. Αμερικής όπου είναι πιο έντονο το πρόβλημα, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η κατασκευή της κοστίζει περίπου 200 δολάρια, τα πρώτα δυο Mosquito Killer Billboards εγκαταστάθηκαν στο Rio de Janeiro και προσελκύουν το κουνούπι Aedes aegypti που έχει βρεθεί να μεταφέρει τον ιό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τον Απρίλιο του 2015, μόνο στη Βραζιλία έχουν καταγραφεί 1.5 εκατομμύρια περιστατικά από τον ιό Zika.

Δείτε το video:

mosquito killer billboard, Mosquito Killer Billboard: High-tech πινακίδα στη μάχη κατά του ιού Zika

Πηγή: 1,2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Android featured iOS

iOS vs Android: Ποιο λειτουργικό σύστημα είναι πιο ασφαλές;

Πείραμα που διεξήχθη από δημοσιογράφο του Cybernews θέλει να δείξει ποια πλατφόρμα είναι πιο ασφαλής, το iOS ή το Android.

Smartphones Sony

Sony Xperia 1 VI: Leak δίνει λεπτομέρειες για τις κάμερες, το chipset και την μπαταρία

Η Sony αναμένεται να αποκαλύψει το Xperia 1 VI στην εκδήλωσή της στις 17 Μαΐου και τώρα μια νέα φήμη μας δίνει λεπτομέρειες για το flagship smartphone.

Smartphones vivo vivo Android smartphones

vivo X100s: Πραγματικές εικόνες κάνουν την εμφάνισή τους πριν την κυκλοφορία

Το vivo X100s που κυκλοφόρησε αυτόν τον μήνα εμφανίστηκε πρόσφατα σε ένα επίσημο teaser και τώρα βλέπουμε πραγματικές εικόνες του στο Weibo.

Smartphones Apple iPhone 15 iPhone 15 Pro

iPhone 15 & 15 Plus αποδεικνύονται λιγότερο δημοφιλή από τους προκατόχους τους

Το iPhone 15 Pro και το iPhone 15 Pro Max της Apple ήταν τα smartphone με τις περισσότερες αγορές στις ΗΠΑ το πρώτο τρίμηνο του έτους.